Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Új Welcome To... játék

A hír megjelenése: 2022-04-12
Welcome to the Moon

Irány a Hold! A Welcome to the Moon ugyanazokat a játékmechanikákat használja, mint a korábbi Welcome To... játékok, de most egy kampányban játszhattok, 8 kalandlapon keresztül.
A nyolc kalandlap a klasszikus Welcome To... koncepciótól nagyon eltérő mechanizmusokkal rendelkezik, így amikor kampánymódban játszol, olyan döntéseket hozol, amelyek megváltoztatják a következő kalandot, így egy kampány sosem lesz ugyanolyan!

Karrier lehetőség(ek) a Szellemlovasban.

A cikk megjelenése: 2022-04-11
Karrier

Frissítettük a karrier oldalt. Újra van betöltetlen állásunk. Változnak az idők, többen vagyunk a Szellemlovasban ez óhatatlanul magával hozza, hogy nagyobb a fluktuáció, vagy csak bővülni szeretnénk mert vannak olyan tennivalók, amiket már nem tudunk a meglevő csapattal ellátni. Ezért változtattunk az eddigi keresési stratégiánkon és itt fogjuk közzétenni, hogy éppen milyen állás(ok)ba keresünk kollégá(ka)t. Ha szeretnél egy jó helyen dolgozni, akkor jelentkezz bátran.

Roll and Write. Three Sisters.

A hír megjelenése: 2022-04-07
Three Sisters

A Three Sisters egy ma is széles körben alkalmazott őshonos mezőgazdasági technikáról kapta a nevét, amely során három különböző növényt - jelen esetben tököt, kukoricát és babot - ültetnek egymáshoz közel.
A játékban egy saját játékos lapot kapsz, amely több területre oszlik: a kert, amely hat számozott zónából áll, és mindegyike a három terménytípusnak ad otthont; a méhészet; a komposzt; az évelők; az áruk; a gyümölcsök; és a fészer, amely tele van különleges képességekkel bíró szerszámmal. A helyek közül sok kapcsolódik a játék más elemeihez, amelyek bónuszokat adnak a teljesítésükkör. A körök a termést jelképezik, ami árut generál; ha elég árut szerzel, bónusz akciókat oldhatsz fel. A helyek tovább pontot jelentenek, előrelépést és bónuszokat kínálnak.

Nyomdában a világ szeme 1-2.

A hír megjelenése: 2022-04-07
A világ szeme

Már nyomdában Az Idő Kereke sorozat első könyvének, A Világ Szemének mindkét kötete. Fent van az oldalon, lehet rendelni a szokásos 20% kedvezménnyel. Az első négy rész korábbi kaidása hamar kifogyott miután leadták az Amazon Prime-on és így nem lehetett nekikezdeni a sorozatnak. Szomorú, hogy ha valaki beszerezte a régebbi sorozat még kapható könyveit, hogy biztosan meg legyen, azoknak a polcán ezzel a gerinccel másképp fog kinézni. Viszont elképzelhető, hogy antikvárban meg elkezdenek bejönni azoktól, akik az újra akarják cserélni a sorozatukat. Hmmm... A második könyv, A Nagy Hajtóvadászat két része is hamarosan készül. Még nincs fent az oldalon, de amint lesznek hozzá adatok, azokat is feltesszük.

A társasok világa (1. rész) - Klasszikusok és retrok

A cikk megjelenése: 2022-04-06
A társasok világa (1. rész) - Klasszikusok és retrok

Mindig is szerettem kérdőíveket kiértékelni, így amikor jött az ötlet, hogy jó lenne egy amolyan „ajánlós cikk”, ami segítene belépni az un. modern társasok világába, kissé meglendült az az űrlap, és egymás után csak úgy jöttek a kérdések (és a válaszok)! Ennek a sorozatnak az 1. része a Klasszikus és Retro fogalmak mögé pillant be egy picit.

...tovább a részletekhez

Bits and Mortar partnerbolt vagyunk.

A hír megjelenése: 2022-04-05
Bits and Mortar partner

Te is szereted a könyvek illatát? Szereted ha fent vannak a polcodon? De azért jó lenne egy digitális verzió is, amiben könnyen lehet keresni és nem kopik el soha?
Mi az a Bits and Mortar program? Vásárold meg a szerepjátékkönyvet és megkapod PDF-ben is. Ingyen.
Nagyon egyszerű, ha regisztrált vásárlóként vetted meg a programban résztvevő szerepjátékot, csak írnod kell egy mailt a regisztrált email címedről és mi küldünk neked egy linket ahonnan azonnal letöltheted a digitális verziót. Akár a boltban vetted, akár a neten rendelted, mindenképpen jár, csak kérned kell.
Az alábbi linken megtalálod a programban részt vevő összes szerepjátékot.

Burgle Bros. kooperatív játék magyar kiadás.

A hír megjelenése: 2022-04-05
Burgle Bros

Burgle Bros., egy hamar megtanulható, átlátható szabályú, izgalmas kooperatív játék, amiben 45-90 perc alatt 1-4 profi besurranó tolvajként igyekszünk végrehajtani a tökéletes rablást.
A terv egyszerű volt: feltörni minden szinten egy széfet, majd találkozó a tetőn, a helikopternél. Aztán megjelent az őr, majd még egy, és szinte mozdulni sem lehet a sok riasztótól...Vajon sikerül időben kijutni?! A Burgle Bros kooperatív játékban átélhetitek az évszázad bűntényét… természetesen legális keretek között.

Egy Gyűrű(háború) mind felett

A cikk megjelenése: 2022-03-31
Egy Gyűrű(háború) mind felett

Tálcán kínálta magát az alapanyag, hogy egy nagyszabású wargame keretében élhessük át újra a Gyűrű Szövetségének csatákkal tarkított útját! Mordor forrong, Gondor még kivár. Középföldéért vívott harc még csak most kezdődik!

...tovább a részletekhez

Homályrév és Oroszlánfalka.

A hír megjelenése: 2022-03-30
Homályrév és Oroszlánfalka.

Most sokkal könnyebb választani, mert mind a kettő egyszerre kapható. A Homályrév újranyomása megérkezett és mellette kapható az Oroszlánfalka is. Összetetteb, hosszabb ideig tartó, térképmodulos játékot szeretnél vagy egyszerübb, gyorsabban lejátszhatót, aminek a térképe a kinyitott szabálykönyvben fixen benne van. Válassz.

D&D (5th Edition) - Storm King's Thunder újra a polcon.

A hír megjelenése: 2022-03-29
Storm King's Thunder

256 oldalas kaland 1-11+ szintű karakterek számára mindent megad, amire egy Dungeon Masternek szüksége van ahhoz, hogy izgalmas és emlékezetes játékélményt teremtsen a Storm King’s Thunder történetéhez, beleértve a rúnavarázstárgyakat is, ami egy új kincs a karakterek számára.

Tabannusi: Builders of Ur

A hír megjelenése: 2022-03-29
Tabannusi: Builders of Ur

Az ókori Mezopotámiában, a civilizáció bölcsőjében járunk, abban az időben, amikor Ur helye egy tengerparti régió volt, a játékosok pedig Ur városának felépítésén, kerületeinek bővítésén dolgoznak, így válva erős építőkké. A játék során, a munkásod minden körben aktivál egy ilyen körzetet. Egy körzet aktiválásakor először el kell venni egy kockát kell az adott körzetből.
Különböző akciókon keresztül tudod majd a kerületekben kiterjeszteni a befolyásodat, bővíteni az építkezéseket, épületekké alakítva azokat, ami által értékes győzelmi pontokat szerezhetsz. De a templomkörzetre is bővel lesz hatásod, ha el szeretnéd nyerni a király tetszését. A kikötői körzetben fontos képességekkel rendelkező és győzelmi pontokat érő hajókra tehetsz szert.
Építsd meg Ur nagyszerű, ősi városát.

Age of Sigmar: Dominion kedvezményesen amíg a készlet tart.

A hír megjelenése: 2022-03-28
Age of Sigmar: Dominion

Kétszemélyes kezdő doboz a Warhammer Age of Sigmar játék 3. kiadásához. Tartalmazza a 3. kiadás alapszabály könyvét is. Limitált kiadás, elérhető amíg a készlet tart. Mától kedvezményesen.

“This is the Master-ring, the One Ring to rule them all.”

A hír megjelenése: 2022-03-25
The One Ring RPG

A Francesco Nepitello által tervezett The One Ring™ szerepjáték új kiadása, ami J.R.R. Tolkien The Lord of the Rings™ világában játszódik. A Kickstarter valaha volt legsikeresebb asztali RPG alapjátéka lett, amikor 2021. március 4-én véget ért, és több mint 2 millió dollárt gyűjtött össze. Most megérkezett a bolti verzió, kezdő doboz, alapkönyv, paraván és dobókockakészltek. Mostantól ez a Gyűrűk ura szerepjáték, ha szeretnél ezen a világon játszani.

X. nyári Szellemlovas Társastábor

A hír megjelenése: 2022-03-25
Szellemlovas tábor

Egy hétig társasozni fogunk reggel 9-től hajnali 3-ig. Ha téged is lelkesít ez a gondolat, akkor gyere velünk a 10. nyári táborunkba! Mi? Hol? Kinek?

...tovább a részletekhez

Újra csomagolva egy dobozban. Arkham Horror LCG - The Dunwich Legacy Campaign Expansion

A hír megjelenése: 2022-03-23
Dunwich Legacy Campaign

Megjött a boltba a kampány kiegészítő az Arkham Horror LCG játékhoz.
Egykor egy szörnyeteg tartotta rettegésben Dunwich eldugott faluját. A horror korszaka csak azután zárult le, hogy a Miskatonic Egyetem három professzora - Dr. Henry Armitage, Dr. Francis Morgan és Warren Rice professzor – Dunwich-ba utazott, olyan titkos tudással felvértezve, amelynek segítségével felül tudtak kerekedni a lényen. Most, néhány hónappal később, Dr. Armitage kollégái eltűntek, ő maga pedig a legrosszabbtól tart.
Ez a kiegészítő tartalmazza az eredetileg a The Dunwich Legacy ciklusban szereplő összes történetet, újra csomagolva egy dobozban.