Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Nem nyomi a nyomi! - War of the Ring

A cikk megjelenése: 2022-08-24
Nem nyomi a nyomi! - War of the Ring

Esztétikailag picit sérült War of Ring-ek keresik új gazdájukat! Bármennyire is vigyázunk mi, társasjátékosok a játékainkra, sajnos gyakran előfordul, hogy a szállítást egyik-másik játék megsínyli. Ez történt a nemrég érkezett War of the Ring-ekkel is… bár nincs kizárva, hogy csupán néhány ork túl jól érezte magát a dobozban. Így ezekre a példányokra most, a külső sérülések végett egy különleges akciót kínálunk!

...tovább a részletekhez

Avalon nagy doboz

A hír megjelenése: 2022-08-24
Avalon Big Box

Az Avalon Big Box a klasszikus titkos szerepes játék, a The Resistance: Avalon felújított változatát tartalmazza, számos Resistance bővítményt, amely soha nem jelent meg az Avalon-hoz, és megannyi kiegészítő, új tartalmat. A csomagban 23 különböző karakter és számos opcionális modul található.

Fantasy, Blöffölés, Középkori, Party, Titkos szerepek, Áruló

Dobjad már azt az avokádót!

A hír megjelenése: 2022-08-23
Throw Throw Avocado

A Throw Throw Avocado nem hasonlít semmilyen játékhoz, amit eddig játszottál. Na jó, talán a Throw Throw Burrito-val mutat némi hasonlóság. :) Az Avocado-t játszhatjátok amolyan önálló folytatásként, vagy a Bónusz kártyapaklit használva kombinálható a már említett Burrito-val, hogy egy, még izgalmasabb játékban legyen részetek, immáron 4, azaz négy dobóeszközzel!

Kártyajáték, Valósidejű játék, Party, Szett gyűjtés, Szívatás

Star Wars: Legion, dupla témák csatája

A hír megjelenése: 2022-08-19
Star Wars: Legion

A Klónok háborújának és a Hoth bolygói ütközet szerelmesei gigászi összecsapásokra számíthatnak! A méltán híres 501-es légió, Anakin Skywalker, a hatalmas szeparatista haderő Grievous tábornok vezetésével, az Echo bázis lázadó legénysége, Leia és Chewbacca, valamint a legyőzhetetlen birodalmi seregek, egyenesen Darh Vader irányításával hamarosan megérkeznek a Star Wars: Legion világába!

Star Wars, Harci, Wargame, Festhető figurák

Aeronautica Imperialis: Skies of Fire - a boltban

A hír megjelenése: 2022-08-18
Aeronautica Imperialis: Skies of Fire

Nem mondhatni, hogy túlságosan gyakran borulna túzbe az égbolt - utoljára 2 éve volt belőle példányunk -, de most ismét harcba küldheted az Astra Militarum egyesített flottáját, és a T'au Air Caste légi jármúveit!

T'au Empire, Warhammer 40k, Starter Set

Dominionok, az uralmi körkép

A cikk megjelenése: 2022-08-17
Dominionok, az uralmi körkép

Nem mindig könnyű követni egy játék sorsát, főleg, ha számtalan kiegészítője létezik már. Nem beszélve arról, ha közben az alapjáték és egy-két kiegészítőjének hála már második kiadásokról is beszélhetünk. Melyik mit tud? Érdemes cserélni az első kiadást? Ennek járunk most kicsit utána!

...tovább a részletekhez

A nem helyénvaló munkahely

A hír megjelenése: 2022-08-16
The Inappropriate Workplace

Szeretted a Cards Against Humanity hülyeségeit? Van egy kreatív társaságod, akikkel valami újra vágysz, hogy ismét könnyesre nevessétek magatokat? Akkor a The Inappropriate Workplace a Te játékod lesz! Hogy miben más? Egy vidám, illetlen kártyajáték azokról a dolgokról, amiket mindig is el akartál mondani a munkahelyeden, de sosem tetted meg… egészen mostanáig!

Humor, Kártyajáték, Party, Felnőtt tartalom

Tokaido, deluxe 5. kiadás - a boltban

A hír megjelenése: 2022-08-13
Tokaido (Deluxe 5th Anniversary Edition)

Idestova majdnem 3 év telt el, hogy Japán egyik legcsodálatosabb útját járhattad, magát a "keleti tengeri útvonalat"! Ekkor kaptunk ugyanis utoljára a Tokaido 5. évfordulós kiadásából. Most azonban sikerült szereznünk a Deluxe kiadásból, amely megannyi izgalmas újdonságot tartalmaz! Sőt, Matsuri Minis kiegészítő is érkezett, amely ha minden igaz, akkor elfér a Deluxe kiadás dobozában.

