• webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2014_gemklub_bang_kockajatek2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2014_gemklub_bang_kockajatek3_lrg.webp

Bang! Kockajáték (Bang! The Dice Game)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 5.0
5 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

És téged mikor dobnak ki?


Valószínűleg sokunknak volt a Bang! című játék az első olyan társasok között, amelyek szakítottak az akkoriban hagyományosnak mondható monopoly szerű játékmenettel. Azok is bizonyára játszottak már vele, vagy legalább hallottak róla, akiknek nem az elsők között szerepelt, mivel megjelenése után hamar divatossá vált a gyors, pörgős játékmenetével. A Bang! The Dice Game azonban a vadnyugat leggyorsabb cowboya, 15 perces játékidővel ígér szórakozást akár 8 játékos számára.


Elő a winchesterekkel, jönnek a banditák


Csak úgy, mint a híres elődben, itt is szerepkártyák kiosztásával kezdődik a játék. Az egyetlen változás, hogy 8 játékos esetén plusz egy renegáttal kell számolni a lövöldöző karakterek körében. A kiosztott szerepek a sheriff kivételével változatlanul titkosak, ellentétben a karakterkártyákkal, ahol javarészt az eredeti játék karakterei köszönnek vissza ránk, megváltozott képességekkel és több életponttal, valamint újra rajzolt képekkel.


Kezdődjön a leszámolás


A játékmechanizmus lényegében annyiból áll, hogy dobunk 5 kockával, megtartjuk a szimpatikus eredményeket, majd lehetőségünk van a meg nem tartott kockákkal ezt még kétszer megismételni. Természetesen a helyzetet még színezik egyéb szabályok is, melyek egy része magától a dobásunktól függ. A dinamitot mutató kockát például nem lehet újradobni, ráadásul, ha bármikor összegyűjtünk 3 ilyen szimbólumot, akkor egy dinamit felrobban mellettünk, és sérülünk. Ha nyíl szimbólumot mutat a kocka, akkor egy közös készletből elveszünk egy nyílvessző jelölőt, majd ha a készlet elfogyott, annyit sérülünk ahány ilyen jelző van a birtokunkban. A kockákon lévő többi ikonnal lőtávot, gyógyulást, vagy lövési lehetőséget kapunk a gatling puskához.


A fegyverek törvénye


A játék végén a győzteseket ugyan úgy állapítjuk meg, ahogy a kártyás verzióban kellett, a sheriff halála a banditák győzelmét jelenti, a renegátok pedig csak akkor nyernek, ha előbb a banditákat, majd a sheriffet ölik meg. A jófiúk nyernek, ha meghalnak a banditák és a renegátok is.


Kinek ajánljuk?


Ha lehet ilyet mondani, ez a játék még a méltán híres elődnél is egyszerűbb. Csak dobunk a kockával és megnézzük mi történik. Egyszerűségéből adódóan számos elem hiányzik belőle, ami az alapjátékban még megvolt, cserébe rövidebb lett a játékidő. A játék erőssége tehát könnyen tanulhatóságában és játszhatóságában van, ezért főleg kisgyerekes társaságokban lehet abszolút befutó. Nem neked való a játék azonban, ha az a fajta játékos vagy, aki nem szereti, ha egy játékban túl nagy a szerencse szerepe.


A doboz tartalma:


 • 5 db egyedi dobókocka
 • 30 db kártya
 • jelölők és szabálykönyv

Angol nyelvű ismertető
Angol nyelvű játékmenet

Bang! Kockajáték (Bang! The Dice Game)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Michael Palm,
Lukas Zach
Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2014
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Bang! kockajátékok
Címkék: Rövid játék, Kockadobás, Ajándék partijátékosoknak, Vadnyugati, Party, Következtetés/Nyomozás,
4161,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 5
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Szerintem nagyszerű játék, nagyon gyors, pörgős, könnyed. Sokszor élvezetesebb, mint az eredeti Bang, mert nem annyira szívás annak, aki hamar kiesik, mivel nem húzódik olyan sokáig a játék. Ezen kívül rendkívül gyorsan elmagyarázhatóak és megérthetőek a szabályok, gyorsabban rá lehet kapni a Bang életérzésre. :-) Ajánlom mindenkinek!

 • (1-10 között)
  előkészület: 9
  tanulhatóság: 9
  játékos spektrum: 10
  interakció: 10
  játékmenet: 7
  megjelenés: 8
  hangulat: 9
  ár/érték: 8
  szavatosság: 10

  átlag: 8.9
  személyes összkép: 9

  Pozitívumok: szinte minden; előnyei miatt rengetegszer lát majd asztalt

  Negatívum: nem egy súlyos, gondolkodós játék; min 4 játékos ajánlott; 8-an picit hosszabbnak tűnik (30 perc), az elején kiesve ez zavaró lehet

 • Ez a játék szerintem az ultimate party játék, ha iszogatás is van egy este. :) A kockák gyakorlatilag teljesen magától értetődőek, emiatt sokkal egyszerűbb megtanulni és játszani, mint az alap Bang!-et. Ha pedig gondolkodós, stratégiázós játékot akartok játszani, akkor úgyse egy Bang! játékot fogtok elővenni.

 • Nagyon pörög, nemigazán van benne üresjárat. Óriási pozitívum, hogy a kiesett játékosoknak nem kell több 10 percet várniuk az új körre, mert 7-en játszva 15-20 perc alatt könnyen lejátszható egy kör.
  A kártyás alapverzióhoz képeset kevesebb cselekvés és esemény van, de szerintem ez nem válik hátrányára. Nagyon jót tesz neki, hogy amit dobsz, azt muszáj végrehajtanod. Mivel gyorsan lepörög 1-1 játék, ezért az sem bosszantó, hogy az 5 kocka miatt óriási a szerencsefaktor a játékban.

  Hátránya, hogy 5 alatti játékosszámmal nem érdemes nekiállni, nem nyújt élvezetet, de végül is ez egy partyjáték. :)

 • BANG! tökéletes lecserélése! Gyors, könnyen tanítható, pörgős játék, rengeteg jó kedvet biztosítva.

  Amit a BANG! biztosított, azt ez a játék is biztosítja, így aki szereti a BANG!-et, de már ritkábban veszi elő, annak mindenképpen érdemes beszerezni! Levezetésnek vagy két játék között tökéletes elővenni.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat