Pirkadatra várva

Antikvár Könyv
 
0 értékelés
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Már a kötet borítója is utal a tartalomra: az előtérben egy csuklyás alak látható, mögötte sejtelmesen izzó fények törnek elő egy erdőből. Aki ezt a képet az irodalom „sötétebb” oldalával hozza összefüggésbe, az nem is téved nagyot. Az antológia írásai a ma egyre ismertebbé váló misztikus thriller témaköréből kerültek ki, felölelik a dark fantasytól a finoman ívelt történelmi íráson keresztül az egyszerű, frappáns rémmeséig szinte minden témakört. Ebből is látszik, hogy a Michael Mansfield által fiatal írókból alakított Tinta-Klub egy olyan virtuális alkotói tömörülés, amely a misztikus thriller népszerűsítését tűzte ki célul. Tagjai között megtalálhatók folyamatosan publikáló írók, így talán nem ismeretlen Michael Mansfield, Honfy Ágnes Ilona, vagy John Cure neve; de helyet kaptak a kötetben tehetséges fiatal írók is. A kezdő novellafüzér például Hematith munkája, aki a középkorba kalauzolja az olvasót négy kellemesen borzongató dark fantasy novella erejéig. A következő mesével Honfy Ágnes Ilona örvendeztet meg minket, aki visszaröpíti az olvasót a mítoszok világába, és alaposan átértékeli a jóról és rosszról alkotott elképzeléseinket. Nagyot ugrunk az időben és máris a Magyar Honvédségnél találjuk magunkat Kovács Péter kiváló rémtörténetében, majd a következő novellával – Szőts László társszerző segítségével – a XIII. század Angliájába kalauzolja az érdeklődő olvasót. Szlobodnik Gábor saját bevallása szerint Lovecraft nagy tisztelője, e kötetben publikált három novelláján átüt a nagy előd misztikus történeteinek hangulata. John Cure változatos témákat érintve mutatja be az ember – és a vámpír – lelkének legsötétebb bugyrait, írásaiban felvillantja soha ki nem mondott félelmeink rémképeit. Sidi Schwimmer maga a rejtély, történelmi háttérbe ágyazott álomszerű írását áthatja a misztikum, a soha ki nem mondott tikok hangulata. Michael Mansfield a tőle megszokott megjelenítő erővel és finom humorral meséli el egy hétköznapi magánnyomozó misztikummal és mágiával fűszerezett, nem éppen hétköznapi kalandját. A történetben természetesen senki sem az, akinek látszik, egész az utolsó oldalig meglepetések várnak az olvasóra. Mindent összevetve meglehetősen vegyes összképet mutat a kötet, de ereje pont ebben a változatosságban és kiszámíthatatlanságban rejlik. A fantasy, a horror és a misztikum rajongói egyaránt találnak benne csemegézni valót, a kötet írásai az utolsó sorig fogva tartják az olvasó figyelmét.

Pirkadatra várva

Kiadó: MitHol
Kiadás éve: 2007
Címkék: Fantasy, Dark fantasy, Horror, Antológia,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat