Kickstarter kitekintő - Dune: War for Arrakis

A cikk megjelenése: 2022-07-19
Spiel des Jahres 2022

Amíg itt izgatottam várom, hogy végre megjelenjen a Gale Force Nine legújabb Dűne játéka, az Arrakis: Dawn of the Fremen, addig a CMON szépen, csendben bejelentett egy újabb Dűne játékot, ami idén érkezik Kickstarterre. És mivel én személy szerint rajongok a Dűne világáért, elhoztam a hivatalos bejelentés cikkét, kiegészítve néhány azóta napvilágot látott részlettel. Az eredeti hírt itt tudod elolvasni - CMON announces Dune: War For Arrakis Board Game

Válassz oldalt az Atreides-ek és Harkonnenek-ek között dúló háborúban. Állítsd fel csapataidat, vesd be briliáns stratégiádat és uralkodj az Arrakis felett, hiszen a fűszernek áramolnia kell… Mindezt a Gyűrűk ura gigászi harcát bemutató War of the Ring alkotóitól!

Arrakis - a sivatag bolygó, látszólag halott és kopár világ. Pedig itt rejlik a galaxis legfontosabb nyersanyaga: a fűszer. Fűszer nélkül az űrutazás lehetetlen, és az emberek elszigetelt bolygókon élnék homokszemnyi kis életüket. Az Arrakist és a fűszerkitermelést irányító nemesi ház nagy hatalommal bír - a császár a jelenleg prosperáló Harkonnen házat leváltva, az Atreides-háznak adta az Arrakist. De mindez csupán egy nagyobb terv része volt, egy ádáz összeesküvésé, hogy az Atreides-ház régi riválisa, a Harkonnen-ház lerohanhassa őket. Harkonnen báró egy áruló támadás során szétzúzta az Atreideseket, megölte a ház fejét, és most vasököllel uralkodik a bolygón. Paul és Jessica, az Atreides-ház örökösei azonban életben maradtak, és a félelmetes, nomád fremenek, az Arrakis kopár pusztaságának titokzatos lakói segítségével lázadást szítanak a bolygó szívében.

Csupán az egyik Ház kerülhet ki győztesen az elkerülhetetlen harcból, míg a másik a sivatag homokjában fog elveszni. Ebbe a zord valóságba csöppenhetnek bele a játékosok a DUNE: WAR FOR ARRAKIS-ban, a stratégiai társasjátékban, amely 2022-ben érkezik meg Kickstarter-re.

Ebben az aszimmetrikus stratégiai játékban a játékosok a bolygó irányításáért harcolnak, olyan különleges csapatokat irányítva, mint a fremenek, a harcedzett fedaykinek és a félelmetes császári csapatok, a sardaukarok, miközben fűszeraratókat küldenek a sivatag mélyére, hogy próbára tegyék a nagy Homokférgeket. Míg a Harkonnen-ház már javában irányítása alatt tartja az Arrakist, addig a kisebb fremeni erők előnye, hogy a sivatagban rejtőzködnek, és ezt az előnyt kihasználva lassan építik fel erőiket. A játékban mindkét fél számára többféle győzelmi lehetőség lesz, a Harkonnenek hódítással nyerhetnek, míg a fremenek úgy, hogy Paul Atreides a szökevény nemesből Muad'dib, a galaxis hódítója lesz.

A neves alkotók, Francesco Nepitello és Marco Maggi, a méltán elismert WAR OF THE RING tervezői újra összeálltak, hogy egy vadonatúj táblás élményt tehessenek le az asztalra, amelynek motorját egy akciókocka rendszer működteti – ez a War of the Ring veteránoknak ismerős lehet, a fordulóban elérhető akciókat itt is egy kockakészlet dönti majd el -, számos eseménykártyával megspékelve, amelyek segítségével minden egyes játékban másképpen kelhet életre a Dűne-saga története és izgalma. A játék egy új, grandiózus belépő lesz a játékosok számára a hatalmas Dűne-univerzumba.

Nepitello, aki egyben a CMON IP és RPG vezetője is, elmondta: "Dune: War for Arrakis lehetővé tette Marco és számomra, hogy ismét azt tegyük, amit a legjobban szeretünk: alaposan megvizsgáljunk egy történetet, hogy megtaláljuk a legjobb módját annak esszenciájának megragadására és játékba ültetésére. És hálásak vagyunk, hogy mindezt a forrásanyaghoz méltó grandiózus méretben, a piac legjobb fejlesztőivel, művészeivel és producereivel együttműködve tudtuk megtenni. Célunk, hogy a játékosoknak egy epikus élményt nyújtsunk, és a Dűne-univerzumban található számos egyedi és különleges karaktert a reflektorfénybe helyezzük."

A játék számos új művészeti alkotást és figurát tartalmaz majd, amelyek közvetlenül a könyv szövegén alapulnak, ahogy a Dűne számos szereplője most először kelhet életre az asztalon.

Thiago Aranha, a CMON Crowdfunding & Production alelnöke és a játék producere a következőket mondta a projektről: "A Dűnén dolgozni egy megvalósult álom volt, hiszen ez a sorozat úgy megragadta a képzeletemet, mint semmi más előtte, tinédzserként szinte faltam az eredeti könyvet. Életre kelteni ezeket az ikonikus karaktereket, és látni őket összecsapni a sivatag mezején egy felettébb különleges érzés volt, amit nagyon izgatottan osztok meg a rajongókkal. A rajzoktól kezdve, a figurákon át a tervezésig, hatalmas munka volt. Nem hiszem, hogy valaha is volt még ekkora vállalkozás, hogy egy könyv világát átültessék a társasjátékos asztalra."

Mivel a játékot a CMON gyártja (pl. Ankh, Blood Rage, Bloodborne, Felkelő nap), így rengeteg miniatűr kerül majd a játék dobozába. Thiago Aranha azt is elmondta, hogy a játéktáblára akár 100 miniatűr is felkerülhet egyszerre, ennek érdekében a CMON kisebb méretű miniatűröket választott, mint más játékokban. Természetesen Homokféreg figura is érkezik, amely a Fremen taktika elengedhetetlen részét képezi majd.

Egyszemélyes játékmód még nem tisztázott, hogy kerül-e a játékba.

There will be sand,
Zoli
Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.