Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

2021 legjobb könyvei a vásárlók szerint.

A cikk megjelenése: 2022-01-17
Top25 könyv 2021

A 2021-es összesített eladások. Szerintem, hogy egy könyv mennyire jó azt a vásárlók szavazataiból lehet a legjobban levonni. Abból, hogy hányan vásárolták meg.

...tovább a részletekhez

Logikai játék egyedül: Logiquest: Ticket to Ride - Track Switcher

A hír megjelenése: 2022-01-14
TTR Track Switcher

Szeretem az autónkat a parkolóból kijuttató tili-toli játékot, és szeretem a vasutas társasjátékokat is. Ezért különösen örültem, hogy jött egy vonatos logikai játék. A vonatok népszerűbbek, mint valaha, és a vasútállomásokon folyamatosan a nyüzsgés, ahogy a mérnökök és dolgozók azon ügyködnek, hogy a vagonokat a megfelelő sínekre juttassák. A 40 feladatkártya közül egyet kiválasztva kell a mozdony(oka)t irányítani és a megfelelő sorrendben hozzákapcsolni az állomásozó vagonokat, minél kevesebb lépés felhasználásával. Vasúti főnökként Neked lesz a legfontosabb szereped abban, hogy a mozdonyokat irányítva a vonatkocsik a megfelelő helyzetbe álljanak, és így minden vonat időben elindulhasson.

2021 legjobb játékai a vásárlók szerint.

A hír megjelenése: 2022-01-13
TOP25 2021

Összesítettem a 2021-es eladásokat, szerintem egy játék jóságát a vásárlók szavazataiból lehet a legjobban levonni. Abból, hogy hányan vásárolták meg.

...tovább a részletekhez

A homokdűnén innen (2. rész)

A cikk megjelenése: 2022-01-12
A homokdűnén innen (2. rész)

Több részes cikkünkben elmerülhetsz az Arrakis, avagy a Dűne világában! Ebben a cikkben megtudhatod, hogy miről szól, mit nyújthat Neked a 2021-es, mozis kiadás!

...tovább a részletekhez

A homokdűnén innen (1. rész)

A cikk megjelenése: 2022-01-10
A homokdűnén innen (1. rész)

Több részes cikkünkben elmerülhetsz az Arrakis, avagy a Dűne világában! Ebben a cikkben megtudhatod, hogy miről szól, mit nyújthat Neked a 2019-es jubileumi kiadás!

...tovább a részletekhez

Akciós könyveket találsz a webboltban.

A hír megjelenése: 2022-01-07
Akciós könyvek

216 féle könyvet akcióztunk le a mai napon. 35-50-70% kedvezménnyel tudod ezeket megvenni amíg a készlet tart. Ehhez csináltunk egy új menüpontot is az Akciók közé. Érdemes sietni, mert csak kevés van belőlük.

2022-ben újév napján lovaggá ütötték Ian Livingstone-t.

A hír megjelenése: 2022-01-05
Sir Ian Livingstone

Nevéhez fűződik – Steve Jacksonnal közösen – a lapozgatós könyvek műfajának megalkotása, a Kaland Játék Kockázat könyvsorozat, és a Games Workshop cég megalapítása. 1981-ben Jacksonnal a regény és a szerepjáték elemeit ötvözve megírták az első „lapozgatós könyvet”, A Tűzhegy varázslóját, majd a Kaland-Játék-Kockázat számos további kötetét. A legutóbb magyarul kiadott két lapozgatós könyve A veszedelem kikötője és a Visszatérés a Tűzhegyhez 2021-ben a legsikeresebb könyveink voltak. Most is dolgozik új Kaland Játék Kockázat könyvön, várhatóan 2022 őszén fog megjelenni, reményeink szerint magyarul is.
Köszönjük Sir Ian Livingstone azt a rengeteg munkát, amit a játékokért tett.

Merchants Cove ajándék kiegészítőkkel.

A hír megjelenése: 2022-01-04
Merchants Cove

Egyedi játékmechanikával és szerepspecifikus komponenssel igyekszik minden kereskedő (játékos) minél jobban kielégíteni a vevők igényét, a bátor kalandozókét, akik nap mint nap érkeznek a híres piacra és készek elkölteni a nehezen megkeresett vagyonukat.
Kaptunk még pár darab Merchants Cove játékot. A Kick Starter verzióból. Adjuk hozzá a két kiegészítőt is, a Secret Stash-t és a Rogue Pack-ot. (Amíg a készlet tart)
Ha karácsonykor lemaradtál róla, most könnyedén pótolhatod.

Új kiadás érkezett: Nottingham bírája második kiadás

A hír megjelenése: 2021-12-23
Nottingham bírája második kiadás

A karácsony előtti napra is maradt meglepetés újdonság. Megjelent a Nottingham bírájának második kiadása. Már rendelhető és hamarosan kint lesz a boltban is. Ez a blöffölés és az alkudozás játéka. Legális áruk bevitele mellett megpróbálhatsz illegális árukat is bejuttani a piacra, ha sikerül megeggyezned a bíróval. Újítás a 2. kiadásban, a megújult grafikán felül, hogy a játék tartalmazza a korábban kiadott kiegészítő jelentős részét is, úgy mint a 6. játékos karaktere és zsákja, a fekete piaci rendelések, valamint a bíra segédei, amikkel 6 fő esetén 1 helyett 2 bíra lehet már játékban, ami még inkább feldobja a játékélményt.

Új megjelenés. 2 új lapozgatós könyv.

A hír megjelenése: 2021-12-23
2 új lapozgatós könyv

FRISSÍTÉS: Már mind a két könyv itt van a boltban.
2 Lapozgatós könyv is felkerült az oldalra. A Krampusz éjszakája új megjelenés, a Halállabirintus pedig átdolgozott kiadása egy korábbi nagysikerű könyvnek.

... Amikor a földszintre mész, hogy utánajárj a zaj forrásának, azt találod, hogy az otthonodat két vörös köpenyeges, szakállas idegen dúlta fel. Mielőtt észbe kaphatnál, a Krampusz, vagyis a Karácsony Ördöge túszul ejti a Télapót, és rajtad áll, hogy megmentsd Szent Miklóst, mielőtt felvirrad karácsony hajnala, és egy könyörtelen, virgácsot lengető szörnyeteg venné át a helyét, talán örökre.
Jonathan Green, a nagy sikerű Démonlovagok című Fighting Fantasy-kötet szerzője 2015-ben indította el saját játékkönyvsorozatát ACE Gamebooks címmel, melyben olyan irodalmi klasszikusokat emelt át a sci-fi és a fantasy világába, mint az Alice Csodaországban vagy az Óz, a nagy varázsló. A magyar nyelvű ACE Gamebooks-kötetek sora az angolul 2019-ben megjelent A Krampusz éjszakájával kezdődik – és hamarosan Drakula gróffal folytatják!

... Fang útvesztője, Sukumvit báró ördögi agyszüleménye ad otthont minden évben a Bajnokok Próbájának – a hírhedt versenynek, amit eddig még egyetlen kalandor sem élt túl. A csapdákkal és szörnyetegekkel teli labirintusban minden fortélyodra szükséged lesz, ha újra meg akarod pillantani a napfényt… Életerő pontjaid sose fogyjanak el!
Ian Livingstone kultikus játékkönyvével, a Halállabirintus új, átdolgozott kiadásával folytatódik itthon a Fighting Fantasy sorozat. A Halállabirintus második magyar megjelenése a világon egyedülálló a maga nemében: a könyv egy önmagában is kerek történetet kínál, de végigjátszható az Allansia bérgyilkosai közvetlen folytatásaként is!

