Ticket to Ride Nordic Countries (Angol kiadás)

Bontott Társasjáték - Alapjáték
Mit jelent, ha egy játék bontott?

Ez egy bontott, használt játék, amelyet korábban kipróbálásra elvittek. A bontott játékok állapotát folyamatosan figyeljük és felülvizsgáljuk, és a beltartalom állapota alapján látjuk el kedvezményekkel. A doboz külsején előfordulhatnak nyomódások vagy polckopás. A játék megrendelése esetén a beltartalmat még egyszer átnézzük és az alkatrészeket megszámoljuk. Ha valamilyen hibát vagy hiányzó alkatrészt találunk, arról mindenképpen tájékoztatunk.

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-3 játékos

A legjobb: 3 játékossal

Játékidő: 60 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerző: Alan R. Moon

Kiadó: Days of Wonder

Kiadás éve: 2008
Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


3 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Az új úti cél az északi államok! Látogass el a norvég fjordokhoz, a havas hegységekhez, érezd a tenger illatát Svédországban vagy utazz el Dánia mesés fővárosába! A kaland ezúttal a Sarkkör mentén vár rád. Készítsd elő a télikabátod, szállj fel az elő vonatra és mindent bele!

Fagyos utazás

A Nordic Countries a harmadik európai kontinensen játszódó Ticket to Ride játék. Mint a sorozat többi tagja, ennek a célja sem változott: utazz többet mindenki másnál! Persze ez nem olyan egyszerű: itt is vannak alagutak és kompok, mint a Europe kiegészítőben, valamint a mozdonylapok sem olyan erősek mint eddig.
Az előkészítés első teendője a játéktér felhelyezése az asztalra. A tábla a skandináv államokat és azok számos városát ábrázolja, amiket összeköt a vasút.
Az útvonalak különböző színűek. A szín határozza meg, hogy milyen vagonkártyákat kell kijátszanod ahhoz, hogy utazni tudj az adott vonalon. Ahány mezőből áll az út, annyi lapot kell kitenned. Az alagutak és a kompok ennél kicsit bonyolultabbak.

Az alagutak széle jól elkülöníti őket a sima útszakaszoktól. Ezek az útvonalak komoly akadályt jelenthetnek. Nem lehettek biztosak abban, hogy milyen hosszú az adott szakasz, így lehet, hogy több időt kell eltöltened benne, mint eredetileg gondoltad volna. A játékban ez úgy működik, hogy az elfoglaláskor még fel kell csapni három vagonkártyát. Ha van köztük olyan színű, mint amilyen az alagút, további kártyákat ki kijátszanod a kezedből. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor nem sikerült elfoglalni a szakaszt, visszakapod a kártyáid és köröd véget ér.
Néhány útvonalon szerepel mozdonyjel. Ezek a kompok. Sajnos a vonat nem tud a vízen közlekedni, kompra kell szállnod. A jellel rendelkező mezőkre muszáj mozdonykártyát kijátszanod, a szín ezeknél nem számít.
Következő lépés, hogy mindegyikkőtök választ magának egy színt a három közül. A színnek megfelelően kaptok negyven vasúti kocsit, amit majd az útvonalakra fogtok kihelyezni. Ezen kívül rakjátok fel a megfelelő színű jelölőket a pontozósávra.
A bábuk kiosztása után kaptok négy-négy vagonlapot. A többi lap közül a felső ötöt képpel felfelé tegyétek a tábla mellé a megmaradt paklival együtt. Később innen fogtok majd újabb lapokat húzni.
Osszatok ki mindenkinek öt menetjegylapot, amik két város nevét tartalmazzák. Ha ezt a két várost sikerül összekötnöd, jó sok ponthoz juthatsz a játék végén. Az öt lap közül legalább két-két lapot meg kell tartanotok.

