Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Így kezdődnek hát az emberiség végnapjai!

A hír megjelenése: 2022-06-15
Human Punishment: The Beginning

A gépek a hatalomátvétel küszöbén állnak, miután hosszú évek óta ádáz terveiket szövögették az árnyékban. Csak a GHOST, egy különleges kormányzati egység képes megállítani a gépek forradalmát, de úgy tűnik, az egész város összeesküdött ellenük! Legyél a GHOST tagja, és harcolj fajod túléléséért... mindegy, hogy végül melyik is az! A Human Punishment: The Beginning egyben önálló cím, a Human Punishment: Social Deduction 2.0 játék előzménye, félkooperatív, titkos szerepes, chip gyűjtős/lehelyezős hibrid!

Sci-fi, Titkos szerepek, Áruló, Félkooperatív

Boltban a Fanfár

A hír megjelenése: 2022-06-15
Fanfár

Az ​emberiség birtokba vette a galaxist, de csupán néhány évszázadon át uralkodhatott: a leigázott fajok fellázadtak a zsarnokok ellen. A háború hosszú volt és könyörtelen, az emberek visszahúzódtak szülőbolygójukra, a Földre. Az ellenség azonban nem érte be ennyivel, ki akarta irtani a legyőzött hódítókat. S ekkor megépültek a város méretű űrbárkák, amelyeken emberek tízezreit próbálták átmenekíteni a világmindenség peremén lévő menedékbolygók felé. Az egyik ilyen bárka Hajóanya volt, mely évszázadokon át haladt az űr végtelenjében. A fedélzetén élő emberek új és még újabb generációi már elfeledték fajuk múltját, elfeledte a fogalmak jelentését – csak a saját világuk érdekelte őket. Az egyetlen világ, amelyet ismertek: Hajóanya.

A háború visszatért az erdővidékre!

A hír megjelenése: 2022-06-14
Root: The Roleplaying Game - Core Book

Macska márkiné számos tisztáson győzelemre vezette seregeit, de az Eyrie-dinasztiák ismét felkelnek ellene. Eközben az Erdővidék egerei, nyulai és rókái sem tétlenkednek – létrehozták az Erdővidék Szövetségét, egy saját berken túlnövő lázadást, amely célul tűzte ki, minden elnyomótól felszabadítja az Erdővidéket. E háború közepette te és csavargó barátaid a tisztásokat járjátok, olyan munkákat keresve, amelyeket senki más nem tud vagy nem akar elvégezni. Te választod meg, hogy kit szolgálsz, ha egyáltalán szolgálnál bárkit is... azt viszont mindenki tudja, hogy te döntheted majd el a háború kimenetelét!

Gamenight - Kifürkészhetetlen

A cikk megjelenése: 2022-06-14
Gamenight - Kifürkészhetetlen=

Mert mi is szeretünk játszani!


Tegnap este a Kifürkészhetetlen került asztalra! Röpke beszámolónk és képeink a játékról!

Fantasy, Horror, Titkos szerepek, Áruló
...tovább a részletekhez

Root minden mennyiségben!

A hír megjelenése: 2022-06-13
Root univerzium

Elképesztő mennyiségű Root kiegészítő érkezik majd szeptemberben, amik már most előrendelhetők! Érkeznek izgalmas tereptárgyak (pl. Fekete piac, Kovácsműhely), egy csomó bérenc, automatizált frakciók (pl. Gyík szekta, Föld alatti hercegség), és még számos újdonság!

Alapjáték kiegészítő, Új stratégia, Meeple

Chronicles of Avel már a boltban

A hír megjelenése: 2022-06-11
Chronicles of Avel

A Chronicles of Avel egy nagyon kellemes kalandnak ígérkezik az egész család számára! Hősök és hősnők, varázslatos földek, kooperatív játékmenet, harc a Fekete Hold szolgái ellen! Ez utóbbihoz promó csomag is érkezett!

Fantasy, Kooperatív, Moduláris tábla

Éljen soká a király?

A hír megjelenése: 2022-06-10
Long Live the King: A Game of Secrecy and Subterfuge

Előrendelhető a Long Live the King: A Game of Secrecy and Subterfuge! A játék témája a középkori hatalmi egyensúly köré összpontosul. Minden játékban két játékos biztosan a király vagy az orgyilkos lesz, míg a többi játékos szerepe véletlenszerűen lesz kiosztva. Az orgyilkos célja, hogy megölje a királyt, míg a király arra törekszik, hogy megőrizhesse uralmát a királysága felett. Mindenki saját egyedi győzelmi feltétellel rendelkezik, és néhány szerepnek még egy szerepfüggő speciális akciója is van.

Kártyajáték, Középkori, Titkos szerepek

Wolfenstein: The Board Game már a boltban

A hír megjelenése: 2022-06-09
Wolfenstein: The Board Game

A Doom társasjáték verziója után a méltán népszerű Wolfenstein is asztalra költözik! B.J. Blazkowicz és társai bőrébe bújva kell írtani a náci ellent! Minden adva van egy jó kis kalandhoz: izgalmas játékmenet, kampány, és festhető, részletes minifigurák!

Kampány alapú, Festhető figurák, Videójáték alapján

Everdell: New Leaf és Mistwood!

A hír megjelenése: 2022-06-09
Everdell: New Leaf és Mistwood!

Figyelem, figyelem! Szerelvény érkezik a negyedik vágányra! A pókok pedig cselszövésüket szövögetik Everdell ellen!

