Kill Team, avagy egy nagy rendszer kis szelete

A cikk megjelenése: 2021-02-03
Kill Team

 

Ha mindig is érdekelt a Warhammer 40.000 világa, de nincs elég időd és helyed hozzá, vagy csak jobban érdekel a diverzitás egy-egy nagyobb sereg helyett, akkor a te játékod a Warhammer 40.000: Kill Team.

A Warhammer 40.000: Kill Team rendszere alapvetően a Warhammer 40.000:8th kiadású szabályait emelte át hogy megfeleljen a kisebb pályának és kevesebb modell számnak. A találat, a sebzés kidolgozás és megannyi dolog azonosan működnek mindkét rendszerben és mindkét rendszer d6 dobókockát használ.

A Kill Team-ben az a legjobb, hogy nem kell hozzá sok dobozt, egész seregeket venni, hanem megveszel egy Troops dobozt és már ki is próbálhatod magad mások ellen. Egy kezdő Warhammer 40.000 sereg árából Kill Team-ben, akár 3-4 csapatot is összerakhatunk. Maga a játék hossza nagyjából a harmada egy átlagos Warhammer 40.000 játéknak.

A rendszer Core Rule book-ja elsőként nagyjából csak a troop egységeket foglalta magába és késöbb jelentek meg további új egységek a Kill Team: Elites és a Kill Team: Commanders-ben, melyekkel már használhatunk HQ, Elites egységeket is, ami nagyban megszínesíti a játékot. 

A pályát nézve játszhatunk "sima" Kill Team-et és Arena-t is. 

A "sima" Kill Team pálya alapvetően csak méretében tér el a Warhammer 40.000 pályájától. Azonos terepekkel és azonos playmat-en szokás játszani. A játék során igyekszünk minél kevésbé szem előtt lenni és minél jobb rálátást szerezni az ellenfél egységeire, hogy sikeresen leszedjük őket. Emelett persze igyekszünk minél több objektívát is teljesíteni, mellyel győzelmi pontokat tudunk szerezni.

Ezzel ellentétben, az Arena sokkal zártabb és jobban el tudja dönteni a játékot az, hogy ki merre helyezkedik. Egy jól becsukott ajtó vagy elfoglalt folyosó el is döntheti a játékot. Ha a nyílttéri hadviselés helyett jobban szereted a gerilla vagy "árok" harcokat, az Aréna a neked való hely.


Amire szükséged lesz a játékhoz:

Nemsokára nálunk is megvásárolható lesz az új alapdoboz, mely tartalmaz mindent, amire kezdetben szükséged lehet a játékhoz. A terep, a csapatok, az új szabálykönyv és egyéb dolgok, amiket az alapdobozban találunk egyaránt jó lehet egy kezdőnek, egy visszatérő játékosoknak vagy bárkinek, akinek a régebbi változatokból van otthon esetleg. A terepből sose elég.

Jelenleg annyit, tudunk, hogy érkezni fog egy új Core Rule book, ami kapott egy kis ráncfelvarrást és a régebben kiadott kiegészítő könyvek (Elites, Commanders) használhatóak lesznek hozzá. Eddig eléggé úgy tűnik, hogy az új alapdoboz erősen a Kill Team: Arena-ra fog építkezni.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.