Új játék érkezett: Tainted Grail - Avalon bukása

A hír megjelenése: 2021-12-21
Tainted Grail - Avalon bukása

A Tainted Grail egy történetgazdag túlélő és felfedező játék 1–4 játékos részére, amelynek zord világa egyedi és kifacsart módon ötvözi az Artúr-legendákat és a kelta mitológiát. A játékosok szembesülhetnek a tetteik hosszú távú következményeivel, míg a szerteágazó történetnek köszönhetően különféle módokon oldhatnak meg problémákat, így biztosan nem lesz két egyforma játék. A karaktered több ellentmondó irányban fejlődhet. Az éhezés, a betegség, a zord időjárás és a véletlenszerű események összeesküvést sugallnak utazásod során. Az általad kifejlesztett karakter több tucat harci és nem harci találkozás állítja kihívás elé. Néha kénytelen leszel erőszakot alkalmazni, de gyakran a diplomácia lehet a jobb megoldás. Függetlenül attól, hogy az erődet vagy az eszedet veted be, a játék egyedülálló kocka nélküli rendszere minden konfliktus megoldását szórakoztatóvá és izgalmassá teszi.
István kollégánk írt róla korábban egy szuperjó cikket.

Dungeon Bowl, a Blood Bowl főiskolai formája

A hír megjelenése: 2021-12-20
Dungeon Bowl

A Dungeon Bowl visszatért, és véresebb, mint valaha. Új kiadása az 1989-es játéknak.
A Dungeon Bowl az a Blood Bowl, amelyet barlangos, kanyargós kazamatákban játszanak, a nyolc College of Magic szervezésében. A varázslók vegyes csapatokat állítanak össze saját szórakoztatásukra, a szabályokat – és a mágikus csapdákat – a lehető legkaotikusabbá teszik a maximális mészárlás érdekében. Az első kihívás? A játékosoknak fel kell fedezniük a kazamatát, és kincsesládákban kell kutatniuk, amíg meg nem találják a labdát. Ha az egyik csapat megszerezte, csak egy touchdownt kell szereznie a játék megnyeréséhez. De ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik…
A Dungeon Bowl rendelkezik minden olyan változtatással és frissítéssel, amik gyorsabbá és jobbá teszik a Blood Bowlt. Ha már lejátszottál néhány játékot, szinte mindent tudni fogsz, amire szükséged van a Blood Bowlhoz, az átállás így igen egyszerű.

Roll and Write. Lost Cities.

A hír megjelenése: 2021-12-17
RW Lost Cities

Lost Cities jó, Roll and Write jó, Knizia jó. Minden együtt van egy jó játékhoz. Ha tetszett a Lost Cities játék, ahol színes lapokból építettél sorozatot, akkor ez a játék is tetszeni fog. Ha nem ismered a kártyajátékot szerintem akkor is tetszeni fog.
Dobj a kockákkal és indíts el egy expedíciót a hat színes ösvény egyikén! A dobott kockákból (3 hatoldalú kocka az ösvények színeivel és szimbólumával, és 3 tízoldalú kocka 0-9-es értékkel) válassz egy ösvény/szám kocka párost, majd töltsd ki az ösvényed következő mezőjét. Indíthatsz új expedíciókat is. Valamint találhatsz műkencseket az utad során amik extra pontokat érnek a játék végén. Választhatsz ösvényt, ami duplán számít majd. Rengeteg lehetőséged van, de vigyázz, ha elakadsz akkor veszíthetsz is pontokat.

Új megjelenés. Neoblast.

A hír megjelenése: 2021-12-17
Neoblast

Felvezető regény a Cyberpunk szerepjáték magyar kiadásához. Budapesten játszódik a történet 2061-ben. Ismerd meg Isamu történetét. Tényleg a megacégek lettek az új kormányok.

Felkerült az oldalra 6 új LASEROX Organizer

A hír megjelenése: 2021-12-16
LASEROX Organizer

Igazából öt organizer meg egy upgrade kit. A januári megjelenések később kerülnek fel.
Ami fent van:
- Lost Ruins of Arnak (Arnak elveszett romjai) - Arnak Upgrade Kit
- Hogwarts Battle Organizer
- Call to Adventure (Hősök útja) - Adventure Organizer
- Undaunted: Normandy Organizer
- Terraforming Mars - Ares Organizer
- Imperium Organizer