Igen, végre előrendelhető a 2021. márciusában Kickstarterre vitt Everdell: New Leaf és Mistwood kiegészítő. És nem, ez még nem a lokalizált verzió (a Mistwood amúgy sincs bejelentve, hogy érkezne esetleg), de gondolunk azokra is, akiknek esetleg az angol kiadások lennének meg! Mindkét kiegészítőről elmondható, hogy új munkásokat hoznak be, és új játékélményt! A New Leaf végre teljessé teheti a pályát (mindazoknak, akik nem tudtak várni a Pearlbrook-ra), mert a Nagymező jobb oldalára behoz egy teljesen új táblarészt, ezen felül pedig látogatók, jegyek és vonatkocsik is a játékba kerülnek általa. A Mistwood pedig a szóló és kétszemélyes módra megy rá, ahol fel kell venni a harcot a gonosz pókok Everdell-hódító tervével!

Városépítő, Állatos, Munkás lehelyezés

Nem csak a majákat sürgeti egy picit az idő!

A hír megjelenése: 2022-06-07
Ahau: Rulers of Yucatán

Igaz, hogy még egy picit odébb van a megjelenés, de Kickstarter projektről van szó, és lassan zárul a pledge manager! Ha te is elsőként szeretnéd kézhez kapni majd a játékot, érdemes most előrendelni! Jó hír, hogy mindent kapunk majd: az alapjátékot, az Eclipse kiegészítőt és a magyar nyelvi csomagot!

Mitológia, Munkás lehelyezés, Városépítő, Stratégia (Eurogame)

Több, mint száz generációval az Atreides-ház érkezése előtt...

A hír megjelenése: 2022-06-07
Arrakis: Dawn of the Fremen

Irányítsd a fremen harcosokat, gyűjts erőforrásokat, hogy túléld a Arrakis zord homokvilágát! Az Arrakis: Dawn of the Fremen egy brutális, csontig hatoló játék az Arrakis törzsi irányításáról, amely jóval a Dűne regény eseményei előtti időkbe enged betekintést. A játék középpontjában a Fremen vezetők nehéz döntései állnak, amikor is alkudoztak, együttműködtek, versenyeztek a zord arrakisi környezetben a szűkös erőforrásokért, valamint az általuk sietch-nek nevezett közösségi barlangok létrehozásáért. A játékosok ilyen vezetők bőrébe bújhatnak, a fentieken felül pedig fegyverek kifejlesztése, és a homokférgek csatákban való bevetése teszi még izgalmasabbá az élményt!

A Dűne, Stratégia, Sci-fi, Többségi birtoklás

Gamenight - Cthulhu: A halandó halál

A cikk megjelenése: 2022-06-03
Gamenight - Cthulhu: A halandó halál

Mert mi is szeretünk játszani!


Tegnap este a Cthulhu: A halandó halál került asztalra! Röpke beszámolónk és képeink a játékról!

Fantasy, Horror, Harci, Kooperatív
...tovább a részletekhez

Érkezik a The Everrain - A világ a megsemmisülés szélén áll!

A hír megjelenése: 2022-06-03
The Everrain

FRISSÍTÉS: Már a boltban van.
A világ fuldoklik. Amikor az Örökeső első cseppjei megeredtek, nem kongattak vészharangot. De ahogy az idő telt, nyilvánvalóvá vált, hogy ez az eső nem fog elállni. Idestova 5 éve már, hogy földek és helyek kezdtek eltűnni a hullámok árnyékában. Tennünk kell valamit, különben a víz mélye lesz a sírunk. Az óceán Ősi Istenei felébredtek, és haragra szomjaznak. Túl soká gyarapodtak a föld emberei és teremtményei… elérkezett a tenger új korszaka. Valamit tennünk kell, mielőtt mindent elpusztít a dagály!

Fantasy, Kooperatív, Történetmesélés

Érkezik az Allansia bérgyilkosai, második kiadás!

A hír megjelenése: 2022-06-02
Allansia bérgyilkosai

Félig játék, félig könyv – kaland a javából! A főhős TE vagy! Fogadásból vállaltad el a kihívást, hogy életben maradsz a hírhedt Kígyó-szigeten. Ám a legrosszabb rémálmaid válnak valóra, amikor pont a te fejedre tűznek ki busás vérdíjat. Vadászból hirtelen űzött vaddá válsz. Hamarabb kell megtalálnod a rád küldött bérgyilkosokat, mint hogy azok kapnának el téged. De vajon kik lehetnek ők? Hol rejtőzhetnek? Bárki bérgyilkos lehet, akivel utad során összehoz a sors… Ne bízz hát senkiben!

Fantasy, Lapozgatós könyvek

Merchants of the Dark Road, Angol nyelvű

A hír megjelenése: 2022-06-02
Merchants of the Dark Road

Nézz szembe a városokat összekötő sötét út veszélyeivel, hogy hírnevet és vagyont szerezz.
Fél évnyi napfény után fel kell készülnünk a sötét évszakra. Az utak alattomosak lesznek, azonban muszáj lesz néhány kiválasztottnak dacolni velük, hogy városaink továbbra is virágzóak maradjanak. A Merchants of the Dark Road játékban egy vagy ezek közül a bátor kereskedők közül, akik a városok közötti veszélyes utakat járják. Bár a munka veszedelmes, hírnév és vagyon vár rád.

Fantasy, Egyedül is játszható, Kockadobás, Középkori, Munkás lehelyezés, Felfedezés, Szállítás, Összehasonlító pontozás, Szállítmányozás, Rondella, Szett gyűjtés,