Star Wars: Edge of the Empire - Beginner Game (Angol nyelvű)

Új Szerepjáték
 • webrend/images/termek_large/2024/szerepjatek_2024_edge_starwars_edgeoftheempire_beginnergame2_lrg.webp

Adatok:

Kiadó: Edge Studio

Kiadás éve: 2024

Sorozat: Star Wars: Edge of the Empire


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


1 értékelés

Írj értékelést

Ajandekutalvány
A galaxis peremét nem a Birodalom vagy a sithek uralják. Itt a gengszterek, rablók, fejvadászok, az alvilág kezében van minden. Itt a kreditek mondják meg, hogy ki vagy. Egy régi adósság, menekülés a Birodalomtól, esetleg csak a véletlen miatt, de mind itt köttök ki a galaxis peremén. Hogy ezután mi lesz? Az már csak rajtatok áll!

Peremvidékek hősei
Az Edge of the Empire egy szerepjáték, amely az eredeti trilógia világába kalauzolja el játékosait. Az első Halálcsillag pusztulása után járunk nem sokkal. Egy csapatot alkotva kell megbirkóznotok az előttetek álló kihívásokkal, amit a peremvidékek kínálnak számotokra. Lesz itt cselszövés, árulás, tűzpárbaj! Mindennek ti álltok a középpontjában!

A főszereplők
Mielőtt nekiülnétek a játéknak, el kell döntenetek, hogy ki milyen szerepet vállal. Egy játékos a mesélő szerepét ölti magára, azaz ő lesz az, aki elmeséli a történetet, vezeti a játékot a többiek számára. Kiemelt szerep ez, és legalább olyan izgalmas, mint a kalandozók utazása.
A többi játékos egy-egy karakter bőrébe bújik. Összesen négy szerep közül választhattok, melyek mindegyike saját értékekkel, képességekkel, illusztrációval és háttértörténettel rendelkezik.
Van itt vuki testőr, twi’lek fejvadász, egy szerencsevadász csempész, de még egy droid is. Bármennyire is eltérő figurák, mégis összeköti őket egy közös alvilági kapcsolat.

Az első kaland
Ebben a készletben a szabálykönyvön felül egy teljesen kidolgozott kalandot is találtok, így szinte azonnal belevethetitek magatokat a Star Wars világába.
Ez a kaland a Tatuinon játszódik, Mos Shuuta városában. Ez egy igazi porfészek a sivatag közepén, amit átsző az alvilág. Akkor veszitek fel a történet fonalát, mikor megpróbáltok elmenekülni Teemo, a hutt emberei elől. Egyikőtök sincs biztonságban, amíg a Tatuinon vagytok, így kell egy hajó.
A történetről többet nem árulhatunk el, hisz’ azzal rontanánk a felfedezést és a játékélményt. Legyen elég annyi, hogy két-három játékülésig el fog tartani és szinte minden felbukkan, ami egy igazi Star Wars történethez kell.

A szabályok
A kaland és a karakterek mellé természetesen szükség van egy szabálykönyvre is. A Beginner Game szabálykönyve egy rövidített változat az alapjátékhoz képest, de így is bőven megtaláltok ebben az ötven oldalban mindent, amire szükségetek lesz.

Az Edge of the Empire egyik legjellemzőbb vonása az egyedi kockák használata. A kockákon nem számok, hanem szimbólumok szerepelnek. A siker és a kudarc oldalak számítanak annak eldöntésére, hogy mi lett egy próba eredménye. Ha több a siker, mint a kudarc, akkor nyert ügy. Fordítva viszont nem sikerült a feladat és szembe kell nézned a negatív következményekkel.
Például egy aszteroida mezőben próbálsz navigálni, miközben egy fejvadász üldözi a hajótokat. Ha elég sikeres oldalt gurítasz, átjutsz a sziklák közt, ám ha nem, akkor a hajó megsérül és még a fejvadásznak is könnyebb lesz a dolga.

Ezt tovább színesíti a fejlesztett kockák, nehezítések, esetleg az erő használata. Előfordulhat egy olyan abszolút siker, hogy nem csak az aszteroidát kerülted ki, de sikerült eltalálnod egy nagyobb darabot úgy, hogy az üldöző arcába robban. Persze lehetsz annyira szerencsétlen is, hogy nem csak megsérül a hajó, de létfenntartó berendezések is tönkremennek, így a perceitek meg vannak számlálva.
Ezen események kitalálása és a történetbe illesztése a mesélő feladata. Csak a fantázia szab határt minden egyes gurítás után.
A szabályismertetésen felül a könyvben szerepel, hogy miként kell levezényelni egy harcot, hogy működik az űrutazás, hogyan fejlődhetnek a karaktereitek kalandról kalandra, van egy hosszabb tárgylista és a különböző képességek, képzettségek is helyt kaptak.

