Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Star Clicker, kis csillagharcosok gyülekező!

A cikk megjelenése: 2022-01-26
Star Clicker, kis csillagharcosok gyülekező!

Ti mit csináltok, ha a szüleitek nincsenek otthon? Rosszalkodtok? Valami csínyen töritek a fejeteket? Vagy csak megmentitek a bolygótokat a gonosz kis idegen lényektől?

...tovább a részletekhez

Patchwork szerelmespároknak.

A hír megjelenése: 2022-01-25
Patchwork szerelmespároknak

Felejtsd el a virágokat, tedd el a valódi bonbonos dobozt: ez a doboz tele van rózsaszín és cukormázas Patchwork romantikával. Ez a tökéletes játék két szerelmes számára az év legcukibb napján. Töltsd meg a táblát kiváló aranyfóliába csomagolt "trüffel"-lel, rakd össze a kedvesednek a legcsodálatosabb csokidobozt. Ez a játék nemcsak a gyűjtőket, hanem az újoncokat is egy romantikus játékestre csábítja a Patchwork univerzumba. Évforduló? Leánykérés? Valentin nap? Annyira aranyos, hogy bármilyen romantikus alkalomra elő lehet venni!

Új kiegészítővel bővült a Clank! In! Space! univerzum

A cikk megjelenése: 2022-01-24
Pulsarcade

Pulsarcade. Ráadásul kaptunk pár promó lapot is hozzá (amíg a készlet tart). A promó lap az utolsó csillagharcos (Clank!ban kissé módosítva Last Starkiller). Amikor megláttam több kollégának is lekesen említettem, hogy jééé az utolsó csillagharcos. De értetlenül néztek, Hát az meg ki? jött a kérdés.
Lényeg a lényeg, új mechanikákal, új pályákkal bővül a játék, amik játszhatók kisebb korlátozásokkal a korábbi kiegészítőkkel és persze az alapjátékkal.

...tovább a részletekhez

A járvány ihlette: We Care

A hír megjelenése: 2022-01-21
We Care társasjáték

Emlékeztek a Grizzled játékra? Az első világháborúban játszódott a lövészárkokban kellett túlélni. A valaha volt legjobb kooperatív játékok között tartják számon. Sajnos már nem lehet kapni. Viszont a mostani járvány megihlette a fejlesztőket és csináltak egy új játékot a Grizzled alapjain.
Szörnyű világjárvány terjed. A kórházak megteltek az ellátásra szoruló betegekkel. Frontkatonaként rengeteg egészségügyi szakember harcol a járvány ellen. Meg kell küzdeniük a korlátozott erőforrásokkal, valamint a megbetegedés és a lelki összeomlás kettős veszélyével, miközben megpróbálnak mindenkit kezelni. Ők az utolsó reményünk. A munkahelyi stressz állandóan felettük lebeg, akárcsak az, hogy esetleg maguk is elkapják a betegséget.
Az együttműködés a siker kulcsa, a játékosok egymásnak nyújtott segítsége elvezet a győzelemhez.

Nem mellékesen minden eladott játék 2$-al támogatja a Doktorok határok nélkül szervezetet, hogy segíthessenek ott ahol kell.

Marvel Champions Hero Pack: Vision

A hír megjelenése: 2022-01-20
Marvel Champions Hero Pack: Vision

Beelőzte a War Machine-t. Már itt is van a boltban, pedig a 18. kiegészítő ehhez a játékhoz. Sajnos ezt nem tettük fel korábban, így nem lehetett előrendelni.
"A Bosszúállók ikonikus tagjaként és sokoldalú eszköztárral rendelkező hősként nem meglepő, hogy a Vision minden hőscsapatban teljesen otthon van. Kerüld meg Thanos védelmét, és védd meg szövetségeseidet az Őrült Titán támadásától!"

Nyomozós játék: Ügynökség

A hír megjelenése: 2022-01-18
Ügynökség társasjáték

Egy kooperatív, kampány alapú nyomozós játék.
1994-ben egy garázsvásáron négy tinédzser rátalál egy rejtélyes társasjátékra, A Kulcsra. Játék közben észreveszik, hogy a játék valahogy kötődik a saját életükhöz. Ti, mint játékosok nem csak A Kulccsal játszotok majd, hanem tinédzser hőseiteket is átsegítitek életük sarkalatos pontjain azáltal, hogy egy interaktív képregényen keresztül összekapcsolt küldetések egész sorát teljesítitek.

2021 legjobb könyvei a vásárlók szerint.

A cikk megjelenése: 2022-01-17
Top25 könyv 2021

A 2021-es összesített eladások. Szerintem, hogy egy könyv mennyire jó azt a vásárlók szavazataiból lehet a legjobban levonni. Abból, hogy hányan vásárolták meg.