Távol-Kelet, Eltérő játékos képességek, Szett gyűjtés, Festhető figurák

Venn - a boltban

A hír megjelenése: 2022-08-12
Venn

A VENN egy okos és innovatív játék, ahol a nyomok és a művészet szó szerint átfedésbe kerülnek egymással! Az asztalon három nagy műanyag kör alakú, sárga, kék és rózsaszínű fedőlap kap helyet, ahol a körök átfedik egymást, így egy nagy Venn-diagramot alkotnak. Minden nyomravezetőnek van egy-egy abszurd képeket ábrázoló kártya a kezében, és felváltva helyezik a kártyákat azokat a Venn-diagram különböző részeibe, így próbálva meg nyomokat adni a csapattársaknak a kód által jelzett szavakról.

Party, Csapatjáték

After the Empire (angol) - a boltban

A hír megjelenése: 2022-08-10
After the Empire (angol)

Egy újabb külföldi gyöngyszem vihető a polcról, ez pedig az After the Empire angol kiadása. Középkori, az átlagnál komplexebb, minimálisan nyelvfüggő.

Harci, Gazdasági, Középkori, Munkás lehelyezés

Irány a vadon - Észak-Amerika - a boltban

A hír megjelenése: 2022-08-10
Irány a vadon - Észak-Amerika

Nehéz most állatos témában labdába rúgni az Ark Nova mellett, de ha azt, vagy esetleg a Zöldellő mezőket picit bonyolultnak találtad, az Irány a vadon! remek választásnak tűnik, és bőven megérdemli a figyelmet.

Kártyajáték, Lapka lepakolás, Draftolás, Minta kirakás

Az EXIT Középföldére látogat!

A hír megjelenése: 2022-08-09
Exit: The Game - The Lord of the Rings: Shadows over Middle-earth

Öröm nézni, ahogy az EXIT játékok időről-időre igyekeznek megújulni, és nem elkoptatni a bevált receptet! A nagyobb dobozos, 4 kirakóval felturbózott változatok (pl. a magyarul is elérhető Az elveszett templom) remek vérfrissítést hoztak, most pedig – ha az Orient Expresst nem vesszük ide – a filmes világba is egy igazi, grandiózus vállalással, az EXIT Középföldére látogat!

Kooperatív, Szabaduló szoba jellegű, Következtetés/Nyomozás

A Mars és az Idegen Invázió - a boltban

A hír megjelenése: 2022-08-05
A Mars és az Idegen Invázió

Mars a boltba A Mars-ért, készen állunk az Idegen invázióra! Az első telepesek 2037-ben érkeztek a Marsra. Az alaptábor létrehozása utáni évtizedekben különféle magáncégek önfenntartó telepek kialakításán dolgoztak. Az egyik ilyen vállalat vezető űrhajósaként részese lehetsz a legnagyobb, legfejlettebb Mars-kolónia kialakításának. Kezdetben teljesen a Föld támogatásától függsz, és sokat kell ingáznod az űrállomás és a bolygó felszíne között. Ahogy a kolónia növekszik, a földi nyersanyagoktól való függésed úgy csökken, bányák, energiagenerátorok, vízkinyerők, üvegházak, oxigéngyárak és menedékek építésével. A célod, hogy önfenntartó kolóniává váljatok, függetlenedve minden földi szervezettől. Ehhez meg kell találnod a túléléshez szükséges nyersanyagok – a víz, a levegő, az energia és az élelem – egyensúlyát.

Sci-fi, Gazdasági, Városépítő, Munkás lehelyezés, Draftolás

Animalia: védjük meg az állatokat a kihalástól!

A cikk megjelenése: 2022-08-04
Animalia: Preventing Extinction

Elképesztő mennyiségű játék jelenik meg, így nem csoda, ha a többségükről még csak nem is hallottál! Nyilván nem kaphat Ark Nova szintű hírverést minden játék, nem igaz? De valahol akkor sem igazságos, hogy játékok képesek eltűnni a süllyesztőben, vagy szebben fogalmazva, megbújni a radar alatt. És ez igaz mind a kisebb, mind pedig akár a nagyobb dobozzal rendelkező játékokra is, bár azokat nyilván könnyebb kiszúrni a boltban… de egy tényleg pici játékon nagyon könnyű átsiklani.

...tovább a részletekhez

Éljen soká a király, a boltban! Vagyis hát... pont, hogy ne!

A hír megjelenése: 2022-08-02
Long Live the King

Egy titkosszerepes, középkori témájú stratégiai játék, megtévesztéssel és gyilkossággal! A Long Live the King témája a középkori hatalmi egyensúly köré összpontosul. Minden játékban két játékos biztosan a király vagy az orgyilkos lesz, míg a többi játékos szerepe véletlenszerűen lesz kiosztva. Az orgyilkos megpróbál elég Erőt (az egyik kártyafajta) szerezni ahhoz, hogy megölje a királyt, míg a király arra törekszik, hogy Hatalomra (egy másik kártyafajta) tegyen szert, hogy megőrizhesse az uralmat a királysága felett. Mindenki saját egyedi győzelmi feltétellel rendelkezik, és néhány szerepnek még egy szerepfüggő speciális akciója is van.

Kártyajáték, Középkori, Titkos szerepek, Nyomozós