Spooktober kedvenc olvasnivalói

A cikk megjelenése: 2019-11-06
Októberi toplista

Az első 10 helyezett

Vége az októbernek, de a könyvek iránti lelkesedésnek sosem lesz vége... Itt a friss lista, mely könyveket olvastátok legszívesebben ebben a misztikus hónapban.

Akkor majd éjfélt viselek

1. Akkor majd éjfélt viselek
(Sajogi Stefánia-sorozat 4)


Sajogi Stefánia, mint a Kréta boszorkánya a rászorulókkal törődés nem valami dicső munkáját végzi. De valaki – vagy valami – félelmet kelt, sötét gondolatokat ültet el a fejekben és haragot szít a boszorkányok ellen. Stefániának fel kell kutatnia a nyugtalanság forrását, és gyökerénél kell legyőznie a gonoszt.

Az apró, de kemény csip-csap népek segítségével Stefánia szembeszáll a szörnyű veszéllyel: ha elbukik, vele bukik az egész Kréta is…



Szent nővér

2. Szent nővér
(Az Ős könyve 3)


GYEREKKÉNT ​VADÁSZTAK RÁM… MOST FORDULT A KOCKA.

A világot felfalja a jég, a Folyosó egyre csak szűkül, a birodalmat pedig keletről a scithrowliak, nyugatról az ádáz durnok ostromolják. A császár seregei mindenütt kénytelenek meghátrálni. A Szent Osztályban Nona a végső próbákra készül, hogy az általa választott rend teljes jogú nővére lehessen. Az idő azonban fogy, és egyre valószínűbb, hogy Nona és társai nem lesznek méltók az apácák habitusára, mielőtt eléri őket a háború.

Még a hajószívekből merített erő sem elég ahhoz, hogy Nona megnyerje Üveg apátnő évtizedek alatt előkészített játszmáját, és megvédelmezze szeretteit. Közeleg a végső, nagy összecsapás a holdért és az emberiség sorsáért, amikor a lánynak nem csak régi, bosszúszomjas ellenségeivel kell szembeszállnia, hanem a hatalom romlottságával és önnön démonaival is. A végső csatában ugyanis barátok esnek egymásnak, szívek törnek össze és birodalmak égnek porig.

Az Ős könyve-trilógia befejező kötetében az újhullámos fantasy nagymestere, Mark Lawrence torokszorító izgalommal és elképesztő fordulatokkal zárja le Nona Grey történetét.



Kitaszított Holtak

3. Kitaszított Holtak
(The Horus Heresy 17)


A galaxis lángokban. A Császár lojális primarchái háborúba készülnek Hórusz, a Hadúr, és köpönyegforgató légiói ellen az Isstvan fekete homokján. Ezek a sötét idők azonban még borzalmasabb események hírnökei, és amikor Kai Zulane asztropata akaratlanul is tudomást szerez egy titokról, amely eldöntheti a háború végkimenetelét, az életéért kell futnia. Renegátok egy rejtélyes bandájának oldalán veti magát a Terra halálos alvilágába, miközben bűnözőként vadásznak rá azok, akikben egykor megbízott. Az árulás fényében Kainak el kell döntenie, kinek fogad hűséget, és hogy bizonyos igazságokat vajon nem lenne-e jobb örökre eltemetni.



Rémes regiment

4. Rémes regiment
(Ipari forradalmak 3)


Hirtelen, vad ötletként kezdődött…

Mellék Marinak sietve fiúvá kellett válnia. A haját levágni és nadrágot húzni könnyű volt. De azt megtanulni, hogy nyilvánosan szellentsen meg böfögjön, és hogy úgy járjon, akár egy majom, sokkal több időt vett igénybe…

Aztán felcsapott a seregbe, és elveszett bátyja keresésére indult.

Csak épp tombol a háború. Bár mindig is tombolt valamilyen háború. És Mari a bajtársaival bármiféle kiképzés nélkül a kellős közepén találja magát – az ellenség pedig vadászik rájuk.

Az ő oldalukon ezzel szemben csupán a sereg legcsavarosabb eszű őrmestere és egy kávémániás vámpír áll. Vagyis hát… van egy Titkuk is. És ahhoz, hogy a háborút az ellenséges seregek szívében megnyerje, minden tehetségét latba kell vetnie…a Rémes regimentnek.



Anarch

5. Anarch
(Gaunt Szellemei sorozat 15)


Urdesh kohóvilágán az összevont birodalmi erők az utolsó, véres összecsapásra készülnek az Ellenség erőinek urával, az Anarchhal és a magukat Sek Fiainak nevező barbár elitcsapataival. Bármelyik fél is arat győzelmet, az nem csak az Urdesh felett veszi át az irányítást, de győzelmet arat a Sabbat Világokért vívott hadjáratban is.

A Macaroth Hadúr jobbkezeként szolgáló Ibram Gaunt a küzdelem kellős közepébe csöppen, amikor megtudja, hogy a végső siker kulcsát épp a saját regimentje, a Tanithi Elsők, a Szellemek tartják a kezükben. Ám miközben az Impérium és a Káosz erői a végső összecsapásra készülnek, Gauntnak rá kell jönnie, hogy az ellenség talán már köztük jár.



A sötétség kora

6. A sötétség kora
(The Horus Heresy 16)


Hirtelen, vad ötletként kezdődött…

A Leszállózóna Vérfürdőjét követően, mely az Isstvan V-ön zajlott, a Hadúr és szövetségesei hozzákezdtek a Császár elleni tényleges hadjárathoz. Azonban az út, mely a Terra földjén bekövetkező végső összecsapáshoz vezet, még hosszú – hét év, titkok és némaság leplébe burkolózó háború, amit megdöbbentő kegyetlenkedések és hihetetlen árulások szőnek át galaxisszerte. Hórusz lázadásának ismeretlen részleteire hamarosan fény derül, sőt, a Birodalom számos nagy hőséről is kiderülhet még, hogy tulajdonképpen alávaló gazember…

A gyűjteményben a Sötétség Korának kilenc története található, Dan Abnett, Aaron Dembski-Bowden, John French, Nick Kyme, Graham McNeill, Rob Sanders, James Swallow, Gav Thorpe és Chris Wraight tollából.



Jégbarlangok

7. Jégbarlangok
(Ciaphas Cain sorozat 2)


Amikor Ciaphas Cain komisszár valhallai gárdista ezredével a Simia Orichalcae nevű jégvilágra érkezik, az eseménytelen szolgálatról szóló álmai gyorsan szétfoszlanak. Különös eltűnések sorozata okoz nyugtalanságot a bányászok között, és mint rangidős tiszt, Cain kapja a feladatot, hogy kiderítse, mi zajlik a háttérben. A bolygó azonban egy nagy léptékű ork inváziócélpontjává válik, és ahogy az állatias zöldbőrű korcsok megkezdik támadásukat, a jégbarlangok mélyén sötét gonosz kezd ébredezni.



Járványháború

8. Járványháború
(Sötét Impérium 2)

Az Impériumért vívott háború Nagy Ultramar csillagai közt és annak bolygóin folytatódik.

Az újjászületett primarcha, Roboute Guilliman célja, hogy újjáépítse otthonát, és később innen vezesse az emberiség csillagbirodalmának visszahódítására indított hadjáratát, ehhez azonban először ki kell űznie az Ultragárdisták birtokáról Mortariont és az ő Halálgárdáját.

Sikerül is csatára kényszerítenie áruló fivérét Parmenio járványok sújtotta világán, csakhogy egy felsőbb hatalom beavatkozása alapjaiban rengeti meg a birodalmi régens univerzumról alkotott világképét, és kérdőjelezi meg saját helyét a galaxisban.

A Sötét Impérium trilógia második kötetében primarchák és világképek csapnak össze egymással.



Renegátok

9. Renegátok

A ​Föld elleni csatában az emberiség győzedelmeskedett a nyurgák maghajójának elpusztításával, de a Mars továbbra is az idegen lények megszállása alatt áll, ráadásul az ott rekedtek oxigén- és élelemkészlete kritikus szinten van. A hadsereg kétségbeesetten építi az újabb csatahajókat és bolygóközi védelmi rendszereket a megsemmisültek helyére, de a rendelkezésre álló nyersanyagok végesek. Andrew Grayson napjai kiképzéssel telnek: fiatal önkéntesekből próbál mihamarabb harcra kész katonákat faragni – a véres csatákból magával hordozott emlékeit pedig alkohol és gyógyszerek segítségével igyekszik kiégetni a fejéből.

Eközben a Nemzetközösség és a sinoruszok két lehetőség közül választhatnak: vagy megindulnak a Mars felé azzal, amijük van, vagy a renegátok nyomába erednek, akik a földi invázió előtt nem sokkal elmenekültek, és magukkal vittek számos felbecsülhetetlen értékű hadihajót, melyek visszaszerzésével az emberiség a saját javára fordíthatná a készülő marsi ütközet kimenetelét. Egy kisebb csapat, többek közt Graysonnal és feleségével, a deszantgép-pilóta Halley-vel az élen felderítő küldetésre indul egy idegen naprendszer távoli holdjára, hogy feltérképezzék a renegátok védvonalait. Útjuk nem csak váratlan fordulatokban és veszélyekben lesz gazdag, de nagyban befolyásolhatja az emberiség jövőjét is.



Kotnyeles kölykök

10. Kotnyeles kölykök

1977 nyara. A Blytoni Nyári Detektívklub megoldotta utolsó ügyét, és leleplezte a ravasz Álmostavi Rémet – valójában egy újabb kincsvadászt, aki rá akarta tenni mocskos kezét a Deboën-ház mélyén rejlő mesés zsákmányra.

És talán meg is úszta volna, ha nincsenek ezek a kotnyeles kölykök.

1990. A tinidetektívek már mind felnőttek, és nem találkoztak egymással sorsdöntő, 1977-es utolsó ügyük óta. Andy, a fiús lány huszonöt éves és a törvény elől menekül, mivel legalább két államban körözik. Kerri, a hajdani zsenipalánta és reménybeli biológus New Yorkban pultos, és komoly alkoholproblémákkal küzd. De legalább ott van vele Tim, a vehemens vizsla, aki a csapat eredeti kutyatagjának leszármazottja. A horrorrajongó Nate az elmúlt tizenhárom évet különböző pszichiátriákon töltötte, jelenleg a massachusettsi Arkham városában található elmegyógyintézet vendégszeretetét élvezi. Barátai közül csak Peterrel, a jóképű nagymenőből lett filmsztárral tartja a kapcsolatot. Ami rendjén is volna, csakhogy Peter már évek óta halott.

Eljött az idő, hogy végére járjanak, mi okozza rémálmaikat, és visszatérjenek oda, ahol ez az egész 1977-ben elkezdődött. Ezúttal hátha nem egy maszkos balekről lesz szó, hanem valódi szörnyek leselkednek rájuk.

Karcos humorával, parádés nyelvezetével és zseniálisan megkomponált véres jeleneteivel a Kotnyeles Kölykök szertelenül, ám szerfölött szórakoztatóan tiszteleg a horror, a szeretet, a barátság és a csápos dimenzióközi szörnylények előtt. A kötetet a neves műfordító, Varró Attila (Harcosok klubja) ültette át magyar nyelvre.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.