Beköszönt a festékek új korszaka!

A cikk megjelenése: 2022-06-29
Beköszönt a festékek új korszaka!

Új kontrasztos színek, újratervezett árnyalatok és minden idők legjobb fehér sprayje!

A cikk a Warhammer Community - A New Era of Paints cikkének fordítása.

A gyönyörű miniatűrök a Warhammer-világ kulcsfontosságú részei, és a festék az, ami igazán életre kelti a csatateret. Nincs is jobb, mint két epikus sereg összecsapása, és mindannyian nagy élvezettel osztjuk meg az interneten a legbüszkébb festéseinket. Hogy továbbra is elképesztő seregeket és lenyűgöző modelleket készíthessetek, mi masszívan bővítjük a Contrast termékcsaládot, fejlesztjük a csodálatos Shade festékek választékát, és létrehozzuk a valaha volt legsimább és legvilágosabb fehér spray-t. A legjobbak most pedig még jobbak lettek! De mielőtt közelebbről megnéznénk, büszkén mutatjuk meg neked az összes új színárnyalatunkat:

Új kontrasztos színek

2019-ben a Citadel színlaboratóriumában dolgozó alkímiai zsenik megalkották a Contrast-ot. Ez a forradalmian új festékcsalád minden eddiginél gyorsabbá és könnyebbé tette a miniatűrök festését, és új lehetőségeket nyitott meg a festékek világában. Számtalan hobbi művésznek segített kifejezni a kreativitását, akár harcra kész seregek alkotásával, akár a Golden Demon megmérettetésén.

Most itt az ideje, hogy a következő szintre lépjünk. A 25 új Contrast festék a vibráló színek teljesen új birodalmával bővíti a választékot. Ezek az új festékek vadabb színpalettákat kínálnak, amivel csapataid még inkább kiemelkedhetnek a csatatéren - az észbontó modellek festése pedig így könnyebb lesz, mint valaha!

A 25 új festék rengeteg színt kínál, ezért négy egyszerű kategóriára osztottuk a választékot, hogy segítsünk neked eligazodni köztük, avagy stílszerűen képet kapni a kinézetükről. Ezek az új színek az élénk és merész színektől a mocskos és hátborzongató színekig terjednek – így akár egy tank tornyát, akár egy tomboló Végtelen varázslatot festesz, biztos megtalálod a neked tetsző színt.

Ezek a Contrast termékcsalád legmerészebb és legvilágosabb színei. Tökéletesek ahhoz, hogy valami igazán ütőset és élénket alkoss! Ki tudja, milyen titkos elemeket kevertek össze festékmágusaink, hogy ilyen vibráló csodát hozzanak létre?

A Kroxigor Scales vagy a Luxion Purple tökéletesek például Tzeentch démonjainak egyenetlen, csavart testének színpompás visszaadásához, míg az Imperial Fist Yellow vagy a Striking Scorpion Green Aqshy legsötétebb tüzeit is kaleidoszkópikus infernóként keltik életre – mindennek csupán a fantáziád szab határt!

Ugyanakkor nem minden miniatűrnek kell vakítóan fényesen kitűnnie az asztalon. A gazdag és könnyen felvihető szín is tökéletes megoldás, hogy a seregedben lévő élénk modellek még jobban kiemelkedjenek a tömegből. Ezek a festékek megbízható, tündöklő eredményt adnak, mindenféle hűhó nélkül – így ideálisak egy hadsereg alapszínének.

Vagy esetleg tömör Space Marine páncélzatot szeretnél festeni? Az olyan árnyalatok, mint a Baal Red és a Bad Moon Yellow kiválóan alkalmasak a telített kerámia felületre. Ha pedig a Hedonites of Slaanesh hadseregére vetettél szemed, a Doomfire Magenta olyan fényűző ruhákba öltözteti őket, amelyekre maga a gyönyör ura is elégedetten csettint majd.

Míg a Warhammer világai tele vannak izzó energiafegyverekkel és hivalkodó színű köntösökkel, addig otthont adnak sápadt lidérceknek és éteri entitásoknak is.

A Pylar Glacier a jeges felszín illúzióját kelti, bármiféle nehézség nélkül. A Briar Queen Chill és a Dreadful Visage szintén méltó a nevükhöz, így ideálisak a kísérteties fantazmákhoz vagy a füstös jelenésekhez, a Mantis Warriors Green pedig világító zöld-sárga színt kínál, amely tökéletes a wyrd-energia villámaihoz.

A Mortal Realms és a 41st Millennium számtalan sötét lénnyel, valamint viseletes páncélba és ünnepi köntösbe bújt harcossal büszkélkedhet. Ráadásul minden miniatűrnek valamin állnia is kell - például egy szilárd, megbízható hősi sziklán.

A „földibb” tónusok és az egyszínű anyagok életre keltése minden eddiginél könnyebb a Garaghak’s Sewer és a Ratling Grime segítségével, míg a fegyverzetekkel és az öntöttvasakkal a Black Legion birkózik meg könnyedén. Vagy egy autentikusan, komor mészárlásra vágysz? Akkor a Space Marines-ok és Stormcast Eternal-ok majd a Stormfiend vagy Sigvald Burgundy színeknek örülnek majd a legjobban.

A Citadel Colour szakértői hosszú hónapokat töltöttek kutatással, fejlesztéssel, teszteléssel - és természetesen festéssel! - a Shade termékcsaládunk kapcsán, hogy megálmodják, hogyan lehetne a mostaninál még jobbá tenni. Ennek a kemény munkának az gyümölcse a már jól ismert és szeretett Shade festékek teljes újragondolása - és 7 teljesen új árnyalat létrehozása.

Az új Shade festékeket úgy terveztük, hogy azonnali mélységet biztosítsanak, és könnyedén létrehozzanak erősebb árnyékokat, felgyorsítva ezzel a modellek festésének a folyamatát. Míg a Contrast festékek árnyalják a felületeket és intenzívebb felületet adnak, az új összetételű Shade festékek hatékonyabban telepednek meg a miniatűrök mélyedéseiben - miközben a modellek kiemelkedő részeit viszonylag érintetlenül hagyják.

Nem csak a meglévő árnyalatainkat alakítottuk át - a receptúrák finomítása technikusaikat 7 teljesen új festék megalkotására inspirálta. *

A Mortarion Grime a sárgás mocsok egy imádnivaló árnyalata, amely tökéletesen alkalmas a harci gépek viharvert festésére és a mogorva behemótok bemocskolására. A Tyran Blue és a Berserker Bloodshade új módot kínál a vörös és kék árnyalatok árnyékolására, amelyek élénkebbek, mint a korábbi árnyalataink, míg a Soulblight Grey a halvány festések árnyékolásában remekel.

Festéktudoraink azonban nem álltak meg itt. A White Scar az eddigi legjobb fehér sprayfestékünk. Simán és könnyedén felvihető, így tökéletes alapot biztosít a káprázatos színek festéséhez - és különösen jól működik a legélénkebb új Contrast festékeinkkel.

A White Scar kifejezetten a Contrast festékekkel való használatra lett tervezve, így nyugodt szívvel a hűvös Grey Seer és a melegebb Wraithbone spray-k mellé kerülhet. Semmi sem akadályoz meg azonban, hogy a szokásos Citadel termékcsaláddal használd. Kiválóan alkalmas arra, hogy egy világosabb alaplakkból erőteljesebb színeket hozzon ki - akár ki is próbálhatod az újratervezett árnyalatokkal, hogy te magad is megtapasztald, milyen merész új végeredmény érhető el vele.

Csupán azt az egy kérdést ne firtasd, hogy a Citadel Colour csapata mit ajánlott fel az Arany Démonnak cserébe ezen egyedülálló spray titkos receptjéért...

Az új Contrast festékekkel és az újra gondolt árnyalatokkal együtt minden eddiginél könnyebb lesz elérni a kívánt eredményt, és miniatűrjeidet semmi sem védi meg a csatatéren, hogy kiemelkedjenek a szürkeségből!

* A négy fényes árnyalat - Nuln Oil Gloss, Agrax Earthshade Gloss, Reikland Fleshshade Gloss és Cryptek Armourshade Glos - távozik a kínálatból.

Fordította,
Zoli
Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.