Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Előrendelhető új M.A.G.U.S. könyv: Homoki história

A hír megjelenése: 2022-02-04
Homoki história

Végre új M.A.G.U.S. regény. Malcolm J. Huntnak legutóbb 2018-ban jelent meg könyve. A Bosszúangyal, a Kígyószív és a Szörnyek családja szerzőjének – negyedik regényében a M.A.G.U.S. legnemesebb hagyományaihoz méltón az olvasó egyszerre lehet részese Ynev jelenének és tárulnak fel előtte a múlt feledésre ítélt titkai.

Eclipse - Second Dawn of the Galaxy - játékismertető

A cikk megjelenése: 2022-02-04
Eclipse - Second Dawn of the Galaxy

István kollégánk kipróbálta az Eclipset és írt róla egy nagyon jó cikket.

...tovább a részletekhez

Ha már szóba került a Homályrév

A hír megjelenése: 2022-02-02
Az oroszlánfalka (Jaws of the Lion)

Érdemes megemlíteni, hogy ma felkerült az oldalra az Oroszlánfalka (Jaws of the Lion) is. Rendeld elő, a várható érkezése a 2022 február vége. (Felteszem együtt jön a Homályrévvel)
A Gloomhaven: Oroszlánfalka tágabb közönséget céloz meg azzal, hogy igyekszik egyszerüsíteni a szabályokat és Gloomhaven városának területére visszafogni a szerteágazó történetszálakat. Az összes nehezen kirakható helyszín-tábla eltávolításra került a játékból, helyette a játékosok magán a forgatókönyvön fognak játszani, amely minden egyes jelenethez egyedi új kinézetet és térképeket tartalmaz. Az ötre csökkentett forgatókönyv megkönnyíti a kezdő játékosok számára, hogy megismerhessék Gloomhaven városát.

Kicsit késik a Homályrév.

A hír megjelenése: 2022-02-02
Homályrév

Eddig január volt a várható érkezés, ezt a kiadó februárra módosította (azon belül még nincs pontos dátum). Frissítettük az oldalon.

Kiegészítő érkezett a Roxforti csatához.

A hír megjelenése: 2022-02-01
Szörnyek szörnyű könyve

Voldemort ereje nőttön nő - és ahogy terjed a sötétség, egyre több mágikus lény is a gonosz mellé szegődik. A Roxforti csata első kiegészítője újabb kalandok sorozatára hívja a játékosokat, még több kihívással, de persze új varázslatokkal, varázstárgyakkal és szövetségesekkel is bővül a csapat. Ráadásul a négy szereplő mellett Luna Lovegood karakterét is válaszhatod a küldetésre. A kiegészítő lehetővé tesz egy rövidebb 30-60 perces játékidőt 2-4 játékos részére.

Hamarosan érkezik az It's a Wonderful Kingdom

A hír megjelenése: 2022-01-31
It's a Wonderful Kingdom

Egy önálló, szóló vagy 2 fős játék egy Low-Fantasy univerzumban. Ha kedvelted az „It's a Wonderful World”-öt, akkor valószínűleg ez is be fog jönni. Ennek a játéknak az alapvető mechanikája ihlette, de több interakciót, blöffmechanizmust és új kihívásokat kínál. Minden játékban válasszatok egyet a lehetséges modulok közül, hogy újra és újra meg tudjatok küzdeni egymással.
Várhatóan 2022 február 11-én fog érkezni.

Mistborn: House War új játék érkezett.

A hír megjelenése: 2022-01-27
Mistborn: House War

Ködszerzet. Egyik kedvenc regényem. Főleg az első kötet (magyarul az első kettő). Különleges házak, különleges mágia, különleges szereplők. Ez a játék a házakra épül. Egy erőforrás-gazdálkodós játék, ami a tárgyalásokon és árulásokon alapul. Sikerül-e megoldani minden problémát? Három-öt játékossal tölthetitek be a különböző frakciók szerepét, és együtt kell dolgoznotok a Végső Birodalom előtt álló „problémák” megoldásában. Ennek érdekében erőforrások egy bizonyos kombinációját kell elköltenetek, de cserébe elismerésben részesültök. Ha nem sikerül akkor kitör a felkelés és az a játékos nyer, aki a legkevesebb ELISMERÉST szerezte. Vagy sikerül egy speciális problémát is megoldanotok és akkor viszont az nyer, aki a legtöbb ELISMERÉST szerezte. Merre mozdulnak a szövetségek?

Medium kártyavédőkkel bővült a választék.

A hír megjelenése: 2022-01-27
Medium kártyavédő

Eddig kétféle vastagságú védőből lehetett választani, mostantól lehetőség van egy köztes vastagságot is választani. Sok kérdést kaptunk már arról, hogy milyen vastagok ezek a védők, amiket adunk. Most megmértem a védők vastagságát. A prémium védőre 78 mikront, a mediumra 50 mikront, a standardra 32 mikront mértem. Az új medium a mennyiségben is középen van, a legtöbb 120 darabot tartalmaz egy csomagban. A tapintása és így a csúszóssága is közelebb áll a prémiumhoz. Egyenlőre 9 féle medium védőnk van a legkeresettebb méretekből. A boltban úgy tettük ki őket, hogy a hozzá tartozó prémium és standard között legyenek a tartóik. Gyertek be nézzétek meg őket, tapintsátok meg ti is.

