Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Tainted Grail - Avalon bukása

A cikk megjelenése: 2021-11-09
Tainted Grail - Avalon bukása

A mitikus Avalon földjét a homály erői fenyegetik. Egy csapat mindenre elszánt, bátor és erős hős útnak indul, hogy megmentsék földjüket, dacolva a sötétség seregével… Aztán nem érkezik felőlük hír, így nyomukba ered néhány, hősiesnek nem éppen mondható, kétes hírű falusi, akiknek a kalandjait követhetjük végig ebben az epikus, történetközpontú, kooperatív, egyedi megoldásokat használó játékban.

...tovább a részletekhez

Cascadia, kipróbáltuk 7 játékossal.

A hír megjelenése: 2021-11-08
Cascadia

Nagyon szeretjük a Cascadiát. Korábban már volt egy példányunk, ami négy játékossal játszható, de szerettük volna ha többen is játszhatjuk. Ezért vettünk még eggyet. A lapkákat összekevertük és a korongokat is hozzá tettük. Teljesen jól működik 7 játékossal is, csak arra kell figyelni, hogy mindenki kicsit gyorsabban válasszon mint szokott. Így kicsit kevesebb mint 2h volt a játékidő. Ajánlom bátran mindenkinek, aki kevesli a 4 játékost.

A nagy természetjárás

A cikk megjelenése: 2021-11-04
A nagy természetjárás

A természet úgy ahogy van lenyűgöző! Aktuális szépségét mindig az adott évszak tükrözi. Legyen szó egy zordon téli fenyvesről, egy gyönyörű, színpompás őszi tájról vagy egy éppen rügyező boróka bokorról, mindről elmondható, hogy a természet bizony tud alkotni. És valahogy pontosan így lehetett ezzel a gondolattal Aske Christiansen, Hjalmar Hach, Wolfgang Kramer és Klemens Kalicki is. Játékaik mind a természetet vették alaptémának, és fantasztikus látni, hogy ennyire eltérő, ennyire egyedi játékok születtek. Nézzük is meg őket közelebbről!

...tovább a részletekhez

Top9 társasjáték októberben

A hír megjelenése: 2021-11-03
Top9oktober

Itt van az októberi Top9, ez a 9 társasjáték volt a legnépszerűbb. Meglepő módon csak két játék tudta megtartani a Top9 helyét (a Kartográfusok és az Unikornisok), a másik 7 az előző hónapban nem szerepelt. Persze ez lehet azért is, mert akkor még meg sem jelentek. A lista cím szerint ABC-ben van, nem tükrözi a tényleges sorrendet.

Szilaj, a titkos küldetés. Új megjelenés

A hír megjelenése: 2021-11-03
Szilaj, a titkos küldetés

Új megjelenés. Egy kártyajáték, melyben a cél, hogy minél jobb kombinációkat hozzatok ki a lapokból. Van kezdő és haladó mód, ahol már rafinált kártyákat is használhattok és titkos küldetéseket is teljesíthettek. Magyar fejlesztés, magyar kiadás. A másik játékra, Szilaj - Kalandok Miraderobanra még egy kicsit, úgy egy hetet várni kell.

A Káosz Sötét Oldala (új) megjelenés

A hír megjelenése: 2021-11-02
A Káosz Sötét Oldala

November 17-én várható a Káosz-sorozat 14. kötete, A Káosz Sötét Oldala. A címadó regény eredetileg a Rekviem c. antológiában jelent meg, és a történet A Káosz Sárkányainak a közvetlen folytatása. Saját bevallása szerint ennek lényegén John Caldwell minimálisan változtatott, de bizonyos részeket alaposan átírt és megváltoztatott. A kötetbe még belekerült egy új történet, amivel a sztorit továbbfűzte. Ennek alapja a Zombiritulálé c. kisregény.