Kockák, térképek, jelzők
A füzeteken felül a játékhoz jár egy kockakészlet is, így nem muszáj vennetek külön csomagot. Persze a lehetőség megvan, de kezdetnek ennyi is elég lesz.
Találtok egy térképet is a dobozban. Az egyik oldalán Mos Shuuta térképe, míg a másikon a saját űrhajótok tervrajza szerepel. Színes, minőségi darab, ráadásul még egy adag jelzőt is kaptok, amivel könnyen felvázolhatjátok az eseményeket a térképeken.

Az Erő vele van
Az Edge of the Empire az egyik, ha nem a legjobb Csillagok Háborúja szerepjáték. A szabályrendszer elég egyedi, és hiába a sok apróság, nem bonyolult. A kockák és hatásuk szuper, sokban segítik a játék menetét.
A külalak fantasztikus. A füzetek nagyon jó minőségűek, tele van gyönyörű grafikákkal. Az első kaland nagyon könnyen bevonja a játékosokat és rövid időn belül megelevenedik Tatuin bolygója. A jelzők, a térkép és a kockák már csak ráadás! Kiváló csomag a Beginner Game!

Ez a játék nem a szabályokról szól, hanem inkább a sztoriról, a történetvezetésről. Aki inkább a szabályok tökéletes betartását és azok fegyverként való használatát akarják, azok próbáljanak ki valami másik szerepjátékot. Akik viszont a kalandot és a történetet helyezik előtérbe a szabályokkal szemben, azoknak tökéletes lesz ez a játék.

Ha idővel úgy érzitek, hogy már kevés ez a játék és szeretnétek egy még nagyobb falatot ebből az univerzumból, akkor ajánlom az alapkönyv kipróbálását. Sokkal hosszabb és tartalmasabb, mint a Beginner Game. Ebben már helyt kapott a karakteralkotás, világleírás és persze az Erő is!
Az alapkönyvről és a szabályrendszerről részletes leírást olvashatsz ezen a linken.

Nincs más hátra, irány Mos Shuuta!

A Star Wars: Edge of the Empire sorozat többi tagja:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
13202,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
17378,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
22782,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

1 értékelés alapján
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Star Wars RPG (Edge of the Empire, Age of Rebellion, Force & Destiny)

  Tanulhatóság: 3/5
  Ár/élmény arány: 4/5
  Újrajátszhatóság: 5/5
  Játékidő: 120-180 perc (meg amennyivel több, ha több alkalommal játszunk…)
  Játékosszám: 3-5 (több is lehet, de 6-7 fölött már rontja az élményt)

  Aki játszott már asztali szerepjátékokkal, annak ez sem lesz nehéz, habár egyedi szabályrendszere van, ami miatt csak még élethűbb és átélhetőbb a játék. Először is szükség lesz egy mesélőre, aki elmondja a történetet (vagy az előre megírtat, vagy a sajátját), a többiek pedig játékosok lesznek.
  Elég nehéz általánosságban beszélni a játék menetéről, mert ez egy RPG, minden játék egy külön történet, ahol a mesélő fantáziája bármeddig szárnyalhat, habár neki mindenkinél jobban kell ismernie a szabályokat. Rengeteg fajta kocka van és mind másra jó, a kalandok szakaszokra vannak felosztva, ahol van szerepe az Erő sötét is világos oldalának.

  Előnyök: Elég egy játékot megvenni (habár az is elég drága), de ha egy megvan, minden megvan, csak a szabálykönyv kell. Onnantól kezdve a játékosok maguk is megalkothatják egyedi karaktereiket és a mesélő írhatja saját sztoriját. Eredetileg a világos oldalon harcolnak a PC-k, de persze ez is a mesélőtől és tőlük függ, lehetnek akár birodalmiak is, ha olyan a sztori. Végtelen lehetőségek, SW élmény bárhol, bármikor.

  Hátrányok: Elsőre nehéz a szabálykönyv és minden apróság ismerete problémát okoz, de cél a játékélmény, nem baj, ha nem megy minden elsőre. Aki szereti a kötött szabályokat, az ne játsszon ezzel, mert nem fogja elég szabályozottnak találni és persze nincsenek előre megalkotott makettek, meg hasonlók, szóval a fantázián múlik minden.

  Összegzés: Egy játék is elég a három közül, nagyon jó RPG, de idő kell a megtanulásához, akkor viszont bármennyiszer lehet új kalandokat átélni.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.