Gallia MMXX szerepjáték: Böszmék és Löttyök kézikönyve

A hír megjelenése: 2022-01-26
Böszmék és Löttyök kézikönyve

Új kiegészítő a szerepjátékhoz. Eljött hát az idő! (igazából még nem, a várható megjelenés 2022 március idusa előtt 4 nappal) Az idő, amire a sötétségben rejtőző hatalmasok, a néven nem nevezhetők oly régóta vártak. Útjára indult a megállíthatatlan folyam, amely hömpölyögve temeti maga alá a hatalmas földabroszt, hogy szép lassan átformálja azt. Az új idők hírnökei pedig már készen állnak arra, hogy a mindent behálózó sötétség terveit véghezvigyék. Színre lépnek a Böszmék! A Gallia MMXX második kiegészítője, a Böszmék és Löttyök kézikönyve rengeteg új ellenfél csoportot és nevesített ellenfelet tartalmaz. De aggodalomra semmi ok, hiszen az ellenük használható löttyök, porok, szerek és egyebek is jócskán bővülnek, méghozzá több új kategóriával! Színesítsd történeteidet az új gonoszok, főgonoszok és löttyök armadájával! Éljen Gallia!

Star Clicker, kis csillagharcosok gyülekező!

A cikk megjelenése: 2022-01-26
Star Clicker, kis csillagharcosok gyülekező!

Ti mit csináltok, ha a szüleitek nincsenek otthon? Rosszalkodtok? Valami csínyen töritek a fejeteket? Vagy csak megmentitek a bolygótokat a gonosz kis idegen lényektől?

...tovább a részletekhez

Patchwork szerelmespároknak.

A hír megjelenése: 2022-01-25
Patchwork szerelmespároknak

Felejtsd el a virágokat, tedd el a valódi bonbonos dobozt: ez a doboz tele van rózsaszín és cukormázas Patchwork romantikával. Ez a tökéletes játék két szerelmes számára az év legcukibb napján. Töltsd meg a táblát kiváló aranyfóliába csomagolt "trüffel"-lel, rakd össze a kedvesednek a legcsodálatosabb csokidobozt. Ez a játék nemcsak a gyűjtőket, hanem az újoncokat is egy romantikus játékestre csábítja a Patchwork univerzumba. Évforduló? Leánykérés? Valentin nap? Annyira aranyos, hogy bármilyen romantikus alkalomra elő lehet venni!

Új kiegészítővel bővült a Clank! In! Space! univerzum

A cikk megjelenése: 2022-01-24
Pulsarcade

Pulsarcade. Ráadásul kaptunk pár promó lapot is hozzá (amíg a készlet tart). A promó lap az utolsó csillagharcos (Clank!ban kissé módosítva Last Starkiller). Amikor megláttam több kollégának is lekesen említettem, hogy jééé az utolsó csillagharcos. De értetlenül néztek, Hát az meg ki? jött a kérdés.
Lényeg a lényeg, új mechanikákal, új pályákkal bővül a játék, amik játszhatók kisebb korlátozásokkal a korábbi kiegészítőkkel és persze az alapjátékkal.

...tovább a részletekhez

A járvány ihlette: We Care

A hír megjelenése: 2022-01-21
We Care társasjáték

Emlékeztek a Grizzled játékra? Az első világháborúban játszódott a lövészárkokban kellett túlélni. A valaha volt legjobb kooperatív játékok között tartják számon. Sajnos már nem lehet kapni. Viszont a mostani járvány megihlette a fejlesztőket és csináltak egy új játékot a Grizzled alapjain.
Szörnyű világjárvány terjed. A kórházak megteltek az ellátásra szoruló betegekkel. Frontkatonaként rengeteg egészségügyi szakember harcol a járvány ellen. Meg kell küzdeniük a korlátozott erőforrásokkal, valamint a megbetegedés és a lelki összeomlás kettős veszélyével, miközben megpróbálnak mindenkit kezelni. Ők az utolsó reményünk. A munkahelyi stressz állandóan felettük lebeg, akárcsak az, hogy esetleg maguk is elkapják a betegséget.
Az együttműködés a siker kulcsa, a játékosok egymásnak nyújtott segítsége elvezet a győzelemhez.

Nem mellékesen minden eladott játék 2$-al támogatja a Doktorok határok nélkül szervezetet, hogy segíthessenek ott ahol kell.

Marvel Champions Hero Pack: Vision

A hír megjelenése: 2022-01-20
Marvel Champions Hero Pack: Vision

Beelőzte a War Machine-t. Már itt is van a boltban, pedig a 18. kiegészítő ehhez a játékhoz. Sajnos ezt nem tettük fel korábban, így nem lehetett előrendelni.
"A Bosszúállók ikonikus tagjaként és sokoldalú eszköztárral rendelkező hősként nem meglepő, hogy a Vision minden hőscsapatban teljesen otthon van. Kerüld meg Thanos védelmét, és védd meg szövetségeseidet az Őrült Titán támadásától!"

Nyomozós játék: Ügynökség

A hír megjelenése: 2022-01-18
Ügynökség társasjáték

Egy kooperatív, kampány alapú nyomozós játék.
1994-ben egy garázsvásáron négy tinédzser rátalál egy rejtélyes társasjátékra, A Kulcsra. Játék közben észreveszik, hogy a játék valahogy kötődik a saját életükhöz. Ti, mint játékosok nem csak A Kulccsal játszotok majd, hanem tinédzser hőseiteket is átsegítitek életük sarkalatos pontjain azáltal, hogy egy interaktív képregényen keresztül összekapcsolt küldetések egész sorát teljesítitek.