...tovább a részletekhez

Logikai játék egyedül: Logiquest: Ticket to Ride - Track Switcher

A hír megjelenése: 2022-01-14
TTR Track Switcher

Szeretem az autónkat a parkolóból kijuttató tili-toli játékot, és szeretem a vasutas társasjátékokat is. Ezért különösen örültem, hogy jött egy vonatos logikai játék. A vonatok népszerűbbek, mint valaha, és a vasútállomásokon folyamatosan a nyüzsgés, ahogy a mérnökök és dolgozók azon ügyködnek, hogy a vagonokat a megfelelő sínekre juttassák. A 40 feladatkártya közül egyet kiválasztva kell a mozdony(oka)t irányítani és a megfelelő sorrendben hozzákapcsolni az állomásozó vagonokat, minél kevesebb lépés felhasználásával. Vasúti főnökként Neked lesz a legfontosabb szereped abban, hogy a mozdonyokat irányítva a vonatkocsik a megfelelő helyzetbe álljanak, és így minden vonat időben elindulhasson.

2021 legjobb játékai a vásárlók szerint.

A hír megjelenése: 2022-01-13
TOP25 2021

Összesítettem a 2021-es eladásokat, szerintem egy játék jóságát a vásárlók szavazataiból lehet a legjobban levonni. Abból, hogy hányan vásárolták meg.

...tovább a részletekhez

A homokdűnén innen (2. rész)

A cikk megjelenése: 2022-01-12
A homokdűnén innen (2. rész)

Több részes cikkünkben elmerülhetsz az Arrakis, avagy a Dűne világában! Ebben a cikkben megtudhatod, hogy miről szól, mit nyújthat Neked a 2021-es, mozis kiadás!

...tovább a részletekhez

A homokdűnén innen (1. rész)

A cikk megjelenése: 2022-01-10
A homokdűnén innen (1. rész)

Több részes cikkünkben elmerülhetsz az Arrakis, avagy a Dűne világában! Ebben a cikkben megtudhatod, hogy miről szól, mit nyújthat Neked a 2019-es jubileumi kiadás!

...tovább a részletekhez

Akciós könyveket találsz a webboltban.

A hír megjelenése: 2022-01-07
Akciós könyvek

216 féle könyvet akcióztunk le a mai napon. 35-50-70% kedvezménnyel tudod ezeket megvenni amíg a készlet tart. Ehhez csináltunk egy új menüpontot is az Akciók közé. Érdemes sietni, mert csak kevés van belőlük.

2022-ben újév napján lovaggá ütötték Ian Livingstone-t.

A hír megjelenése: 2022-01-05
Sir Ian Livingstone

Nevéhez fűződik – Steve Jacksonnal közösen – a lapozgatós könyvek műfajának megalkotása, a Kaland Játék Kockázat könyvsorozat, és a Games Workshop cég megalapítása. 1981-ben Jacksonnal a regény és a szerepjáték elemeit ötvözve megírták az első „lapozgatós könyvet”, A Tűzhegy varázslóját, majd a Kaland-Játék-Kockázat számos további kötetét. A legutóbb magyarul kiadott két lapozgatós könyve A veszedelem kikötője és a Visszatérés a Tűzhegyhez 2021-ben a legsikeresebb könyveink voltak. Most is dolgozik új Kaland Játék Kockázat könyvön, várhatóan 2022 őszén fog megjelenni, reményeink szerint magyarul is.
Köszönjük Sir Ian Livingstone azt a rengeteg munkát, amit a játékokért tett.

Merchants Cove ajándék kiegészítőkkel.

A hír megjelenése: 2022-01-04
Merchants Cove

Egyedi játékmechanikával és szerepspecifikus komponenssel igyekszik minden kereskedő (játékos) minél jobban kielégíteni a vevők igényét, a bátor kalandozókét, akik nap mint nap érkeznek a híres piacra és készek elkölteni a nehezen megkeresett vagyonukat.
Kaptunk még pár darab Merchants Cove játékot. A Kick Starter verzióból. Adjuk hozzá a két kiegészítőt is, a Secret Stash-t és a Rogue Pack-ot. (Amíg a készlet tart)
Ha karácsonykor lemaradtál róla, most könnyedén pótolhatod.

Új kiadás érkezett: Nottingham bírája második kiadás

A hír megjelenése: 2021-12-23
Nottingham bírája második kiadás

A karácsony előtti napra is maradt meglepetés újdonság. Megjelent a Nottingham bírájának második kiadása. Már rendelhető és hamarosan kint lesz a boltban is. Ez a blöffölés és az alkudozás játéka. Legális áruk bevitele mellett megpróbálhatsz illegális árukat is bejuttani a piacra, ha sikerül megeggyezned a bíróval. Újítás a 2. kiadásban, a megújult grafikán felül, hogy a játék tartalmazza a korábban kiadott kiegészítő jelentős részét is, úgy mint a 6. játékos karaktere és zsákja, a fekete piaci rendelések, valamint a bíra segédei, amikkel 6 fő esetén 1 helyett 2 bíra lehet már játékban, ami még inkább feldobja a játékélményt.