A lelkek birodalma

Antikvár Könyv
 
0 értékelés
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Vajk komoran jött, leszegett fejjel, mint valami bika. Csak a tekintete járt előtte, az azonban úgy, mintha tüzet lövellt volna.
Kijon érezte, hogy a hátán szétnyílik a seb, ott Köndre bízta az összevarrást, és a fiú nem volt annyira ügyes. Vér bukott elő, és rögtön a bőréhez tapasztotta az ing fehér szövetét. A sámán azonban ezzel sem törődött.
Ennyi vére még elfolyhat.
Vajk megállt előtte, és hasonlóképp kihúzta magát, mint Kijon.
Másfél fejjel magasodott a vadász a sámán fölé, de nem csupán termete tette félelmetessé. Arca, szeme villanása, ökölbe szoruló keze lelkének mérhetetlen feldúltságáról árulkodott. S a nyugalom, amit magára erőltetett...
A nyugalom volt félelmetes.
- Kijon sámán! - szólt Vajk mennydörgő hangon. Lélekúr mondabeli hangját idézte hangja. - Hozzád jöttem, mint nemzetséged feje. A vérünkből vagy, s így válaszolsz most nekem, értetted?
- Igen, Vajk - válaszolta komoran Kijon. A sámán képtelen volt megállni, hogy hangjába ne keveredjen némi kihívó él.
Vajk mélyen beszívta a levegőt. Megkapta Kijon üzenetét. A sámán válaszol, de nem fogja elismerni őt és ítéletét mindenek felett állónak.
- Valld meg igaz szívvel: nembélidnek életére törtél tegnap? A gyermek Bara vádolt meg ezzel, ki sebeiben fekszik a fapalotám mélyén.
Kijon megnézte magának az emberek sorfalát. Csend uralkodott közöttük.
Nem volt értelme a hazugságnak, s nem akart odáig lelacsonyodni.
- Igen.
- Hálátlan és hazug tett volt, sámán! - mennydörögte Vajk. - Az emberi élet a legdrágább e világon, drágább mint a te tudományod, drágább mint összes tudásod, s nincs mi igazolja tetted. És különösképp kegyetlen, hogy hatalmad egy gyermek ellen fordítottad.
- Bara nem gyermek! - süvítette váratlanul Kijon. Szavai a hátul állóknak szóltak. - Bara egy ismeretlen hatalmasság, akinek jelenléte romlásba dönti falutokat!

A lelkek birodalma

Szerző: Szélesi Sándor
Kiadó: Kalandor
Kiadás éve: 2003
Címkék: Kalandor Világa, Hadak útja, Önálló regény,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat