Mi

Antikvár Könyv
 
0 értékelés
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények
Nyugaton évtizedek óta az első modern antiutópiaként tartják számon Jevgenyij Zamjatyin 1920-ban született s egy évvel később be is tiltott regényét. Elemzések tucatjai születtek róla, miközben a világ "szocialista" felén emlegetni sem volt tanácsos az "antikommunista irodalomnak" ezt az alapművét, amelyben Zamjatyin, a század egyik legérdekesebb orosz írója sokak szerint prófétaként látta előre a sztálinizmus legfőbb vonásait. Vitatható, hogy az író valóban a kommunista eszmék eltorzításának veszélyére akarta-e figyelmeztetni saját korát, de az tény, hogy az általa leírt, a személyiséget totálisan megsemmisítő diktatúra néhány évvel a mű születése után máris valósággá lett.
A Mi persze nemcsak azért érdekes, mert az első modern - vagyis a veszélyt a dogmákba merevedett diktatúrában fellelő - antiutópia. Zamjatyin az orosz irodalom egyik legnagyobb formaművésze is, aki a sivár, kegyetlen jövőképhez egy nem kevésbé kegyetlen, töredezett, álprimitív stílust alakított ki. A regényt tehát művészi értékei sem hagyják elavulni, de sajnos nem hagyja elavulni korunk sem: annyi hátborzongató kísérlet, annyi "jótevő", "Őrzők Hivatala", annyi az embereket puszta "számokká" változtató rezsim után még vannak a világnak olyan zugai, amelyekre Zamjatyin figyelmeztetése ma is érvényes.

Mi

Szerző: Zamjatyin, Jevgenyij
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás éve: 1990
Címkék: Sci-fi, Önálló regény,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat