Animal Adventures - Gullet Cove: a Mancs-őrjárat és a D&D mesés találkozása

A cikk megjelenése: 2021-09-24
Gullet Cove

DM: Reglor, te kezded a kört.
Reglor (ember harcos): Megrohamozom a goblin vezért! Nat 20! 26 sebzés!
DM: Ütésedbe a vezér mellett álló goblinok is beleremegnek, a vezér ugyanakkor csak egy gyúnyos vigyorral válaszol, szórakozottan kiköpve az egyik fogát. Már érzed, hogy ez nem lesz egy könnyű harc.
Velendrin (fél-elf ranger): Ne félj, kilövöm a következő körig!
DM: De nem te jössz. Ponyó, a te köröd van.
Ponyó (mopsz bárd): Lelkesen körbeugrálom Velendrint és még a lábát is megnyalogatom, miközben szólongatom, hogy lője már ki azt a vékony botot. Tessék, itt egy bardic inspiration kocka. Ezután elvonyítok egy dalt, hogy elaltassam a goblinokat.

Ha mindig is szerettétek volna kipróbálni, hogy milyen, ha a kalandozócsapatotoknak nem csak a felszereléslistájába van feljegyezve a csapatot kísérő kiskedvence, esetleg inkább játszottatok volna egy kalandozócsapatnyi kiskedvenccel (potenciálisan a felszereléslistába feljegyezve a csapatot kísérő kisgazdit), akkor az Animal Adventures: Secrets of Gullet Cove a nektek való sourcebook.

Az angol nyelvű könyv bármely 5E-alapú fantasy settinghez használható kiegészítésként (egy ilyen rendszerű szabálykönyvre mindenképpen szükségetek lesz). Az 5E rendszer alapszabályait nem tartalmazza, tehát se szabályokat, se kasztleírásokat, se varázslatokat nem találtok benne. A kötetben található szabálykiegészítések segítségével megalkothatjátok saját “öntudatra ébredt” (beszélni és eszközöket, mi több, varázslatokat is használni képes) kutya- vagy macskahőseiteket, akiket vagy egy meglévő “humanoid” csapat tagjaként, vagy önálló csapatot alkotva is játszhattok.

Mit tartalmaz a könyv?

Két új fajt: Az öntudatra ébredt kutyák és macskák faji jellemzői és három “alfaj” (nagy, normál és kis méretű) mellett számos “fajtajelleg” található meg benne. Ezek nem konkrét fajták felsorolásai, hanem a fajtajellegeket visszaadó extrák. A tacskód inkább “kotorék” típus? Választhatod ezt a jelleget, és előnyt kapsz minden ásással kapcsolatos képzettségpróbára, sőt, harc közben is beáshatod magad fedezékért! Vagy inkább játékos, ugrabugrálós fajta? Válaszd ezt a jelleget, és lehetőséged van a feléd repülő nyílvesszők sebzését csökkenteni, sőt, akár el is kaphatod azokat! (Azért ne vidd vissza a goblinoknak.)

A fajokhoz írt kasztmódosításokat: A hagyományos 5E kasztokba bármelyik öntudatra ébredt kutya vagy macska tartozhat, de a kasztok kisebb módosításokat, extrákat kaptak. A macska bárd például rettentő macskavinnyogással is megfutamodásra késztetheti ellenfeleit!

Vallások és klánok leírásait: A kutyák szinte egytől egyig tisztelik a Jó Anyát, míg a macskák körében riasztóan magas az Ősöreg Csíkos (“The Old Striped One”) isten hívek száma. Az pedig nem kérdés, hogy a nagyvilágban minden öntudatra ébredt kutyának (néha még a macskáknak is) jól jön, ha tartozhat egy falkához.

Gullet Cove leírása: Ismerd meg Gullet Cove városát, amelyet több más humanoid mellett egy öntudatra ébredt kutya és macska alapították! A várost vezető bölcs tanácsnak állatok is a tagjai, a csatornák mélyén pedig a ravasz Patkánykirály szövögeti gonosz terveit…

Bestiárium, Gullet Cove lakói és állathősei, és varázstárgyak listája: A zombi macskánál csak a “Skelly Cat” félelmetesebb (mivel etethetik?), a hősök között pedig megtalálod Lunát, a labra-druidát, és Denirát, a warlock perzsa macskát.

Egy öt kalandból álló rövid, izgalmas kampányt, amiben közös erővel megakadályozhatjátok a városban tanyázó gonosz erők ármánykodásait!

A könyvhöz ezen kívül külön tartozékként kapsz egy kétoldalas térképet Gullet Cove városáról (nappali és éjszakai oldalról), valamint a kalandmodulok összecsapásaihoz tartozó térképeket.

Gullet Cove

Kinek ajánljuk ezt a könyvet?

A fentiek alapján úgy tűnhet, hogy az Animal Adventures egy paródia, vagy túlságosan gyerekes, de ez egyáltalán nem igaz. A szerzők vállaltan egy, a szokottnál humorosabb, könnyedebb vonalat képviselnek, de hisznek abban, hogy egy kaland így is lehet izgalmas és fordulatos, a megpróbáltatások így is lehetnek veszélyesek, a történetetekből pedig így is válhat valódi hősköltemény!

Azoknak az 5E játékosoknak, akik szeretnének valami könnyed, üdítő változatosságot csempészni a kampányaikba, esetleg azoknak a tapasztalt 5E-játékos szülőknek, akik egy, a megszokotthoz képest kevésbé komor, de izgalmas módon vezetnék be gyerekeiket a szerepjátékok világába. Ha nem vonakodtok némi humort csempészni a kalandjaitokba, és nincs ellenetekre, ha a történetet inkább animációs filmként képzelitek magatok elé, mint élőszereplős blockbusterként, akkor tegyetek egy próbát az Animal Adventures: Secrets of Gullet Cove kötettel!

A játékhoz készült minifigurákat, valamint egy szabályokat és rövid kalandot is tartalmazó Animal Adventures RPG Starter Setet szintén megtaláljátok üzletünkben.

--- István ---

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.