Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Critical Role: Call of the Netherdeep

A hír megjelenése: 2022-04-21
Critical Role: Call of the Netherdeep

Az első nagy kalandmodul a Critical Role Exandria világán, 3-12-es szintű kalandozóknak.
Meg tudod változtatni a sorsot? A Critical Role című sikersorozat kampányai által ihletett kaland Xhorhas pusztaságában kezdődik, és a Marquet kontinensen levő csillogó oázisvárosba, Ank’Harelbe vezet. Onnan pedig tovább a homály, a romlottság és a szomorúság elsüllyedt birodalmába, amelyet Netherdeepként ismernek.
A könyv új varázstárgyakat és lényeket is tartalmaz, valamint megismerhetsz új, rivális NPC-ket. Játszatok végig egy epikus Critical Role kampányt a világ legnagyobb szerepjátékvilágán.

Star Realms (Box Set).

A hír megjelenése: 2022-04-21
Star Realms (Box Set)

Hallottál már a Star Realmsről? Egy izgalmas játék, amely a Dominionhoz hasonló alapokon nyugszik, igaz eltérő témát feldolgozva. Pár perc alatt el lehet kezdeni a játékot, csak egy asztal kell és két játékos. Egy parti lejátszása húsz percnél ritkán hosszabb, így visszavágóra sokszor lesz lehetőség.
A Box Set tartalmazza a Star Realms alapjátékot, a Gambit kiegészítő összes kártyáját, valamint egy játéktáblát és két további kezdőpaklit, így 2-4 játékos számára is fantasztikus játékmenetet biztosít. A Nemesis Beast és a Pirates of the Dark Star kihíváskártyák pedig további egyszemélyes és kooperatív játéklehetőségeket nyújtanak! Minden doboz egy komplett, 4 játékosnak szóló játék, amely 162 kártyát és a játékszabályt tartalmazza és elég nagy ahhoz, hogy ha készítetek bele egy inzertet, akkor sokkal több lapot is lehessen benne tárolni.

Újra kapható a Cascadia vadvilága

A hír megjelenése: 2022-04-21
Cascadia vadvilága

Tavaly december közepén kifogyott, de a kiadó szerencsére elég hamar tudott újranyomást készíteni. Már kapható a boltban és a webáruházban is.

Unfinished Business - Befejezetlen ügyek. Kiegészítő a Star Wars játékhoz.

A hír megjelenése: 2022-04-20
Unfinished Business - Befejezetlen ügyek

Magyarul és angolul is előrendelhető az oldalon a Star Wars: Outer Rim, Star Wars: Peremvidék kiegészítője. Június végére várhatók.
Hírnévre tettél szert a Peremvidéken, de maradtak még Befejezetlen ügyletek. A Magvilágokon átvezető hiperútvonalak elképesztő lehetőségeket kínálnak. A piacokra végtelen mennyiségű új áru került. Ám légy körültekintő, mert az új vérdíjak még halálosabbak, miközben a riválisaid igyekeznek leszámolni veled! A kiegészítőben új karaktereket, űrhajókat, felszereléseket, vérdíjakat, teendőket, találkozásokat, kockákat és számos egyéb újdonságot találhattok. A két új térképlap lehetővé teszi, hogy a Magvilágokon keresztül szeljétek át a galaxist. Indítsd a hajtóműveket – ideje belevágni az üzletbe!
"Ez pusztán üzlet, és ha megkapom a pénzemet, megint puszipajtások lehetünk.” – Hondo Ohnaka

Fantastic Factories mindjárt kiegészítővel együtt.

A hír megjelenése: 2022-04-20
Fantastic Factories

Építsetek gyárakat! Képezd ki a munkásaidat! Termelj minél több árut!
A Fantastic Factories egy könnyed stratégiai játék 1-5 játékos részére! Ki tudja a legrövidebb idő alatt a leghatékonyabb gyárépületeket felépíteni? Fedezzétek fel a különböző kombinációkat! A kocka lehelyezéssel minden forduló során egy igazi feladvány, hogy hogyan érdemes a legoptimálisabban beosztani az egyes kockákat munkásokként és hogyan láncoljátok össze az akciókat a legnagyobb siker érdekében.

Kiegészítő az Arnakhoz.

A hír megjelenése: 2022-04-19
Arnak Expedícióvezetők

Térjetek vissza Arnakra!
Ismerjétek meg a 6 egyedi expedícióvezetőt, akiknek különleges képességeit felhasználhatjátok a játék során, hogy új lehetőségek révén magatokhoz ragadjátok a győzelmet. Az expedícióvezetők mellett új eszközök, képességek, kártyák és 2 újabb kutatássáv is vár rátok a dobozban.

Új Welcome To... játék

A hír megjelenése: 2022-04-12
Welcome to the Moon

Irány a Hold! A Welcome to the Moon ugyanazokat a játékmechanikákat használja, mint a korábbi Welcome To... játékok, de most egy kampányban játszhattok, 8 kalandlapon keresztül.
A nyolc kalandlap a klasszikus Welcome To... koncepciótól nagyon eltérő mechanizmusokkal rendelkezik, így amikor kampánymódban játszol, olyan döntéseket hozol, amelyek megváltoztatják a következő kalandot, így egy kampány sosem lesz ugyanolyan!

Karrier lehetőség(ek) a Szellemlovasban.

A cikk megjelenése: 2022-04-11
Karrier

Frissítettük a karrier oldalt. Újra van betöltetlen állásunk. Változnak az idők, többen vagyunk a Szellemlovasban ez óhatatlanul magával hozza, hogy nagyobb a fluktuáció, vagy csak bővülni szeretnénk mert vannak olyan tennivalók, amiket már nem tudunk a meglevő csapattal ellátni. Ezért változtattunk az eddigi keresési stratégiánkon és itt fogjuk közzétenni, hogy éppen milyen állás(ok)ba keresünk kollégá(ka)t. Ha szeretnél egy jó helyen dolgozni, akkor jelentkezz bátran.

Roll and Write. Three Sisters.

A hír megjelenése: 2022-04-07
Three Sisters

A Three Sisters egy ma is széles körben alkalmazott őshonos mezőgazdasági technikáról kapta a nevét, amely során három különböző növényt - jelen esetben tököt, kukoricát és babot - ültetnek egymáshoz közel.
A játékban egy saját játékos lapot kapsz, amely több területre oszlik: a kert, amely hat számozott zónából áll, és mindegyike a három terménytípusnak ad otthont; a méhészet; a komposzt; az évelők; az áruk; a gyümölcsök; és a fészer, amely tele van különleges képességekkel bíró szerszámmal. A helyek közül sok kapcsolódik a játék más elemeihez, amelyek bónuszokat adnak a teljesítésükkör. A körök a termést jelképezik, ami árut generál; ha elég árut szerzel, bónusz akciókat oldhatsz fel. A helyek tovább pontot jelentenek, előrelépést és bónuszokat kínálnak.

Nyomdában a világ szeme 1-2.

A hír megjelenése: 2022-04-07
A világ szeme

Már nyomdában Az Idő Kereke sorozat első könyvének, A Világ Szemének mindkét kötete. Fent van az oldalon, lehet rendelni a szokásos 20% kedvezménnyel. Az első négy rész korábbi kaidása hamar kifogyott miután leadták az Amazon Prime-on és így nem lehetett nekikezdeni a sorozatnak. Szomorú, hogy ha valaki beszerezte a régebbi sorozat még kapható könyveit, hogy biztosan meg legyen, azoknak a polcán ezzel a gerinccel másképp fog kinézni. Viszont elképzelhető, hogy antikvárban meg elkezdenek bejönni azoktól, akik az újra akarják cserélni a sorozatukat. Hmmm... A második könyv, A Nagy Hajtóvadászat két része is hamarosan készül. Még nincs fent az oldalon, de amint lesznek hozzá adatok, azokat is feltesszük.

A társasok világa (1. rész) - Klasszikusok és retrok

A cikk megjelenése: 2022-04-06
A társasok világa (1. rész) - Klasszikusok és retrok

Mindig is szerettem kérdőíveket kiértékelni, így amikor jött az ötlet, hogy jó lenne egy amolyan „ajánlós cikk”, ami segítene belépni az un. modern társasok világába, kissé meglendült az az űrlap, és egymás után csak úgy jöttek a kérdések (és a válaszok)! Ennek a sorozatnak az 1. része a Klasszikus és Retro fogalmak mögé pillant be egy picit.

...tovább a részletekhez

Bits and Mortar partnerbolt vagyunk.

A hír megjelenése: 2022-04-05
Bits and Mortar partner

Te is szereted a könyvek illatát? Szereted ha fent vannak a polcodon? De azért jó lenne egy digitális verzió is, amiben könnyen lehet keresni és nem kopik el soha?
Mi az a Bits and Mortar program? Vásárold meg a szerepjátékkönyvet és megkapod PDF-ben is. Ingyen.
Nagyon egyszerű, ha regisztrált vásárlóként vetted meg a programban résztvevő szerepjátékot, csak írnod kell egy mailt a regisztrált email címedről és mi küldünk neked egy linket ahonnan azonnal letöltheted a digitális verziót. Akár a boltban vetted, akár a neten rendelted, mindenképpen jár, csak kérned kell.
Az alábbi linken megtalálod a programban részt vevő összes szerepjátékot.

Burgle Bros. kooperatív játék magyar kiadás.

A hír megjelenése: 2022-04-05
Burgle Bros

Burgle Bros., egy hamar megtanulható, átlátható szabályú, izgalmas kooperatív játék, amiben 45-90 perc alatt 1-4 profi besurranó tolvajként igyekszünk végrehajtani a tökéletes rablást.
A terv egyszerű volt: feltörni minden szinten egy széfet, majd találkozó a tetőn, a helikopternél. Aztán megjelent az őr, majd még egy, és szinte mozdulni sem lehet a sok riasztótól...Vajon sikerül időben kijutni?! A Burgle Bros kooperatív játékban átélhetitek az évszázad bűntényét… természetesen legális keretek között.

Egy Gyűrű(háború) mind felett

A cikk megjelenése: 2022-03-31
Egy Gyűrű(háború) mind felett

Tálcán kínálta magát az alapanyag, hogy egy nagyszabású wargame keretében élhessük át újra a Gyűrű Szövetségének csatákkal tarkított útját! Mordor forrong, Gondor még kivár. Középföldéért vívott harc még csak most kezdődik!

...tovább a részletekhez

Homályrév és Oroszlánfalka.

A hír megjelenése: 2022-03-30
Homályrév és Oroszlánfalka.

Most sokkal könnyebb választani, mert mind a kettő egyszerre kapható. A Homályrév újranyomása megérkezett és mellette kapható az Oroszlánfalka is. Összetetteb, hosszabb ideig tartó, térképmodulos játékot szeretnél vagy egyszerübb, gyorsabban lejátszhatót, aminek a térképe a kinyitott szabálykönyvben fixen benne van. Válassz.