Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Tegnap betört egy oroszlánfalka a boltba.

A hír megjelenése: 2022-03-10
Oroszlánfalka

Segítsetek rajtunk, mindenki győzzőn le egyet és a trófeát vigye haza, ahol aztán főhelyre teheti a gyűjteményében.
Lehetne ez is, de nem erről szól a játék. Helyette legyél az egyik leghírhedtebb kalandozócsapat, az Oroszlánfalka tagja, és élj át felejthetetlen kalandokat ebben az isten háta mögötti városban. Amikor egy sötét erőkkel paktáló titkos társaság egyesével rabolja el a város szegényeit, rátok hárul a feladat, hogy utánajárjatok a dolognak… már ha eleget fizetnek érte. Ez egy különálló, önmagában játszható kaland, amely a Homályrév eseményei előtti időkbe kalauzolja a játékosokat. Új kampány, 25 történettel.

Vallejo festékek már a boltban is.

A hír megjelenése: 2022-03-08
Vallejo festékek

Megérkeztek az állványok, már ki is tettük őket a boltba. Sajnos még nem jött meg minden festék amit rendeltünk, de hamarosan teljes lesz a kínálat. A webboltban meg tudod nézni, hogy mi van éppen abban a pillanatban a polcon (egy készletből dolgozunk a webboltban és a fizikai boltban is).

A Legend of the Five Rings LCG-t kivezetjük

A hír megjelenése: 2022-03-08
Legend of the Five Rings LCG

Miután a Legend of the Five Rings LCG-t befejezték, már nem lehet többé beszerezni. Így mi sem tehetünk mást mint, hogy kivezetjük a boltunkból. Ami még készleten van azt 50% kedvezménnyel lehet megvenni, amíg a készlet tart. Van amiből már csak egy példány van, de akadnak olyanok is amiből jóval több van. Ha valami nincs meg a gyűjteményben itt az utolsó lehetőség.

Lord of the Rings LCG - Starter Deckek

A hír megjelenése: 2022-03-07
Lord of the Rings LCG - Starter Deckek

Minden kaland az első lépéssel kezdődik. A Gyűrűk Ura: A kártyajáték sok új rajongója számára a Revised Core Set jelenti az első lépést. De mi a helyzet a következő lépéssel? Vagy mi van akkor, ha a barátodnak megvan a Core Set, de te szeretnél egy saját paklit? Például erre találták ki ezt a négy előre összeállított kezdő paklit, válassz közülük bátran és rendeld elő (Várható érkezés: 2022-03-17):
Defenders of Gondor ha Gondoriakkal szeretnél játszani,
Dwarves of Durin ha a törpékkel lennél szívesebben,
Elves of Lórien ha az elfeket irányítanád,
és végül Riders of Rohan ha a Rohaniakat vinnéd győzelemre.

Bureau of Investigation: Investigations in Arkham & Elsewhere

A hír megjelenése: 2022-03-07
Bureau of Investigation

Egy kooperatív, rejtélyekkel teli nyomozó játék a Cthulhu mítoszba ültetve. Játékmechanikája a Sherlock Holmes Consulting nyomozórendszeren alapszik, néhány csavarral és újdonsággal.
Utazzatok az Egyesült Államokba az 1920-as évek derekán, és rántsátok le a leplet a Máshonnan érkező, kimondhatatlan fenyegetésről. A Nyomozóiroda ügynökeiként azt a feladatot kaptátok, hogy olyan paranormális eseteket vizsgáljatok ki, amelyeket H. P. Lovecraft írásai ihlettek. Fedezzétek fel Bostont, Arkham-et és környező, egzotikus vidéket! Kövessetek nyomokat, kérdezzetek ki szemtanúkat, és oldjátok meg az öt vadonatúj és furcsa esetet.

Brandon Sanderson, 4 új könyv egy KickStarter kampányban

A hír megjelenése: 2022-03-03
Brandon Sanderson

Kedd reggel Brandon Sanderson megdöbbentő bejelentést tett személyes YouTube-csatornáján. Az „Ideje bevallanom az igazat” című videóban Sanderson kifejtette, hogy az elmúlt néhány évben hazudott hűséges rajongóinak… mert valójában egy újabb négy regényből álló sorozaton dolgozott titokban. Ebben a videóban Sanderson elmagyarázta azt is, hogy egy éven belül önállóan kívánja kiadni ezeket a könyveket, amit egy Kickstarter kampánnyal szeretne finanszírozni. Ez a kampány tegnap előtt indult, azzal a ambiciózus céllal, hogy a következő 30 napban 1 millió dollár jöjjön be.
Erre 24 órával később? Már 15,1 millió dollárnál tart, és folyamatosan emelkedik. Ez a szám már a történelem második legsikeresebb Kickstarter kampányává teszi. A projektnek több mint 20,3 millió dollárt kell elérnie ahhoz, hogy megelőzze a valaha volt legnagyobb kampányt, a Pebble Time okosórát. Szerintem ez benne van.
Nem véletlenül ilyen sikeres író, nekem is nagy kedvencem. Legjobban a Ködszerzetet szeretem. Amíg lefut a kampány és lefordítják mind a 4 könyvet magyarra addig nézzétek meg a magyarul megjelent könyveit.

Vallejo festékek a webboltban.

A hír megjelenése: 2022-03-03
Vallejo festékek

Felkerültek a webboltba a Vallejo festékek, tudjátok őket rendelni (03/07 hétfőre itt lesznek). A termék kategóriák menüben a Festékek & Eszközök résznél megtaláljátok külön a Model Color és külön a Game Color festékeket.
A Game Color csoport színpalettája úgy van megválasztva, hogy a figurás játékokhoz passzoljon, ezen kívül van benne egy adalék amitől kevésbé kopik ha fogdosod a figurát (ami játék közben gyakran előfordul).
A Model Color csoport színpalettája pedig úgy van megválasztva, hogy illeszkedjen a harci modellek történelmi színeihez is.
Bizonyos Vallejo termékekhez hozzárendeltünk egy új kategóriát, ide tartoznak az Airbrush hígítók, tisztítók, de ebbe a kategóriába került a festékrepesztő is. Ezeket ugyanebben a menüben de a kellékek alatt találjátok az Eszköz festékekhez menüpontban

Kereszt és Félhold. Magyar fejlesztés, magyar kiadás.

A hír megjelenése: 2022-03-03
Kereszt és Félhold

A Kereszt és Félhold 2 illetve 4 fő részére készült stratégiai, harci játék, leginkább a sakk egy haladó változata.
A keresztény és muzulmán seregek küzdelme évszázadokig meghatározó fejezeteit jelentették a középkor véres történetének. Ennek állít emléket Pierrot különleges társasjátéka, amelyben a két fél a török, illetve a magyar csapatokat irányítja a játéktábla moduláris kialakításának köszönhetően különböző szcenáriókban, amiből a játékszabályban négy szerepel: az 1593-as székesfehérvári, az 1660-as szászfenesi, az 1664-es szentgotthárdi, és az 1687-es nagyharsányi csata.
Az izgalmas összecsapás sokféle játékelemet ötvözve alkot egy olyan egyedi játékot, amelyhez hasonló nem készült korábban, és ahol a szerencsének egyáltalán nincs szerepe.

Vallejo festékek

A hír megjelenése: 2022-02-23
Vallejo festékek

Köszönjük, hogy ennyien éreklődtök a model- és figrafestés iránt. Igyekszünk kiszolgálni minden kívánságot, ezért tovább bővítjük a festékpalettánkat. Vallejo Model Color és Game Color készlettel. Természetesen ahogyan eddig ezekből is teljes készletet fogunk tartani, lehetőleg annyit, hogy ne fogyjon ki két szállítmány között. Árban és kiszerelésben az Army Painter festékekhez fog közelíteni. Hamarosan megérkeznek az állványok és az első feltöltés. Dolgozunk azon is, hogy minél hamarabb felkerüljenek a festékek az webboltba is.

A varázsvilág talizmánja

A cikk megjelenése: 2022-02-23
A varázsvilág talizmánja

Vagy a Talizmán varázsvilága? Cikkünkből mindenre fény derül! Lumos Maxima!

...tovább a részletekhez

Rise of Ix, kiegészítő a Dune: Imperiumhoz.

A hír megjelenése: 2022-02-22
Dune: Imperium - Rise of Ix

A Rise of Ix a technológiájáról jól ismert Ix társadalmát ismerteti meg a játékosokkal, új intrikákkal és konfliktusokkal fűszerezve meg a már jól ismert világot (Dune játékról van szó). Három ház, hat új vezetője lép a színre, új mechanizmusok jelennek meg, speciális páncélok (Dreadnought) és Ix-i technológia lapkák társaságában.

A Dreadnought-ok hatalmas harci gépek, amelyek csapatokhoz hasonlóan egy egységként lépnek harcba, elképesztő tűzerővel és közel elpusztíthatatlan páncélzattal. Ezek a gépek akár az Arrakis egyes helyszínének irányítását is képesek átvenni. Gyártásuk kulcsfontosságú a végkimenetel szempontjából.

Az Ix-i technológia lapkákat fűszerért lehet beszerezni, és a kártyákkal ellentétben, nem keverhetők bele a játékos paklijába. A lapkákat ehelyett közvetlenül a játékos elé kell helyezni, ahol a képességek folyamatos fejlődését biztosítják.

Bőr dobópoharak

A hír megjelenése: 2022-02-21
Bőr dobópoharak

Könnyebben elérhető és átnézhető helyre raktuk a boltban a bőr dobópoharakat. Ha szeretnéd egy igazi, vastag bőr pohárból szórni a kockákat (rázva nem keverve) akkor gyere be és nézd át a készletet. Igaz, hogy nem olcsók, de tapogasd meg őket, szagold meg őket, szuper bőr illatuk van.

Új kiegészítő érkezett az Onitamához.

A hír megjelenése: 2022-02-21
Onitama - Light & Shadow

A Light & Shadow az Onitama harmadik kiegészítője, amely egy izgalmas, új módot kínál a harci taktika elegáns és egyszerű játékának elmélyítéséhez, bemutatkozik ugyanis a Ninja! Más gyalogokkal ellentétben a nindzsa titokban mozog, elrejtve mozgását az ellenfél kíváncsi szemei elől, amíg készen nem áll a támadásra...
Sajnos az alapdoboz most éppen nem kapható, de reméljük hamarosan újra elérhető lesz és akkor új játékosok is kipróbálhatják ezzel a kiegészítővel, addig azoknak hívnám fel rá a figyelmét, akik szeretnek ezzel a játékkal játszani. Érdemes.

Állapotfrissítés: D&D szerepjáték alapkönyvek magyar kiadása

A cikk megjelenése: 2022-02-21
D&D szerepjáték

Sajnos a Tuan kiadó nem tudott jó hírekkel szolgálni azoknak, akik a D&D szerepjáték alapkönyvek magyar kiadását várják. De még nincs veszve minden. Türelmesen várunk tovább.

...tovább a részletekhez

The Hunger - Új vámpír játék Richard Garfieldtól

A hír megjelenése: 2022-02-21
The Hunger

Richard Garfield mond ez a név nektek valamit? Nekem a Magicet, a Robo Rallyt. Mindig örülök, ha új játéka jelenik meg. Most kaptunk egy újabbat és az első szállítmány nagyon gyorsan elfogyni látszik, de tudunk még hozni. Ha nem sikerül az első eresztésből egy példányhoz jutni, nyugodtan rendeld elő, lesz még hamarosan. (A hamarosan az 2-3 hét)