Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Memoir '44 Eastern Front és Pacific Theater újra a boltban

A hír megjelenése: 2022-08-01
Memoir '44 kiegészítők

Úgy elröppent az a cirka 22 hónap, mióta utoljára szállítmányt kaptunk a Memoir '44 - Eastern Front és Pacific Theater kiegészítőiből, mintha csak tegnap lett volna… De örömmel jelentjük, polcról, azonnal vihetők!

Történelmi, Harci, Csak ketten játszható, Wargame

Squid Game, az élet játéka

A hír megjelenése: 2022-08-01
Squid Game

Hogyan is mondja a tanult marketinges? Dobj el mindent? Dobd el a távirányítót? Ez utóbbit lehet szó szerint is venni, hiszen ha be is törik a tévé, akkora sincs akkora baj, hiszem a Netflix egyik legutóbbi nagyágyúja, a Squid Game (avagy a Nyerd meg az életed) a képernyőről a játékosok asztalára költözik, így offline is élvezhető! Tudjuk, a megjelenés még eléggé távol van, de legalább ugyanúgy lehet várni, mint a Netflix egy új évadát!

Kártyajáték, Sorozat alapján, Blöffölés, Party, Csapatjáték

Wombat Kombat, kéz a kézen

A hír megjelenése: 2022-07-27
Hand-to-Hand Wombat

Matthew Inman és Elan Lee szerzőpáros (Bears vs Babies, Burritóhajító, Robbanó cicák, Robbanó minyonok, You've Got Crabs, Zombie Kittens) ismét úgy gondolta, hogy a világ megérett a további pusztulásra!

Party, Titkos szerepek, Csapatjáték, Szívatás, Valós idejű

Fergeteges elegyek a boltban

A hír megjelenése: 2022-07-25
Fergeteges elegyek

A játék, ami akár egy Harry Potter bűbájtan játék is lehetne, de nem, ez a Fergeteges elegyek! Ötletesen megoldott adagoló, golyók, és rengeteg teljesíthető üvegcse lapka! Egy remek családi játék, ahol könnyen át lehet érezni, hogy milyen is lenne kis „méregkeverőnek” lenni…

Családi, Minta felismerés, Szett gyűjtés, Szívatás

Felfedték a Dune: Imperium új kiegészítőjét!

A cikk megjelenése: 2022-07-22
Dune: Imperium - Immortality

Oké, nem csak a 40 fok készíti ki mostanság az embert, hanem az egy hétre jutó Dune társas bejelentések is! Az igencsak jól sikerült Rise of Ix kiegészítő után év vége felé várhatóan érkezik a második kiegészítő, amely a Bene Tleilax technológiát hozza majd a játékba!

...tovább a részletekhez

Bucket of Doom, a dögös, rózsaszín vödör... haláli!

A hír megjelenése: 2022-07-19
Bucket of Doom

Szereted a beteg humorú partijátékokat? Netán neked is kellően sötét a humorod? Akkor a Bucket of Doom-ot neked találták ki! A játék sava-borsát ugyanis itt az adja, hogy miként tudod magad kivágni lehetetlen helyzetekből, és mennyi hülyeséget vagy képes összehordani! Szedd össze a haverokat – akiknek vélhetően szintén bejön a hülyeséged, hisz ezért vagytok barátok -, tépjétek fel a vödör tetejét, és már jöhet is az első élhetetlen szituáció, amit a legkevésbé odaillő tárgy segítségével kell elkerülnöd.

Felnőtt tartalom, Party, Történetmesélés

Kickstarter kitekintő - Dune: War for Arrakis

A cikk megjelenése: 2022-07-19
Dune: War for Arrakis

Válassz oldalt az Atreides-ek és Harkonnenek-ek között dúló háborúban. Állítsd fel csapataidat, vesd be briliáns stratégiádat és uralkodj az Arrakis felett, hiszen a fűszernek áramolnia kell… Mindezt a Gyűrűk ura gigászi harcát bemutató War of the Ring alkotóitól!

...tovább a részletekhez

Kiosztották a 2022-es év társasjátéka díját!

A cikk megjelenése: 2022-07-18
Spiel des Jahres 2022

A német zsűri kiosztotta az idei, társasjátékok legnagyobb elismerésének számító Spiel des Jahres díjat, és díjazták a „gémerebb” és gyerekjátékokat is!

