Kalandok a világűrből

Antikvár Könyv

Adatok:

Kiadó: Móra

Kiadás éve: 1965


Értékelések:

0

A pontok átlaga


0 értékelés

Írj értékelést

Ajandekutalvány
Tudományos-fantasztikus regényekből vett részleteket és novellákat talál ebben a kötetben az olvasó. Tudományos-fantasztikus művekről beszélünk. Meg kell különböztetnünk ezeket egy régebbi eredetű, rokon műfajtól, az utópisztikus művektől. Az utópisztikus regény elképzelt, ideális társadalomba vezet bennünket. Első példája az angol Morus Tamás Utópia (Seholsincs) című, első ízben 1516-ban megjelent műve. Az utópisztikus regény Morus óta gazdag és okágú fejlődésen ment keresztül. A tudományos-fantasztikus regény ezzel szemben olyan technikai és egyéb találmányokról szól, amelyek a szerző korában még nincsenek, de több-kevesebb valószínűséggel előre látható, hogy lesznek. Mivel a nagy tudományos-technikai felfedezések forradalmasítják a társadalmat is, a tudományos-fantasztikus művekben is gyakran találkozunk utópisztikus társadalomrajzzal. A tudományos-fantasztikus regény atyja Jules Verne, a világ egyik legnépszerűbb regényírója, másik klasszikusa az angol H. G. Wells. A műfaj fejlődésének nagy lendületet adott századunk technikai forradalma, főként a mikrofizika felfedezései és a világűr küszöbönálló meghódítása. Ennek a műfajnak Vernétől napjainkig tartó fejlődéséről ad szerény keresztmetszetet ez a kötet. A termés gazdag és érdekes, bár, nemegyszer vitatható értékű. Válogatásunk azonban mégis izgalmas, jó gyűjtemény. Hiszen a tudományos-fantasztikus regényben rendkívüli lehetőségek rejlenek, többek között azért is, mert egyfajta értelemben a népmesék folytatása a XX. század fejlett technikai-társadalmi viszonyai között.

Nincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.