Ankh: Gods of Egypt megjelenés

A hír megjelenése: 2021-11-02
Ankh: Gods of Egypt

A Rising Sun feudális japánja és a Blood Rage viking világa után a legendás saga következő állomása az egyiptomi istenek világába kalauzol! A korábbi KS kampány után most már boltokban is kapható a játék. Nálunk is kint van már a polcon és fent van az oldalon is. Mindjárt egy kiegészítővel együtt.

Terra és Fauna újrakiadás

A hír megjelenése: 2021-11-02
Terra és Fauna társasjáték

A Terra és a Fauna mindkettő kvízjáték. Mindkettőnek hasonló a mechanikája, csak amíg a Faunában állatokról kell tudni nagyon sok mindent, addig a Terrában a világról. Nagyon sok különleges és érdekes dolgot meg lehet tudni az állatokról és a földrajzról. Családi játéknak kiváló, de baráti társaságok is élvezni fogják. A Terra utoljára 2017-ben a Fauna utoljára 2014-ben volt kapható.

Késik a Tuan könyvek megjelenése.

A hír megjelenése: 2021-10-29
Késés

Sajnos rossz hír, hogy ide is begyűrűznek a papírhiány, a nyomdai kapacitás hiány, a szállítási problémák. Hét könyv is késik az év végén, mindegyik úgy egy hónapot. Viszont a jó hír az, hogy csak az egyik csúszik át a 2022-es év elejére. Nézzétek meg a hamarosan megjelenő könyvek listáját, hogy melyik mikorra várható.

Új megjelenés Shards of the Jaguar

A hír megjelenése: 2021-10-28
Shards of the Jaguar

Kompetitív, taktikai és startégiai elemeket is tartalmazó dedukciós játék. Egy törzsi beavatási szertartásról szól, melyben a játékosok egy-egy beavatásra váró törzstagot irányítanak azzal a céllal, hogy elnyerjék a törzs legendás állatának, a Jaguárnak az erejét. Járj túl a többiek eszén, állíts trükkös csapdákat és legyél te a Jaguár örököse, a törzs új őrzője!

Five Tribes (angol kiadás) újra érkezik

A hír megjelenése: 2021-10-28
Five Tribes

A múltkor lemaradtunk az előrendeléséről, de most már biztosan lesz. Várhatóan két hét múlva. Én szeretem ezt a játékot, gondolom ti is többen. Adjunk támpontot azoknak akik még nem játszottak, nem találkoztak vele, hogy el tudják dönteni, érdemes-e előrendelni. Írjátok meg a vélemenyéteket.

Brass: Birmingham (magyar kiadás)

A hír megjelenése: 2021-10-28
Brass: Birmingham

A tavaly októberi megjelenés után nagyon gyorsan kifogyott. Alig két hónapig lehetett csak kapni. Most újra kaptunk belőle, viszont már most lehet tudni, hogy ennyit és kész. Ha biztosra szeretnél menni, időben rendeld meg, ne várj karácsonyig.

Megjelent: Lelkek Emlékezete

A hír megjelenése: 2021-10-25
Lelkek Emlékezete

Megjelent a Sárkányok kórusa sorozat 3. kötete.
"Lyons gazdagon díszített, részletes történetet formált a nézőpontokból és a változó idősíkokból, a feszültség és a tétek pedig egyre csak nőnek... A Sárkányok kórusa sorozat harmadik kötete lebilincselő alkotás, szenzációs tetőpontja után az olvasók alig várják majd a következő részt."
--- Library Journal ---

Halloweeni ajánló 7+1 játék

A cikk megjelenése: 2021-10-25
Halloween

Idén Október 31-én lesz Halloween. Ha nem mentek csokiszerző körútra, viszont szeretnétek néhány jól játszható, az alkalomhoz illő társasjátékot, akkor kattintsatok az ajánlónkra. Kollégáink összeszedtek 7+1 játékot, amik szerintük kiválóak erre az alkalomra.

...tovább a részletekhez

Módosult a társasjáték akciós oldal

A hír megjelenése: 2021-10-23
Váltotak az akciók

Módosítottam a társasjáték akciós oldalt. Felkerültek új játékok, megnőtt néhány játék kedvezménye. Amíg a készlet tart.