Abyss (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték
 • 15%
  kedvezmény
 • 15%
  kedvezmény
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2014_asmodee_abyss2_lrg.webp
 • 15%
  kedvezmény
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2014_asmodee_abyss3_lrg.webp
 • 15%
  kedvezmény

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 60 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Bruno Cathala, Charles Chevallier

Kiadó: Asmodee

Kiadás éve: 2014

Sorozat: Abyss játékok
Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


1 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 65*100 mm Standard (165 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 65*100 mm Premium (85 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Legyen tiéd Abyss, a víz alatti birodalom irányítása!


Az Abyss nevű játékban a fő célotok egy tengeri város stratégiailag jelentős részeinek megszerzése lesz. Gyűjts befolyást, toborozz magad mellé erős szövetségeseket, kombináld a hatalmukat, hogy végül Te lehess a tenger alatti város ura! A játékban 2-4 játékos versenyezhet az áhított trón megszerzéséért, mindezt egy egészen pörgős, körülbelül 45 percet igénybe vevő társasjáték keretein belül.


Tengeri birodalom


Abyss városa a tenger mélyén rejtőzik és ehhez mérten a fizetőeszköze gyöngy. A szó legszorosabb értelmében, ugyanis a játékosok tényleg valódi gyöngyöket kapnak a saját kis tárolójukba, amit fizetéskor használhatnak. Ez egy igen tematikus eleme a játéknak, jól átadja a vízi világ hangulatát.


A saját körödben egy központi pakliból húzott, Tanácsnokot jelképező lapot ajánlhatsz fel a többi játékosnak, amit megvehetnek tőled bizonyos számú gyöngyért. Ha a lap senkinek nem kell, akkor végül dönthetsz úgy, hogy megtartod, vagy elhelyezheted a táblán a színének megfelelő mezőn, s húzhatsz helyette másikat amivel az előzőhöz hasonló módon kell eljárni.


Azok a Tanácsnokok, melyekre senki nem tartott igényt, a játéktáblán gyűlnek tehát a színüknek megfelelő mezőn. Ezekről a mezőkről bárki elveheti az összes felhalmozódott lapot a saját körében.


A mély sötét veszélyei


Olyan eset is előfordulhat, hogy a húzópakliból egy szörnyeteg kártyája kerül elő. Ilyenkor az adott játékos megküzdhet a rémmel, vagy elkerülheti a harcot. Ha elkerüli a harcot, a szörny több kárt okoz a városnak, nagyobb lesz a fejére kitűzött vérdíj, és az a játékos aki végül megöli a szörnyet nagyobb jutalmat kap.


Természetesen nem csak a szörnyek, az intrika is kihívást jelent a játékban. A legtöbb győzelmi pontot érő tényező, ha egy játékos megnyeri valamelyik Lord bizalmát, és a saját oldalára állítja. Ahhoz azonban, hogy egy játékos megszerezzen egy Lordot, megfelelő számú Tanácsossal kell rendelkezzen a Lord frakciójából. Bizonyos uraságok több győzelmi pontot érnek, mások kevesebbet, de ezek rendelkeznek valamilyen sajátos képességgel is, ami gyakran váratlan haszonhoz juttathatja a az őt irányító játékost.

Harc a város területeiért


Néha a szörnyek legyőzéséért és néhány Lord birtoklásáért kulcs jelzőket kapsz. Ezekkel a jelzőkkel a város bizonyos területeit szerezheted meg, melyek tovább növelik az esélyed a győzelemre. Azok a Lordok, akiket felhasználtál a városrész megszerzésére bekerülnek a kerületet jelképező lapka alá, s a továbbiakban nem tudják használni a speciális képességüket. A jó oldala a dolognak az, hogy az ellenfél Lordjai sem tudnak hatni rájuk, vagyis az általuk hozott győzelmi pont fixnek tekinthető.


Csak egy valaki uralhatja Abysst


A játék akkor ér véget, ha elfogy a pakli amiből a Lordok kerülnek ki, vagy ha valaki összegyűjt hét ilyen uraságot. A játék végén számos dologért jár győzelmi pont. Ilyen tényezők lehetnek a megszerzett szörny trófeák, a saját oldaladra állított Lordok és Tanácsosok pontjai és a város bizonyos területei, melyet sikerült befolyásod alá hajtani. Természetesen számos egyéb apró módon is szerezhető győzelmi pont, de a leglényegesebb tényezők a fent felsoroltak.


Összegzés, ajánlás


A játék „vízi világ” témája igen egyedi, amit a játékkomponensek is remekül átadnak. A gyöngyök használata fizetőeszközként ötletes és hangulatos, ugyan akkor könnyű őket elejteni, és ilyenkor jó messzire el tudnak gurulni az asztal alá, és indulhat a gyöngyhalászat... Pozitívum, hogy sokféleképpen lehet győzelmi ponthoz jutni, és bár elsőre nem biztos hogy feltűnik, de a játékosok közötti interakció is jelentős szerepet kap.


A játék gyakran komoly választás elé állíthat, mivel számos Lord létezik, akiknek nagyon jó a képességük, de kulccsal is rendelkeznek. Így ha felhasználod őket egy helyszín megszerzésére, a képességüket elveszíted. A játék szabályai nem bonyolultak, ugyan akkor a fent említett dolgok kellő mélységet visznek bele.


Akik szeretik az előre tervezős játékokat, és kipróbálnának valami gyorsat a műfajból, azok bátran próbálják ki!


Mi van a dobozban?


 • 20 helyszín lapka
 • 35 nagyméretű lord kártya
 • 71 kisméretű tanácsos kártya
 • 1 játéktábla
 • 1 szabálykönyv
 • Gyöngyök, jelölők, és gyöngytartó pohárkák

Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertető


A Abyss játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

7109,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

11827,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
12108,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kellékek:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

1 értékelés alapján
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Engem az fogott meg benne a legjobban, hogy több nyerő stratégia is létezik, nem csak sima pontszerzésről szól a játék. Ehhez pedig egy remek hangulatot szolgál a frappáns kiegészítő és stílusos képi dizájn.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!