Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Hive és kiegészítői újra a boltban

A hír megjelenése: 2022-07-01
Hive és kiegészítői

Gyere azonnal! A boltot ellepték a szarvasbogarak, szöcskék, hangyák, pókok, katicák, szúnyog, és más ízeltlábú lények! Fél éve nem volt itt ilyen rovarjárás! Csak te tudsz tőlük megszabadítani minket!

Logikai, Állatos, Lapka lepakolás

Carcassonne Big Box a boltban

A hír megjelenése: 2022-06-30
Carcassonne Big Box

Van egy szuper hírünk a Carcassonne szerelmeseinek, ugyanis megjelent és már vihető is a Carcassonne Big Box, magyarul! És, hogy mit rejt ez a nagy doboz? A Carcassonne alapjátékot és nem kevesebb, mint 11 kiegészítőjáték, így ez valóban egy tökéletes készlet a Carcassonne-rajongóknak és mindenkinek, aki meg akarja ismerni ezt a klasszikus játékot és fel akarja fedezni ennek a játéknak a változatos gazdag világát. Az összes kiegészítőt szabadon kombinálhatod egymással és változatosan játékba hozhatod az alapjátékkal.

Városépítő, Középkori, Lapka lepakolás, Klasszikus

Beköszönt a festékek új korszaka!

A cikk megjelenése: 2022-06-29
Citadel Colour=

Új kontrasztos színek, újratervezett árnyalatok és minden idők legjobb fehér sprayje! Elhoztuk neked a Warhammer Community cikkjét, magyarul!

...tovább a részletekhez

Végre teljes a Fanfár trilógia!

A cikk megjelenése: 2022-06-27
Fanfár=

Nemrégiben megjelent a Fanfár trilógia, 27 évvel a Fanfár a legyőzöttekért és a Fanfár a harcosokért után! Hacsak nem lapozunk bele a könyve, ezen információn nagyon könnyű elsiklani! Ezért megmutatjuk a szerző megjegyzését, hogy tudd, pontosan milyen könyvet is tartasz majd a kezedben!

Teljes trilógia, Fantasy, Posztapokaliptikus
...tovább a részletekhez

Ősszel érkezik a Splendor: Duel

A hír megjelenése: 2022-06-24
Splendor: Duel

Idén szeptember közepére jelentette be a Space Cowboys a nagysikerű Splendor játékuk kimondottan két fős változatát, a Splendor Duel-t! Az alapjáték 2014-ben bekerült a Spiel des Jahres 3 legjobb jelöltje közé – de nem bírt a tevék futamával. A játék nagyon egyszerű, gyorsan tanítható, és meglehetősen taktikus. Kereskedők vagyunk, és drágaköveket kell szereznünk, amikkel fejlesztés kártyákat szerezhetünk, és így a játék végén győzelmi pontokhoz juthatunk. Trükkösen figyelni kell a drágakő készletünkre, hogy melyik kártyát lehet és érdemes még begyűjteni velük, és akkor még nem beszéltünk a nemesek általi bónuszokról…

Csak két személyes, Stratégia (Eurogame)
...tovább a részletekhez

Variáld okosan testreszabható kocka birodalmad!

A hír megjelenése: 2022-06-22
Dice Realms

Szeretted a Dice Forge - A sors kovácsaiban, hogy egyedi kockákat alkothatsz? A Dice Realms erre igyekszik mindenben rálicitálni! Új, innovatív testreszabható kocka megoldás, több, mint 650 (!) egyedi kockaoldal, 35 variáció lapka!

A játékban minden játékos egy kis birodalmat irányít, amelyet két testreszabható kocka képvisel. A levehető kockafelületek lehetővé teszik a gazdálkodás, a bányászat, a védekezés, a fejlesztések és sok más stratégiai alkalmazását. Minden körben a játékosok egyszerre dobnak a kockákkal, hogy gabonát, győzelmi pontokat és érméket gyűjtsenek. Ezután el kell dönteniük, hogyan fejlesszék a kocka felületét, miként virágoztassák fel birodalmukat. De a játékosoknak azonban óvatosnak kell lenniük, ugyanis minden körben dobni kell a sorskockával, és a sors bizony szeszélyes lehet…

Fantasy, Kockadobás

Itt az idő, hogy meghosszabbítsd nyomozói klubtagságodat!

