Szeptember legkedveltebb olvasnivalói

A cikk megjelenése: 2019-10-17
Szeptemberi toplista

Szeptemberi Top 10 könyv

A hideg őszi napokra elkél az olvasnivaló. Nézzétek át, mik voltak szeptember kedvencei.

A korona szövetsége

1. A korona szövetsége
(Mysterious Universe: Pannon legendák 2)


A.D. 2672. Két évvel Stephanus koronázása után a pártoskodó és egymással vitézkedő politikai erők újra felsorakoznak az északi és a déli törzsek oldalán; a korona szövetsége felbomlani látszik, a polgárháború előszele újra megérinti a pannoni magyarságot. Mikor Barkóczi János bán, a déli Tamas klán vezére, a király akaratával szembeszállva saját gyarmatbirodalom kialakításába kezd, a pannoni csatában vereséget szenvedett Űrtemplomos Lovagrend elérkezettnek látja az időt, hogy bosszút álljon. Archer Orsoly, a turáni fényíjászat új reménysége, és Bánfihunyadi Szabolcs, a nemesi származását eltitkoló őrkatona Barkóczy roncshalmazzá vált csillagrombolóján találkoznak először, ahol a bán és pár száz hadra fogható katonája vérszomjas zsoldosok és templomosok tízezreivel néz farkasszemet. Amikor Barkóczy világossá teszi, hogy a Székely Dózsa György roncsát „egy talpalatnyi magyar földnek” tekinti, amit élete árán is megvédelmez, a fiatalok megértik, hogy sorsuk hamarosan beteljesedik…



Kárhozottak városa

2. Kárhozottak városa
(Felix és Gotrek sorozat 14)


Gotrek és Felix: a Birodalom megénekeletlen hősei, vagy nem többek egyszerű tolvajoknál és gyilkosoknál?

Az igazság valahol a kettő közt bújhat meg, és a válasz teljesen attól függ, kinek teszik fel a kérdést...

Legendák szólnak a Kárhozottak Városáról – egy sötét és elfeledett helyről, melyet egy előző korban Sigmar haragja pusztított el. Leomlott tornyait Ostermark népe hosszú időn át háborítatlanul hagyta, ám most egy ősi gonosz emelte fel a fejét a mélyben, hogy még egyszer utoljára összegyűjtse az erejét.

Gratz von Kuber szent feladatának tekinti a bűnös város megtisztítását, Gotrek és Felix így két tűz közé kerül az idő folyamából kitépett ősi romok földjén. A Vadász végzete ezúttal sokkal gyorsabban közelít, mintsem azt bármelyikük szeretné



Krán

3. Krán
(M.A.G.U.S.)


Ranagol fekete határon túli birodalmában, ahol minden teremtett lény felett a Változás törvénye uralkodik, csak az irgalom számít ritka vendégnek – az olyan, külvilágban is sokra tartott erényekben, mint a hűség, a kitartás és a merészség, nem szűkölködnek a Kos országának hősei sem.

Raoul Renier, a homály világának avatott krónikása, két évtizednyi szünet után veszi fel legendás elbeszélése, a Kráni krónika fonalát, hogy tetteikről önálló kötetben adjon számot.



Conan kegyetlen kardja 2.

4. Conan kegyetlen kardja 2.


Minden idők legsikeresebb és legbarbárabb fantasy-hőse visszatér!

A 70-es években a Savage Sword of Conan magazin egyetlen kardcsapással meghódította a közönséget, népszerűsége azonnal az egekbe szökött. Hiánypótló gyűjteményünkben a megjelenés sorrendjében közöljük a klasszikus, de mai szemmel is ugyanolyan élvezetes történeteket.

Az előző kötethez hasonlóan Roy Thomas, a Marvel akkori szerkesztője most is Robert E. Howard és követői mitikus világából merített, és adaptációit legendás rajzolók töltötték meg élettel: Gil Kane, Alex Nino, Alfredo Alcala, és az utolérhetetlen, mai napig a műfaj etalonjának számító John Buscema, aki a legtöbb történetet jegyzi a gyűjteményben.

