Boldogkor

Antikvár Könyv
  • 50%
    kedvezmény

Adatok:

Szerző: Marek, Jirí

Kiadó: Madách Könyvkiadó

Kiadás éve: 1972


Értékelések:

0

A pontok átlaga


0 értékelés

Írj értékelést

Ajandekutalvány
Idő: a. u. (atomháború után) 87. Helyszín: a technika immár alig fokozható tökélyét elért City világváros. Szereplők: emberek és automaták, automata emberek és emberautomaták. Sci-fi tehát? Több annál. Az írót a technika nem érdekli, de még a jövő sem. Érdeklődésének középpontjában az ember áll és a - ma. Olyan jelenséget vetít a jövőbe, amelynek nyomai már felismerhetők, de kimutatni csak erős nagyítással lehet, figyelmeztetni rá, elriasztani tőle, eleve védekezni ellene csak akkor lehet, ha végső fejlődésének alakjában leplezzük le. Ezért jelenik meg a Marek torzító nagyítója alatt már a tökéletesen manipulált, érzelmeiben, cselekedeteiben teljesen automatikusan, csupán sztereotípiákkal megnyilvánuló ember, akit éppen ezért könnyű a hozzá megkülönböztethetetlenül hasonló emberautomatákkal pótolni. A drámai események akkor bontakoznak ki, amikor Maximus professzor, akinek a találmánya tette lehetővé az emberautomaták gyártását is, rádöbben, hogy legjobb barátjának a titkárnője is automata már. Egyszeriben tömérdek addig érthetetlen jelenség válik világossá, s kideríti, hogy az emberautomaták titkos gyártása már régen folyik, s többé nem lehet tudni, hogy az utcákon hömpölygő tömegből, a munkásokból, tisztviselőkből, rendőrökből és katonákból mennyi még az igazi ember s mennyi az embergép, amely jobb "anyag". Hogyan söpri el a személytelenné vált hatalom őt s mindazokat, akik még tenni próbálnak valamit - ezt mondja el az író, akinek maradéktalanul sikerült a filozófiai mondanivalót sodró, izgalmas cselekménnyel ötvöznie, érdekes és szellemes formai megoldásokat alkalmazva.

Nincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.