Felfedték a Dune: Imperium új kiegészítőjét!

A cikk megjelenése: 2022-07-22
Dune: Imperium – Immortality

A tegnapi napon a Dire Wolf bejelentette a nagysikerű, és Kennerspiel des Jahres díjra is jelölt Dune: Imperium játékának második nagyszabású kiegészítőjét, és én megint csak úgy éreztem, hogy erről kötelező beszámolnom. Az eredeti cikket kibővítettem a videóban is hallható információk többségével: Announcing Dune: Imperium - Immortality

Miközben a Nagy Házak a saját háborúikat vívják, a Bene Tleilax a genetikai újításokkal való kereskedés révén a saját céljait és útját követi. Felbéreled-e a páratlan képességű Arctáncoltatókat kémeknek? Újra növesztenéd-e a sérült szöveteket és szerveket? Vagy mernél-e gholaként életre keltett embereket alkalmazni?

Új tábla, új mechanikák

A Dune: Imperium - Immortality (Halhatatlanság) játékba hozza a Bene Tleilax táblát. Ezen található a Research Track (Kutatás sáv), ahol a felfedezett titkok új, erőteljes képességeket keltenek életre, melyek segíthetnek a győzelem elérésében. Itt követhetik nyomon a játékosok a kutatási állapotukat, amire már a játék elejétől lehetőség nyílik majd. Ennek érdekében mindenki kezdő két Dune, the Desert Planet (Dűne, a sivatagbolygó) kártyája lecserélésre kerül két Experimentation (Kísérletezés) kártyára. Ahogy a játékos kutatás jelzője elér egy kulcsfontosságú genetikai szintet, feloldja bizonyos kártyák extra képességét.

Frissül a központi tábla Research Station (Kutatóállomás) helyszíne is, az egyik kártyahúzás opciót cseréli le az új kutatás ikonra, amivel a Kutatás sávon lehet majd haladni.

A Research sávon kívül a táblán található egy Bene Tleilax sáv is, ami a tleilaxiakkal való kétes ügyleteket reprezentálja. Ilyenkor a munkáik elismerése és felkarolása helyett szimplán csak kihasználjuk őket. Ezen a sávon bizonyos kártyák segítéségével lehet majd haladni.

Ezen felül genetikai minták is fejleszthetők a Bene Tleilax táblán, aminek számos az új Tleilaxu kártyánál lesz jelentősége, ami új mechanikát hoz be a játékba, ez pedig a Graft.

Graft (Transzplantátum)

A Tleilaxu technológia csúcsát jelenti a genetikai manipuláció páratlan képessége. A Immortality -ben ezt a Graft képviseli - egy új kulcsszó, amely lehetővé teszi, hogy egy ügynök körében két kártyát játszhass ki, így bármelyik ügynök ikon használható, de ami ennél is fontosabb, hogy mindkét lap hatása kihasználható. Pl. egy Face Dancer (Arctántoltató) és Sardaukar Legion (Sardaukar-légió) kártyával ügynök küldhető egy Fremen helyszínre, 2 egység az ütközetbe, és még egy lap is húzható. De lesz olyan kártya is, ami akkor ad valami pluszt, hogy „graftoljuk”.

További újdonságok

A kiegészítő a Bene Tleilax-ra fókuszál, de a többi frakció is kap némi fejlesztést. A Bene Gesserit folytathatja a szokásos kis manipulációit, a Fremenekhez egy ismerős arc csatlakozik, és természetesen sem az Űrliga, sem pedig a Császár nem maradhat ki a mókából. Az újdonságok remekül mélyítik majd a pakliépítés lehetőségeit, miközben megtartja annak feszességét.

Várható külföldi megjelenés a 2022-es ünnepi szezonban, 30 dolláros áron.Face Dancer,
Zoli