Five Tribes (angol) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
  • webrend/images/termek_large/tarsas_2014_daysofwonder_fivetribes2_lrg.jpg
  • webrend/images/termek_large/tarsas_2014_daysofwonder_fivetribes3_lrg.jpg

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 60 perc

Ajánlott: 13 éves kortól


Adatok:

Szerző: Bruno Cathala

Kiadó: Days of Wonder

Kiadás éve: 2014

Sorozat: Five Tribes játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


1 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 80*80 mm Standard (150 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 80*80 mm Prémium (80 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Idézz meg ősi dzsinneket, és legyen Tiéd a szultánság!


A szultanátus uralkodó nélkül maradt, a sivatag kincsei pedig szabadon hevernek mindenfele. A jóslat szerint egy idegen érkezik, aki egyesíti a birodalmat az Öt Törzs segítségével. Vajon te leszel a kiválasztott, aki a dzsinnek kegyét élvezve meghódítja Naqala földjét?


Az Öt Törzs


A Five Tribes egy nagyon egyszerű stratégiai játék, melyben vándorokat alakítotok, akik épp’ most érkeztek a legendás Naqala városállamába. Célotok a törzseket irányítva és a mágikus dzsinneket felébresztve minél nagyobb befolyást szerezni, így jutva győzelmi pontokhoz. Aki a legtöbb pontot gyűjti össze, az lesz az új szultán.


A sivatag világa

A sivatag egy folyton mozgó tömeg, épp’ ezért minden játék első lépése a játéktér összeállítása. A lapkákból összeállítjátok a terepet oázisokkal, városokkal, majd a figurákat szét kell osztani. Minden lapkára pontosan három bábu kerül.


A bábuk színe a törzsi hovatartozást jelenti. Az öt törzs mindegyike más képességekkel rendelkezik. A sárga vezír győzelmi pontot ad, a zöld kereskedő nyersanyagot, a fehér bölcsek a dzsinnek hatalmát teszik elérhetővé, a kékek az építőmesterek, míg a pirosak az orgyilkosok. Minden csoport segítségére szükségetek lesz a felemelkedéshez.


Ahogy az embereknek, úgy a sivatag helyszíneinek is van különlegessége. A homoktengerben utazva oázisokra leltek, ahol pálmák nőnek, városok, ahova palotákat emeltek, piacok, ahol kereskedhettek. Szent helyekre is eljuttok majd, ahol a dzsinnek tanyáznak.


A törzsek utazása


A soron következő játékos kiválaszt egy mezőt, amelyről felveszi az összes figurát. A figurák egyikét le kell helyeznie a szomszédos mezők valamelyikére. Ha van még a kezében bábu, akkor ismét csak le kell rakni egy következő mezőre és így tovább. Ami lényeges, hogy a legutolsó lerakott figura színe meg kell egyezzen egy ott lévő másikéval. Ez azt jelenti, hogy a lerakott utolsó figurából legalább kettő azonos lesz az utolsó érintett lapkán.


Az utolsó színnek megfelelő bábukat megkapja a játékos, aki aktiválja a képességüket, ahogy a területét is, majd jöhet a következő vándor. Addig folyik így a játszma, amíg el nem fogynak a bábuk, vagy valaki fel nem használja az utolsó tevéjét, amivel az üres lapkákat kell megjelölni.


A doboz tartalma


30 területlapka, 4 készletnyi teve és körjelző, 90 fabábu, 12 pálmafa, 10 palota, 22 dzsinn kártya, 54 erőforráslap, 96 győzelmi érme, 1 pontozótábla, 1 licittábla, 1 sorrendtábla, valamint 5 segédlap.


Az 1001 éjszaka csodái


A Five Tribes hangulata varázslatos, amit a dzsinnek szerepeltetése tesz csak még jobbá. Habár a fatartozékok igen egyszerűek, az illusztrációk mesések. A játékmenet könnyen lesajátítható mind fiatalabbaknak, mind felnőtteknek, így akár olyanokkal is játszható, akik nem ismerik a társasjátékok világát.


Ha egy kellemes stratégiai játékot kerestek az arab világot megelevenítve, akkor ez a ti játékotok!


Magyar nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető
Angol nyelvű ismertető

A Five Tribes játékok sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
12076,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

1 értékelés alapján
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
  • Szerintem az egyik legtartalmasabb és legszebb játék ami mostanság a piacon van. Abszolút No.1-es prémium kategória. Az ára húzós, de bőven van tartalom a dobozban. Taktikus és trükkös órában lehet része, annak aki kipróbálja és nem csodálnám, ha azonnal beleszeretne. Ketten-hárman a legjobb (négyen előjött 'a sokat kell várni' effektus), nagyon izgalmas minden kör, minden lépés nagyon sokat számít és csak a végső összeszámoláskor derül ki, hogy ki a nyertes. Inkább társas-rajongó baráti körnek ajánlom, mint családi játéknak.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

A Tarsasjatekok.com kiemelt partnere!