Novemberi top könyvek

A cikk megjelenése: 2019-12-02
Novemberi toplista

Az első 10 helyezett

Mindenki ünnepi hangulatban van már így a karácsony közeledtével. Ilyenkor jól esik egy finom forró ital mellé egy jó történetet olvasni. Ha még nem tudod melyik könyvvel kuckózz be, vagy hogy mit vegyél ajándékba, nézd át, mik voltak a legnépszerűbb olvasnivalók novemberben.

Tiamat dühe

1. Tiamat dühe
(Térség sorozat 4)


Galaxis ​szerte ezerháromszáz kapu nyílt a különböző naprendszerekbe. Ám miközben az emberiség egy idegen civilizáció romjain építgeti csillagközi birodalmát, az ősi rejtélyek és az új fenyegetések egyre veszedelmesebbé válnak.
A halott rendszerekben, ahová a gyűrűkapuk vezetnek, még az idegenek lakta bolygóknál is különösebb dolgokra lelnek a felfedezők. Elvi Okoye kétségbeesetten kutatja a még az emberek megjelenése előtt zajlott hajdani népirtás eszközeit, és fegyvereket keres az elképzelhetetlen határait súroló erők ellen. Az ilyen tudásnak azonban felfoghatatlan ára van.
A birodalom szívében Teresa Duarte arra készül, hogy átvegye édesapja isteni magasságokba törő terveinek terhét. A szociopata tudós, Paolo Cortazár és a fogolyként tartott James Holden csupán két veszélyforrás az intrikáktól nyüzsgő palotában, de Teresa a saját feje után megy, és olyan titkokat rejteget, amelyekről még apja, az uralkodó sem sejt semmit.
Az emberiség birodalmában szétszóródva pedig a Rocinante legénységének tagjai szerveznek bátor ellenállást Duarte autokrata rendszerével szemben. A régi világ emléke lassan elenyészik, és egyre biztosabbnak tűnik Laconia örökös, megtörhetetlen uralma – ezzel együtt pedig egy olyan háború lehetősége, amelyből az emberiség csakis vesztesként jöhet ki. Mert a világok között megbúvó rémség ellen a bátorság és a nagyravágyás semmire sem elég…



A villa, a boszorkány és a sárkány

2. A villa, a boszorkány és a sárkány
(Történetek Alagaësiából 1)


A ​vándor és az elátkozott gyermek, ráolvasás és varázslat – és persze sárkányok
Isten hozta önöket Alagaësiában!
Eragon egy éve indult el, hogy megkeresse a megfelelő helyet a Sárkánylovasok új nemzedékének. Azóta fuldoklik a feladatok tengerében: fel kell építeniük egy hatalmas sárkányvárat, egyezkednie kell a szállítókkal, őrizni a sárkánytojásokat, gyógyítani a megőrült sárkányszíveket, összebékíteni a nagyképű tündéket a harcias urgalokkal… soha nem ér a végükre. Az aggódó Saphira, az Eldunarí segítségével úgy próbálja elvonni a figyelmét, hogy megmutatja neki, hol jár és mit csinál a testvére. Felbukkan Angela, a füvesasszony is, Elvával, az elátkozott gyermekkel, az urgalok énekmondója pedig elmesél egy régi, de tanulságos történetet a sárkányról, a bosszúról és a megbocsátásról. A füvesasszony visszaemlékezéseit ihletője, Angela Paolini írta.
Akinek hiányzott már Alagaësia, Eragon és sárkányok, az most visszatérhet Christopher Paolini ki nem apadó képzeletében Az örökség-ciklus világába.



Feketeszikla erőd

3. Feketeszikla erőd


Felfedezők, kufárok, haszonlesők. Számos jelzővel illették már őket, a galaxis végtelenjét járó szabadkereskedők számára azonban mindössze egyetlen dolog számít: minél nagyobb haszonra szert tenni.
Legyenek bár vállalkozó kedvű kalandorok vagy fekete szívű szélhámosok, a Császár kézjegyével ellátott ódon chartájukban foglalt hatalomnak hála, szabadon hajszolhatják a gazdagságot és a dicsőséget. E két bűnös vágy vezérli Janus Draikot is.
A családja vagyonából kiforgatott férfit nevezték már tékozló fiúnak, kétes hírnevű alaknak és tehetségtelen pancsernek is. Draik tudja, hogy ha rövid időn belül nem változtat sorsa alakulásán, akkor örökre a süllyesztőben találja magát.
Most azonban szembekerült élete legnagyobb lehetőségével, mellyel egy csapásra helyrehozhatja kisiklott életét. Így aztán egy csapatnyi hasonszőrű kincsvadásszal az oldalán útnak indul.
A kapitány megszállottságában azonban akár a társai életét is feláldozná, hogy megszerezze vágya titokzatos tárgyát...



Akkor majd éjfélt viselek

4. Akkor majd éjfélt viselek
(Sajogi Stefánia-sorozat 4)


Sajogi Stefánia, mint a Kréta boszorkánya a rászorulókkal törődés nem valami dicső munkáját végzi.
De valaki – vagy valami – félelmet kelt, sötét gondolatokat ültet el a fejekben és haragot szít a boszorkányok ellen. Stefániának fel kell kutatnia a nyugtalanság forrását, és gyökerénél kell legyőznie a gonoszt.
Az apró, de kemény csip-csap népek segítségével Stefánia szembeszáll a szörnyű veszéllyel: ha elbukik, vele bukik az egész Kréta is…



Anarch

5. Becsületbeli ügy
(Severina Raine 1)


Severina Raine, a rendíthetetlen és ádáz komisszár világéletében a legnagyobb odaadással szolgálta az Impériumot. A XI. Antari Muskétásokhoz beosztott tiszt a legocsmányabb förtelemmel szemben is bátorságra és fegyelemre szorította a Birodalom katonáit.
A Látók káoszimádó kultusza szökőárként söpört végig a Rontáscsillagokon, és árnyékba borította annak sokat szenvedett világait. A feddhetetlen hős, Alar Serek legfőbb vezénylő tábornok dicsőséges hadjáratot indít, hogy visszahódítsa a rendszert a rabszolgatartó zsarnokoktól, a győzelem árát azonban vérben kell megfizetni. De miféle titkokat őriznek a Látók? Vajon Raine hányattatott múltjának kulcsa is az ő kezükben van? A fiatal komisszár csak akkor bízhat a túlélésben, ha hű marad az Impériumhoz és az esküjéhez, ám lehet, hogy végül még ez is kevésnek bizonyul.



Vaják: Hús és tűz (képregény)

6. Vaják: Hús és tűz (képregény)
(The Witcher 4)


Geraltot egy régi ismerőse megkéri, hogy derítsen fényt a lányával kapcsolatos rejtélyre, ám amint a szörnyvadász megérkezik, legnagyobb meglepetésére Kökörcsinbe botlik. A Vaják és a trubadúr hamarosan ismeretlen földekre indulnak és veszélyes és titokzatos helyre érkeznek tévedésből; ahol aztán lehetetlen feladatra vállalkoznak. A Vaják és egy helyi nőszemély vállvetve igyekeznek legyőzni a környéket megfertőző sötét erőket, és Geráltnak meggyőződése, hogy ezzel valóban jó célt szolgál. De hamarosan rá kell döbbennie, hogy csak nagyobb bajba sodorta magát, mert minden jel arra mutat, hogy ő a legfőbb gyanúsított...
A The Witcher, mely Andrzej Sapkowski Vaják c. fantasy sorozatából született, 2015-ben a közönség és a kritikusok által is leginkább elismert videójáték volt. Képregényünk bár a játék alapján készült, de benne attól és a Vaják könyvektől független, teljesen új történetet ismerhetnek meg az olvasók.
Ez a képregény-gyűjtemény a DARK HORSE The Witcher c. sorozatának 16-19. számát tartalmazza, Marianna Strychowska rajzaival és Aleksandra Motyka szövegével



Félelem nélkül

7. Félelem nélkül
(The Horus Heresy 19)


Nem tudván a lázadás terjedéséről, Roboute Guilliman a Hadúr egyre rejtelmesebb parancsait követve visszatér Ultramarba, hogy hadba szólítsa a légióját a Veridia rendszerben gyülekező orkok ellen.
Feltételezett szövetségeseik, az Igehirdetők, figyelmeztetés nélkül indítanak pusztító inváziót a Calth ellen, szétszórva az Ultragárdisták flottáját, és megölve mindenkit, aki az útjukba áll. A tetteik megerősítik a Guilliman által elképzelhető legrosszabb lehetőséget, miszerint Lorgar egyszer és mindenkorra véget akar vetni keserű rivalizálásuknak. Miközben az árulók visszataszító démonokat és a Káosz erőit idézik meg, az Ultragárdisták egy kegyetlen és halálos küzdelembe csöppennek, amelyben egyik oldal sem arathat győzelmet.



Szent nővér

9. Szent nővér

A világot felfalja a jég, a Folyosó egyre csak szűkül, a birodalmat pedig keletről a scithrowliak, nyugatról az ádáz durnok ostromolják. A császár seregei mindenütt kénytelenek meghátrálni. A Szent Osztályban Nona a végső próbákra készül, hogy az általa választott rend teljes jogú nővére lehessen. Az idő azonban fogy, és egyre valószínűbb, hogy Nona és társai nem lesznek méltók az apácák habitusára, mielőtt eléri őket a háború.
Még a hajószívekből merített erő sem elég ahhoz, hogy Nona megnyerje Üveg apátnő évtizedek alatt előkészített játszmáját, és megvédelmezze szeretteit. Közeleg a végső, nagy összecsapás a holdért és az emberiség sorsáért, amikor a lánynak nem csak régi, bosszúszomjas ellenségeivel kell szembeszállnia, hanem a hatalom romlottságával és önnön démonaival is. A végső csatában ugyanis barátok esnek egymásnak, szívek törnek össze és birodalmak égnek porig.
Az Ős könyve-trilógia befejező kötetében az újhullámos fantasy nagymestere, Mark Lawrence torokszorító izgalommal és elképesztő fordulatokkal zárja le Nona Grey történetét.



Elveszett Feloldozás

9. Elveszett Feloldozás

Ahogy a Hórusz Eretnekség megosztja a Birodalmat, Corax és kevés megmaradt Hollógárdistája kimenekül az Isstvan V mészárszékéről. Miután ellátták sebeiket, a vérmocskos űrgárdisták megpróbálják visszaállítani a légió létszámát, és visszatérni a harcba, hogy a háborúval lesújtsanak az áruló Hadúrra. Corax, akit feldúlt a légiója által elszenvedett iszonyatos veszteség, visszatér a Terrára, hogy apjának, az Emberiség Császárának segítségét kérje. Miután ősi titkokba nyer bepillantást, Corax nekiáll újjáépíteni a Hollógárdát, és bosszút forral áruló primarcha testvérei ellen. De nem minden megmaradt harcosa az, akinek látszik…
A titokzatos Alpha Légió beszivárgott a túlélők közé, és el akarja pusztítani a Hollógárdát, mielőtt még újraszerveződnének és fenyegetést jelentenének Hórusz terveire.



Halotti lepel

10. Halotti lepel
(A Dresden-akták 5)


Fordul a kocka Harry Dresdennek, Chicago egyetlen profi mágusának életében. Az üzlet a változatosság kedvéért szárnyal – ami azt illeti, túlságosan is.
A vámpírok és a mágusok között dúló háború nem csitul, ámde felbukkan a semmiből a Vörös Udvartartás bajnoka, aki szerint Harry halála véget vethetne a harcoknak. Hősünket ráadásul profi bérgyilkosok használják céltáblának, és ha mindez nem lenne elég, egy rendkívül fontos ereklye is eltűnik.
Cserébe viszont előkerül egy holttest, aminek nem lába, hanem keze és feje kélt, a chicagói rendőrség nyomozója pedig nagyon szeretné, ha Harry azonosítaná. A zűrös magánélet – beleértve az olyan csekélységeket, mint a szerelmi háromszög és egy félvámpír ex – már csak hab a tortán.
Vannak napok, amikor egyszerűen nem éri meg felkelni… akármennyit is fizessenek érte.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.