...tovább a részletekhez

Angmar Awakened Hero Expansion a boltban

A hír megjelenése: 2022-07-14
Angmar Awakened Hero Expansion

Alig pár hónapja jelent csak meg a The Lord of the Rings LCG - Revised Core Set, és már bővülhet is az alapcsomag az Angmar Awakened Hero nagyobb kiegészítőjének hála, több, mint 200 új kártyával!

Fantasy, Kártyajáték, Living Card Game

Mini festő tanfolyam 3. rész - Élet az alap festékréteg után

A cikk megjelenése: 2022-07-14
Festésről kezdőknek - 3.rész

Az előző alkalommal választottunk színeket az új csodás mininkhez és adtunk neki egy kezdeti, alap festékréteget, így már nem szürke. Éljen! Ha nagyon-nagyon messziről néznéd a figuráidat, itt, az alap színréteg után akár azt is mondhatnád, hogy hát ez kész van. De azért szerintem ne álljunk meg itt, főleg akkor ne, ha nem 10 méteres távolságból néznéd az új figurádat.

...tovább a részletekhez

Már kapható a régóta várt 5. kötet!

A hír megjelenése: 2022-07-12
Fanfár

A legendás Dűne-sorozat ötödik kötetében az emberiséget uraló régi és új hatalmak csapnak össze, hogy eldöntsék, milyen irányt vegyen a fejlődés, ősi erők vagy új gondolatok határozzák meg egy egész faj sorsát. Frank Herbert újra a világegyetemet mozgató kérdésekre keresi a választ, mint hogy mi a hit, mit tehet egy vezető a rábízott hatalommal, vagy, hogy honnan ered a hűség és a szeretet. A Dűne eretnekei méltó folytatása az elődeinek, egyedi és utánozhatatlan élmény minden olvasó számára.

A Dűne, Sci-fi, Sorozat része

Mini festő tanfolyam 2. rész - Az első lépések festőként, némi színelmélettel

A cikk megjelenése: 2022-07-11
Az első lépések festőként

Az előző cikkben eljutottunk a szép figurák gondolatától a saját technikai szintünk elfogadásán és az eszközök beszerzésén keresztül az alapvető festési technikák elméletéhez. A mai téma pedig ennek közvetlen folytatása: az első tényleges ecsetvonások megtétele és az ehhez szükséges színpaletta felépítése.

...tovább a részletekhez

Történt némi változás a KeyForge világában!

A cikk megjelenése: 2022-07-07
KeyForge felvásárlás=

Mindig adódhatnak problémák egy játék gyártásánál, ami szükségszerű lépéseket szülhet. Ilyen egy játék jogainak az eladása. Jelen esetben a KeyForge talán nem is kerülhetett volna jobb helyre!

...tovább a részletekhez

Mini festő tanfolyam 1. rész - Nem szép ez az üres, szürke figura. De mit tehetnék?

A cikk megjelenése: 2022-07-06
Szürke festetlen mini

Felmerült már benned a következő, amikor neki szerettél volna állni figurát festeni? "Nem szép ez a szürke figura... de én nem vagyok művész, még csak nincs is kézügyességem!" Ha ismerősek ezek a gondolatok, akkor olvasd tovább cikkünket, hogy megkezdhesd figurafestő tanulmányaidat.

...tovább a részletekhez

A boszorkány és a vadász!

A hír megjelenése: 2022-07-04
Pagan: Fate of Roanoke

Villámgyorsan elkapkodtátok az alapjátékot! Semmi gond, érkezik az utánpótlás, ahogy a játék 1 nagyobb, és 3 kisebb kiegészítője is! A Pagan: Fate of Roanoke egy titkos szerepes, aszimmetrikus, nyomozós kártyajáték a gyarmati Amerikában. A helyszín Roanoke, Amerika, az Úr 1587. évében. A kis kolónia magára maradt, a baljós előjelek pedig egyre csak sokasodnak, miközben a pletykák sötét hatalomról pusmognak, amelyhez a falusiak egy boszorkányvadász segítségét kérik. 9 gyanúsított áll elő, köztük a pap, sőt maga a kisváros polgármestere is! De a gyanú önmagában még nem elég semmire. A boszorkányvadásznak bizonyítékra van szüksége, ha nem akar ártatlanokat a halálba küldeni, és ezzel az egész falut maga ellen fordítani.

Csak ketten játszható, Kártyajáték, Fantasy, Következtetés/Nyomozás