A kötet a Savage Sword of Conan magazin 6-13. számának Conan-történeteit tartalmazza.



Öngyilkos királyok

5. Öngyilkos királyok
(Wild Cards 20)


A világ szíve vérzik. Az Afrikai Nép Paradicsoma háborúba kezdett a Kalifátussal, Szudán sírkamrává változott, a nagyhatalmak pedig nem tesznek semmit. Egymás után vállalnak szerepet ebben a játszmában az ászok, persze mind más és más okból…

A Fekete Lap vírus 1946-ban a fertőzöttek 90 százalékával végzett a világban, a túlélők azonban különleges képességeket kaptak. Ők az ászok, mint Buborék, aki bármilyen mennyiségű energiát képes elnyelni és Bugsy, aki darázsrajjá tudja változtatni a testét, vagy Duplaspirál, az alakváltó, teleportáló orgyilkos. Vagy ott van Radikális, a legerősebb, legsokoldalúbb ász, aki tud repülni, természetfeletti ereje van, de legfontosabb képessége: a megingathatatlan hite. Megtalálta a módját, hogy még több ászt állítson az Afrikai Nép Paradicsoma mellé. Sokkal több ászt. És itt kezdődnek a problémák…



Rémes regiment

6. Rémes regiment
(Ipari forradalmak 3)


Hirtelen, vad ötletként kezdődött…

Mellék Marinak sietve fiúvá kellett válnia. A haját levágni és nadrágot húzni könnyű volt. De azt megtanulni, hogy nyilvánosan szellentsen meg böfögjön, és hogy úgy járjon, akár egy majom, sokkal több időt vett igénybe…

Aztán felcsapott a seregbe, és elveszett bátyja keresésére indult.

Csak épp tombol a háború. Bár mindig is tombolt valamilyen háború. És Mari a bajtársaival bármiféle kiképzés nélkül a kellős közepén találja magát – az ellenség pedig vadászik rájuk.

Az ő oldalukon ezzel szemben csupán a sereg legcsavarosabb eszű őrmestere és egy kávémániás vámpír áll. Vagyis hát… van egy Titkuk is. És ahhoz, hogy a háborút az ellenséges seregek szívében megnyerje, minden tehetségét latba kell vetnie…a Rémes regimentnek.



Kőerdő, szellőkör és más történetek

7. Kőerdő, szellőkör és más történetek
(M.A.G.U.S.)


A szerző legújabb novelláskötetében az immár huszonöt esztendős Ynev előtt tiszteleg. Az ünnepi alkalomra leporolt és csinos, új ruhába öltöztetett írások a kezdetektől követik a magyar szerepjáték-irodalom legsikeresebb fantázia-világának eseményeit, legyen szó a kisemberek megpróbáltatásairól, kultúrák és hitek összecsapásáról vagy mindent felforgató kataklizmákról.

A válogatás széles tablót nyújt a hatalmas kontinens mindennapjairól, lapjain felbukkannak északföldi embervadászok és kiégett álomjárók, eljutunk az ostromlott Pyarronba, vagy hosszasan barangolhatunk a legendás földrész legnagyobb városának, Erionnak utcáin.

A régebbi írások mellett a kötetbe került, címadó kisregény itt mutatkozik be először. Az Ibara mélysivatagának lakóit állítja a középpontba, az amundok és a homoki elfek évezredekre nyúló háborújának egy új, eddig még nem ismert fejezetéről rántja le a leplet.



Warcraft - Legendák I. (képregény)

8. Warcraft - Legendák I. (képregény)


A nagy sikerű‭ ‬Warcraft:‭ ‬Napkút-trilógia‭™‬ nyomán egy újabb döbbenetes erejű,‭ ‬lenyűgöző képi világú sorozatot ajánlunk a Warcraft‭®‬ univerzumának rajongói figyelmébe.