A játékmenet

Minden körben egy akciót hajt végre minden játékos. Három különböző akció közül választhattok: húzhattok vagonkártyákat, elfoglalhattok egy vasúti szakaszt vagy húzhattok menetjegyeket.
Vagonkártya húzásakor két lapot vehetsz magadhoz. Választhatsz a felfedettek közül, vagy pedig húzhatsz a pakliból, esetleg egyet innen, egyet onnan. Változás az eddigi Ticket to Ride játékokhoz képest, hogy itt akár két mozdonyt is felvehetsz. Ez azért változott meg, mert a mozdonyok szerepe csökkent. Ezeket csak alagutaknál vagy kompoknál lehet kijátszani, viszont bármelyik szín helyett.
Ahhoz, hogy elfoglalj egy útvonalat, ki kell játszanod a megfelelő színű vagonokból annyit, amilyen hosszú az adott szakasz. Ha ezt teljesíteni tudod, az út minden mezejére tegyél egy vasúti kocsit a készletedből és meg is kapod a pontokat érte. Fontos, hogy az alagutakra és kompokra vonatkozó szabályokat ne felejtsd el!
Ha további menetjegykártyákat akarsz szerezni, akkor felveheted a felső hármat a pakliból. Ezek közül legalább egyet meg kell tartanod, de ha gondolod, mind nálad maradhat.
Abban az esetben, ha egyikkőtöknek kettő vagy kevesebb kocsija maradt, a játék a végéhez ér. Még mindenkinek lehetősége van egy utolsó akcióra, utána pedig kezdődik a végső pontozás.
A megszerzett vasúti vonalakért a pontokat játék közben már leléptétek, így ezzel valószínűleg már nem kell foglalkoznotok. A sikeresen teljesített menetjegylapok pontértékét megkapjátok, de ha valamelyiket nem sikerült teljesíteni, annyi pontot veszítetek, amennyi rajtuk szerepel. Aki a legtöbb menetjegykártyát teljesíti, megkapja a Világutazó kártyáját, ami további tíz pontot ér.
Az nyeri a játékot, aki a legtöbb pontot gyűjtötte, így ő lett a Sarkkör legjobb utazója!

A doboz tartalma

Egy játéktábla a skandináv vasúthálózattal, 120 színes vasúti kocsi (három különböző színben), 157 kártya (110 vagonkártya, 1 Világutazó kártya, 46 menetjegykártya), 3 fabábú a pontozáshoz, a szabálykönyv, illetve egy Days of Wonder internetes kód.

Megéri fagyoskodni?

Igen, mindenképpen megéri! A játék nagyon jól sikerült és most már nem kell négy-öt fő a Ticket to Ride-hoz. A szabályok egyszerűek, még a Märklin utasai sem szerepelnek ebben a kiadásban. Az alagutak és a kompok visszatérte nagyon jó ötlet volt, a fjordok és tengerek meg is kívánják őket.
Mindenképp’ szóvá kell tenni a játéktér és a kártyák illusztrációját. Minden havas, jeges, fagyos… a táblán csillagok, kunyhók, szarvas, a vagonkártyákon áll a hó! A sorozat legszebb darabja ez a kiadás!
A játékot két vagy három fő játszhatja, ami egy jó ötlet volt. Az eddigi Ticket to Ride játékok akkor voltak igazán élvezetesek, ha legalább négyen ülték körbe az asztalt. Sajnos kevesebb embernél nem volt akkora harc bizonyos útvonalakért, a játékosok elmentek egymás mellett. A Nordic Countries ezt orvosolja. A játékot tudom ajánlani pároknak, biztosan nem fogtok csalódni!
Ne hagyd otthon a sapkád, a sálad, de legfőképp’ a bérleted! Jó utazást kívánunk!

Hivatalos honlap
Szabálykönyvek
Magyar nyelvű szabály a Kecskeméti Társasjáték Klub oldaláról
Más Ticket to Ride játékok

A játékban 157 db kártyát találsz.

Nincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

3 értékelés alapján
 • 3
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Sziasztok!
  ajándékba vettem, de én is használom :-)
  mivel a Ticket to Ride játékokból megvolt már az Európa, Észak-Amerika
  így tudtam mit veszek :-)
  úgyhogy maximálisan elégedettek vagyunk mindennel
  nagyon jó játék, mindenkinek ajánlom

 • 2 személyre kerestem játékot, és az üzletben ezt ajánlották. Előtte nem ismertem a játékot, csak hallottam róla, hogy nagyon jó (eredeti verzióról). A játék hírneve jogos: ötletes játék, melyben sütögetheted saját pecsenyédet, de kis konfrontációra is sor kerülhet, ha szeretnéd.
  Játék készletei: szépen kidolgozottak, gusztusos.
  Szabálykönyv: könnyen, gyorsan érthető. Már az első magyarázat is elég volt.
  Játékmenet: pörgős, könnyen követhető.
  Ha jól tudom, a játék 2-3 játékosra készült. Ketten játszottuk, de egyből 2 partit kellett lenyomnunk egymás után, mert nagyon bejött nekünk a játék! :)

 • Mi nagyon szeretjük, az alap Ticket to Ride-hoz hasonlóan szórakoztató, kicsit gondolkodtató is. Felnőttként és gyerekként egyaránt élvezetes. A testvérem 9 éves kora óta játsza és ő is nagyon szereti.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!