A hír megjelenése: 2022-06-21
Detective Club - Noir

Hamarosan bővül a Detective Club, mégpedig a Noir kiegészítővel! Aki esetleg nem ismerné az alapjátékot, ez egy gyönyörű, a Dixit grafikáját igencsak megidéző nyomozós játék. Az aktuális játékos kiválasztja az egyik kártyáját, majd felír róla egy szót a jegyzetfüzetekbe, kivéve egyet. Ezeket megkeveri és átadja a többieknek. Így az egyik játékos biztosan cselszövő lesz, akinek úgy kell majd kártyákat letennie, hogy nem ismeri a titkos szót. Az ő feladata, hogy amikor magyarázkodásra kerül sor, hogy ki melyik kártyát miért tette le, elhitesse a többiekkel, hogy nem ő a cselszövő. A többi detektívnek pedig rá kell jönnie, hogy ki épült be a köreikbe.

A Noir kiegészítő 84 új lenyűgöző illusztrációt, 7 jegyzettömböt, és még nagyobb kreativitást hoz a játékba. Mivel a játékban konkrétan semmi szöveg nincs az alkatrészeken, így teljesen nyelvfüggetlen, és a lapok nyugodt szívvel keverhetők a magyar Detektív Klubba is!

Kártyajáték, Party, Nyomozós, Dixit-jellegű

Védjük meg az állatvilágot a kihalástól!

A hír megjelenése: 2022-06-20
Animalia: Preventing Extinction

Szeretted a The Crew: Küldetés a 9. bolygóhoz kicsi, könnyed, de ennek ellenére nagy kihívást tartogató kooperatív kártyajátékot? Érkezik a „kihívója”, ahol egy vadvédelmi intézet kutatócsoportjaiként kell megmentenetek az állatokat a kihalástól! Kontinensek, kampánymód, csapatmunka, és egyéni célok, amely közül, ha akár csak egyetlen egyet is buktok, oda a küldetés!

Kooperatív, Kártyajáték, Kampány alapú, Állatos

Stardew Valley: The Board Game újra a boltban

A hír megjelenése: 2022-06-19
Stardew Valley: The Board Game

Stardew Valley ismét a boltban! Építsd fel a farmodat, termessz növényeket, és fedezd fel Stardew Valley-t csodálatos világát. Eric Barone azonos című videojátékán alapszik ez a kooperatív, gazdálkodásról és barátságról szóló társasjáték! Dolgozzatok össze, és mentsétek meg a Völgyet a gonosz JojaMart vállalattól! Ehhez gazdálkodj, horgássz, barátkozz, és gyűjts erőforrásokat, hogy beteljesíthesd nagyapád vágyait, és helyreállítsd a közösségi központot. Gyűjts össze mindenféle tárgyat, nevelj állatokat, és fedezd fel a bányát. Szerezz fejlesztéseket és különféle képességeket. Az évszakok múlásával pedig nézd meg, hogy meg tudod-e védeni Stardew Valley báját!

Koopeatív, Videójáték alapján, Munkás lehelyezés

Beköszöntött a sötétség kora!

A hír megjelenése: 2022-06-18
Stardew Valley: The Board Game

Itt van, megérkezett, polcon van! Csak nézzetek a képre, hát nem gyönyörű látvány ez a frissen érkezett The Horus Heresy pakk! A teljesség igénye nélkül: Kratos Heavy Assault Tank, Deimos Pattern Rhino, Missile Launchers & Heavy Bolters, Loyalist és Traitor Army Book!

The Horus Heresy, Warhammer

A Szellemlovas megérkezett az Instára!

A hír megjelenése: 2022-06-16
A Szellemlovas megérkezett az Instára!

Nagy nap ez a mai, a Szellemlovas megérkezett az Instára! [LÓNYERÍTÉS, PATADOBOGÁS, ÉLJENZŐ TÖMEG] Milyen tartalmakra számíthatsz itt? Az biztos, hogy betekinthetsz a kulisszák, vagy mondjuk úgy, a függöny mögé, ami a boltot elválasztja a pincehelyiség tovább gyűrűző, mini labirintusától, ahol a raktár és többi munkaállomás van: összekészítés, csomagolás, ügyfélszolgálat, és más izgalmas helyek. A boltból is gyakran jelentkezünk majd életképekkel nagyszerű eladóinkról. Valld be, te is szeretnéd tudni mi folyik ott, ha éppen nem vagy a boltban, ugye? :) Rengeteg bontott társasunk van, így várhatóak képek a társasjátékok tartalmáról, hogy te is a „való életben” lásd, mi lapul a dobozban. Kezdésnek ennyi információmorzsa elég is, ha többet árulnánk el, az már erősen spoiler lenne! Kövess be minket, hogy ne maradj le egyik izgalmas tartalmunkról sem!

Színfalak mögött, Életképek, Extrák

Így kezdődnek hát az emberiség végnapjai!

A hír megjelenése: 2022-06-15
Human Punishment: The Beginning

A gépek a hatalomátvétel küszöbén állnak, miután hosszú évek óta ádáz terveiket szövögették az árnyékban. Csak a GHOST, egy különleges kormányzati egység képes megállítani a gépek forradalmát, de úgy tűnik, az egész város összeesküdött ellenük! Legyél a GHOST tagja, és harcolj fajod túléléséért... mindegy, hogy végül melyik is az! A Human Punishment: The Beginning egyben önálló cím, a Human Punishment: Social Deduction 2.0 játék előzménye, félkooperatív, titkos szerepes, chip gyűjtős/lehelyezős hibrid!

Sci-fi, Titkos szerepek, Áruló, Félkooperatív

Boltban a Fanfár

A hír megjelenése: 2022-06-15
Fanfár

Az ​emberiség birtokba vette a galaxist, de csupán néhány évszázadon át uralkodhatott: a leigázott fajok fellázadtak a zsarnokok ellen. A háború hosszú volt és könyörtelen, az emberek visszahúzódtak szülőbolygójukra, a Földre. Az ellenség azonban nem érte be ennyivel, ki akarta irtani a legyőzött hódítókat. S ekkor megépültek a város méretű űrbárkák, amelyeken emberek tízezreit próbálták átmenekíteni a világmindenség peremén lévő menedékbolygók felé. Az egyik ilyen bárka Hajóanya volt, mely évszázadokon át haladt az űr végtelenjében. A fedélzetén élő emberek új és még újabb generációi már elfeledték fajuk múltját, elfeledte a fogalmak jelentését – csak a saját világuk érdekelte őket. Az egyetlen világ, amelyet ismertek: Hajóanya.

A háború visszatért az erdővidékre!

A hír megjelenése: 2022-06-14
Root: The Roleplaying Game - Core Book

Macska márkiné számos tisztáson győzelemre vezette seregeit, de az Eyrie-dinasztiák ismét felkelnek ellene. Eközben az Erdővidék egerei, nyulai és rókái sem tétlenkednek – létrehozták az Erdővidék Szövetségét, egy saját berken túlnövő lázadást, amely célul tűzte ki, minden elnyomótól felszabadítja az Erdővidéket. E háború közepette te és csavargó barátaid a tisztásokat járjátok, olyan munkákat keresve, amelyeket senki más nem tud vagy nem akar elvégezni. Te választod meg, hogy kit szolgálsz, ha egyáltalán szolgálnál bárkit is... azt viszont mindenki tudja, hogy te döntheted majd el a háború kimenetelét!

Gamenight - Kifürkészhetetlen

A cikk megjelenése: 2022-06-14
Gamenight - Kifürkészhetetlen=

Mert mi is szeretünk játszani!


Tegnap este a Kifürkészhetetlen került asztalra! Röpke beszámolónk és képeink a játékról!

Fantasy, Horror, Titkos szerepek, Áruló
...tovább a részletekhez