Bukottak A‎ ‏Warcraft:‭ ‬Napkút-trilógiában‭™ ‬ábrázoltak folytatásaként a‭ ‬Richard Knaak‭ – ‬Kim Jae-Hwan szerzőpáros Magashegy Trag,‭ ‬a bátor tauren történetét meséli el,‭ ‬aki a‭ ‬Jégárnyak‭ ‬eseményeit követően új létre‭ ‬ébred‭ – ‬de immár élőhalottként‭...

Az utazás Andorhal Csapás dúlta tájaira vezető útja során aranyra és izgalmakra éhes kalandozók csapata ragad magával egy egyszerű földművest‭ - ‬és változtatja meg ekként mindörökre a férfi és családja életét.

Hogyan szerezzünk barátokat Szörkentyű Lászlónak,‎ ‏a gnóm mérnöknek a háza zsúfolásig van‭ ‬látszólag teljesen hasznavehetetlen találmányokkal,‭ ‬maga a feltaláló pedig hajlamos a lehető legalkalmatlanabb pillanatokban kinyilvánítani a véleményét.‭ ‬Ám amikor egy troll kezdi dúlni a várost,‭ ‬kiderül:‭ ‬talán mégis csak László az egyedüli,‭ ‬aki képes lecsitítani a dühöngő bestiát‭...

Tisztességes csere Feketeujjú Norit Tóriumbányától a Zsákmánypartig olyan kovácsmesterként ismerik,‎ ‏akinek a kiváló minőségű pengéiből bárki‭ ‬vásárolhat,‭ ‬amennyiben hajlandó azt megfizetni.‭ ‬Ám amikor a mester‭ ‬Tombolónak,‭ ‬a hírhedt banditának és gyilkosnak ad el egyet az általa készített fegyverek közül,‭ ‬tragédiában fogant és vérbe fúló kaland‭ ‬veszi kezdetét‭...



A sötét erdő

9. A sötét erdő

A ​Föld teljes lakossága tisztában van vele, hogy az idegenek hajói úton vannak a naprendszerünk felé. Négyszáz év múlva fognak megérkezni, és akkor elözönlik és leigázzák a bolygónkat. Az idegenek földi segítőit már sikerült legyőzni, de itt vannak közöttük a sophonok. Ezeknek a szubatomi részecskéknek a segítségével a trisolarisiak mindent le tudnak hallgatni, így sebezhetővé válik az érkező flotta elleni védelmi terv is. Az emberi elme marad egyedül hozzáférhetetlen az idegenek számára – erre épül a falképző projekt.

Négy kiválasztott ember megkap minden létező erőforrást, hogy egyenként előálljanak egy-egy titkos tervvel, melybe senkit sem avatnak be – nehogy a sophonokon keresztül az ellenség is megneszelje a részleteket. Mi jár a falképzők fejében? Azt még földiek sem tudhatják, hiszen csak így lehet megőrizni a bolygó biztonságát. A négy falképző közül hárman befolyásos államférfiak és tudósok, egyet azonban előzőleg senki se ismert. A kínai Luo Ji csillagász és szociológus számára hamar kiderül, hogy a négy falképző közül ő az egyetlen, akinek a trisolarisiak a halálát kívánják.



Halálosztó 2029 Gép/Ember

10. Halálosztó 2029 Gép/Ember
(Halálosztó 2029 16)


Egy ellenálló osztagnak szembe kell néznie a városban lapuló ismeretlennel. A Skynet ugyanis útnak indította seregét, hogy eltörölje a humánok mexikói bázisát a föld felszínéről. Ha a gépisten sikerrel jár, az ellenállók délre menekített tudósai mind a háború áldozatául esnek. Nyolc ember arra készül, hogy kiépítse az utolsó védelmi vonalat, és akár az életük árán is, de megállítsák a kiborgsereget. Mindannyian érzik, hogy élve nem úszhatják meg ezt a kalandot, de azt nem sejtik, hogy nem a gépek jelentik rájuk a legnagyobb veszélyt. A Kísértetvárosból még senki sem került elő élve...

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.