A Gyűrűk Ura filozófiája

Antikvár Könyv
 
0 értékelés
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények
Egy könyv minden fölött...

Tolkien kitalált világa sokban különbözik a miénktől: Középföldén nincsenek forgalmi dugók, bosszantó tv-shopok vagy pocsék valóságshow-k, nincsenek válások, rágalmazó politikai hadjáratok és sörnél erősebb tudatmódosító szerek sem. Mindezek ellenére Középfölde mégis hasonlatos a mi világunkhoz, így hasznos párhuzamokat és komoly tanulságokat fedezhetünk fel. Tolkien és Gyűrűk Ura hatása felbecsülhetetlen. Bassham és Bronson professzorok egy Szövetséget hívtak életre olyan tudósokból, akik egyaránt képzettek a filozófia tudományában és behatóan ismerik Középfölde világát. Megannyi kérdés született Tolkien lenyűgöző hősi története nyomán, amelyek valójában az etika, illetve morálfilozófia alapvető kérdései: Lehet-e az emberfeletti erőt jóra használni vagy a hatalom minden esetben rabul ejti az embert? Létezik-e hatalom "jó" és "rossz" használata morális értelemben? Lehetséges-e összhangban élni a természettel és más népekkel? Nem tartanánk-e az örök életet unalmasnak és terhesnek? Vannak-e erkölcsi és etikai korlátai az uralkodási vágynak? Hogyan akadályozhatjuk meg a globális, minden "népet" érintő katasztrófákat?
Tolkien maga is remélte, hogy történetei segíthetik olvasóit a jobb emberré válásban, és tudatosan vetett fel néhányat a mitológia, a vallás és a filozófia legkomolyabb kérdéseiből. Még a legtapasztaltabb Tolkien-kutató is talál merengenivalót ebben a magával ragadó gyűjteményben, amely Frodó és barátai történetét egy más, elgondolkodtató szemszögből láttatja. Mint egy darab lembas, minden egyes tanulmány elégedetté tesz egy napra - ami azt jelenti, hogy három hétig evés helyett lehet olvasni ezt a könyvet.

A Gyűrűk Ura filozófiája

Kiadó: Bestline Cinema
Kiadás éve: 2004
Címkék: Fantasy, Középfölde, Önálló regény,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat