Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

D&D (5th Edition) - Storm King's Thunder újra a polcon.

A hír megjelenése: 2022-03-29
Storm King's Thunder

256 oldalas kaland 1-11+ szintű karakterek számára mindent megad, amire egy Dungeon Masternek szüksége van ahhoz, hogy izgalmas és emlékezetes játékélményt teremtsen a Storm King’s Thunder történetéhez, beleértve a rúnavarázstárgyakat is, ami egy új kincs a karakterek számára.

Tabannusi: Builders of Ur

A hír megjelenése: 2022-03-29
Tabannusi: Builders of Ur

Az ókori Mezopotámiában, a civilizáció bölcsőjében járunk, abban az időben, amikor Ur helye egy tengerparti régió volt, a játékosok pedig Ur városának felépítésén, kerületeinek bővítésén dolgoznak, így válva erős építőkké. A játék során, a munkásod minden körben aktivál egy ilyen körzetet. Egy körzet aktiválásakor először el kell venni egy kockát kell az adott körzetből.
Különböző akciókon keresztül tudod majd a kerületekben kiterjeszteni a befolyásodat, bővíteni az építkezéseket, épületekké alakítva azokat, ami által értékes győzelmi pontokat szerezhetsz. De a templomkörzetre is bővel lesz hatásod, ha el szeretnéd nyerni a király tetszését. A kikötői körzetben fontos képességekkel rendelkező és győzelmi pontokat érő hajókra tehetsz szert.
Építsd meg Ur nagyszerű, ősi városát.

Age of Sigmar: Dominion kedvezményesen amíg a készlet tart.

A hír megjelenése: 2022-03-28
Age of Sigmar: Dominion

Kétszemélyes kezdő doboz a Warhammer Age of Sigmar játék 3. kiadásához. Tartalmazza a 3. kiadás alapszabály könyvét is. Limitált kiadás, elérhető amíg a készlet tart. Mától kedvezményesen.

“This is the Master-ring, the One Ring to rule them all.”

A hír megjelenése: 2022-03-25
The One Ring RPG

A Francesco Nepitello által tervezett The One Ring™ szerepjáték új kiadása, ami J.R.R. Tolkien The Lord of the Rings™ világában játszódik. A Kickstarter valaha volt legsikeresebb asztali RPG alapjátéka lett, amikor 2021. március 4-én véget ért, és több mint 2 millió dollárt gyűjtött össze. Most megérkezett a bolti verzió, kezdő doboz, alapkönyv, paraván és dobókockakészltek. Mostantól ez a Gyűrűk ura szerepjáték, ha szeretnél ezen a világon játszani.

X. nyári Szellemlovas Társastábor

A hír megjelenése: 2022-03-25
Szellemlovas tábor

Egy hétig társasozni fogunk reggel 9-től hajnali 3-ig. Ha téged is lelkesít ez a gondolat, akkor gyere velünk a 10. nyári táborunkba! Mi? Hol? Kinek?

...tovább a részletekhez

Újra csomagolva egy dobozban. Arkham Horror LCG - The Dunwich Legacy Campaign Expansion

A hír megjelenése: 2022-03-23
Dunwich Legacy Campaign

Megjött a boltba a kampány kiegészítő az Arkham Horror LCG játékhoz.
Egykor egy szörnyeteg tartotta rettegésben Dunwich eldugott faluját. A horror korszaka csak azután zárult le, hogy a Miskatonic Egyetem három professzora - Dr. Henry Armitage, Dr. Francis Morgan és Warren Rice professzor – Dunwich-ba utazott, olyan titkos tudással felvértezve, amelynek segítségével felül tudtak kerekedni a lényen. Most, néhány hónappal később, Dr. Armitage kollégái eltűntek, ő maga pedig a legrosszabbtól tart.
Ez a kiegészítő tartalmazza az eredetileg a The Dunwich Legacy ciklusban szereplő összes történetet, újra csomagolva egy dobozban.

A nagy dínókaland (2. rész) - A park elszabadul!

A cikk megjelenése: 2022-03-22
A nagy dínókaland (2. rész) - A park elszabadul!

Minden korosztálynak meg van a maga dínós filmélménye, épp itt volt az idő, hogy társasjátékok formájában is átélhessük a dínópark építés feledhetetlen élményét!

...tovább a részletekhez

Ultimate Railroads. Egy dobozban minden, ami eddig megjelent.

A hír megjelenése: 2022-03-22
Ultimate Railroads

Építsd ki a legnagyobb és legfejlettebb vasúthálózatot. Az egyszerű pályák fejlesztésével gyorsan el lehet jutni a fontosabb helyekre, míg a vasúthálózatok korszerűsítése növeli a hatékonyságot. Az újabb mozdonyok nagyobb távolságokat tudnak megtenni, a gyárak pedig jobb technológiát nyújtanak. A mérnökök, ha hatékonyan használják őket, megadhatják azt a plusz löketet, amire egy birodalomnak szüksége van ahhoz, hogy lekörözze a versenytársakat. A győzelemhez sokféle út vezet.
Az Ultimate Railroads tartalmazza az Orosz vasutak alapjátékot és a játék összes kiegészítőjét (Német és amerikai vasutakat, valamint a kisebb promóciós kiegészítőket, új mérnököket, az orosz Juri Dreigleisky-t, és a Manufactory train modult), két új elemmel kiegészítve: Ázsiai vasutakkal és az egyszemélyes változattal.

Harminc év - A Cherubion Kiadó jubileumi antológiája

A hír megjelenése: 2022-03-22
Harminc év

Megjelent a 30 éves jubileumi antológia.
A Cherubion Könyvkiadó 1991-ben alakult; ez a kötet e harmincéves jubileum alkalmából készült. Mindegyik írás vadonatúj, amelyeket itt és most olvashatunk először – olyan szerzőktől, akiknek az írói pályáját a Cherubion indította el, avagy az ő írásaikból épült és növekedett a kiadó.
John Caldwell kisregényében együtt szerepel Skandar Graun és Leon Silver – noha nem túl szokványos módon. Sok év után visszatér Robert Knight és illusztris hőse, Kucsum, a mocsok… Susan Salina újra Drakónia sárkányait varázsolja elő, Eric Muldoom Codricról szőtt új sztorit, Allen Newman a „Légy” nevű kalandoráról. Benjamin Rascal Drénia jövőjét villantja fel Alek Gavaj királykodása alatt. Douglas Rowland és Colin J. Fayard több évvel ezelőtti hőseik sorsáról mesélnek. Mint ahogy sok más ismert írónk mellett egy novella erejéig Szélesi Sándor is visszatér Monas apó egy friss kalandjával, mint ahogy Bán Mór és Raoul Renier is újra velünk vannak. És még sokan mások, akik mindvégig a kiadó részei voltak.

Streets, egy városépítő játék.

A hír megjelenése: 2022-03-21
Streets

A Streets egy lapkalerakó társasjáték, amelyben közösen építitek meg a várost.
A játékosok a folyamatosan növekvő városban vonzó új utcákat hoznak létre, és új vállalkozásokba és otthonokba fektetnek be. Egyes utcák a hipszterek törzshelyévé válnak, másokat a turisták vagy a gyermekes családok vesznek inkább igénybe. Megint más utcák bevásárlóterületekké válnak. Hol profitál majd a legtöbbet a Mikrosörfőzdéd? Melyik a legjobb hely egy játékboltnak? Milyen környezetet hoznak létre a többiek, és te magad tudsz-e belőlük profitálni?

Előrendelhető a Sabbat-Háború Gaunt szellemei novelláskötet

A hír megjelenése: 2022-03-17
Sabbat-Háború

Várható érkezés: 2022-04-28. Ez az antológia a Sabbat Világokért zajló csaták első sorába visz, és vadonatúj történeteket tartalmaz a Black Library legelismertebb szerzőitől, köztük Dan Abnett-től Graham McNeilltől, John Frenchtől, Matthew Farrertől és Reachel Harrisontól. A Sabbat Hadjárat csupán egy a Birodalom hatalmas területén zajló véres kampányok közül. A frontvonalon az Astra Militarum jól képzett ezredei - köztük a Gaunt Szellemeiként ismert, vitéz Tanithi Első és Egyetlen – szállnak szembe a Káosz, az emberiség ősellenségének könyörtelen fenyegetésével. Nincs más – és nem is lesz – csak háború.

Már 25 éve Bohnanza

A hír megjelenése: 2022-03-17
25 éve Bohnanza

Emlékszem, egyik első felnőttkori kártyajátékom volt. Babot termelni, betakarítani, eladni. Sokszor újrajátszható, ismerősöknek gyorsan elmagyarázható volt. Most utolérte az anniversary. 25 éves ünnepi kiadás. Benne van az alapjáték, 6 szarkabab és egy érme.
Nagyon tévedsz, ha azt gondolod, hogy a bab egy egyszerű zöldség. A Bohnanza-ban minden a babtermesztésről és a kereskedelemről szól. A célod a lehető legjövedelmezőbben eladni a babot. Minél több bab van a szántóföldeden egyfajtából, annál több tallért kapsz érte. De vigyázz, könnyen előfordulhat, hogy idő előtt kell betakarítanod...

Új könyv bejelentés a Delta Visiontől

A hír megjelenése: 2022-03-16
Shannara elf királynője

Tovább folytatódik a Shannara-öröksége sorozat. Magyarul most először lesz olvasható a harmadik kötet, a Shannara elf királynője. A megjelenés dátuma sajnos még nem ismert. Amint többet tudunk róla, pl. ár, borítókép, fülszöveg, azonnal felkerül az oldalra és elő lehet majd rendelni.

Társajáték díjra jelöltek 2022

A hír megjelenése: 2022-03-16
Társajáték díjra jelöltek 2022

Vajon melyik lesz a győztes társasjáték 2022-ben? Miután a kiadók benevezték a tavaly, vagy 2022 elején magyarul megjelent játékaikat, a zsűri kiválasztotta, hogy melyik játékok jussanak tovább a második tesztelési körbe. A zsűri igyekszik minden évben kiválasztani azokat a játékokat, amelyeket minden játékosnak jó szívvel ajánl, legyenek azok gyakorlott vagy kezdő játékosok. Minél több játék jelenik meg egy évben a zsűrinek annál nehezebb a dolga. Idén 97 nevezés érkezett, ebből választottak ki az első körben 14-et. 13-at megtaláltok az oldalunkon is, a 14. a Fűszerkert sajnos nálunk nem kapható. A kiválasztottak tesztelése már zajlik, a zsűri várhatóan májusban fogja kihirdetni a végeredményt, amiről szintén tájékoztatni fogunk titeket.

A nagy dínókaland (1. rész) - Építsünk parkot!

A cikk megjelenése: 2022-03-12
A nagy dínókaland (1. rész) - Építsünk parkot!

Minden korosztálynak meg van a maga dínós filmélménye, épp itt volt az idő, hogy társasjátékok formájában is átélhessük a dínópark építés feledhetetlen élményét!

...tovább a részletekhez