Elder Sign - Gates of Arkham

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges

Alapjáték(ok) ehhez a kiegészítőhöz:

Elder Sign
Ősi Jel (Elder Sign)
 4.8
5 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
A múzeum falai már nem tartanak ki. A Mérhetetlen Vének hatalmának nem áll ellen a tégla és a cement. Arkham utcáit ellepték a rémek, felfalva a halandók lelkeit, ragályként terjesztve a rettegést és őrületet. Csupán egy maroknyi nyomozó képes felfogni ezt a csapást és megállítani a világ végét, de lehet már el is késtek.

Rémségek városa


Az Elder Sign ezen kiegészítőjében a játékosoknak, azaz nektek, Arkham városát bejárva kell megmentenetek az emberiséget a Mérhetetlen Vén megállításával. Ennek köszönhetően teljesen új terepre tévedtek, új veszélyekkel, feladatokkal találjátok szembe magatokat.

Félelmetes épületek

Arkham városát már hosszú idők óta rémtörténetek lengik körül. Boszorkányokról szólnak, gyilkosokról, emberfeletti kreatúrákról, némelyek eredete az ősidőkig nyúlnak vissza. Ebben a környezetben sosem tudhatjátok, hogy mik lapulnak az ajtók mögött. Az alapjátékkal ellentétben itt nem tudjátok, hogy pontosan mire van szükségetek egy-egy helyszín megoldásához. Egyetlen információtok a feladat nehézsége lesz, illetve a jutalom.

A feladatok és események sokszínűek. Összefuthattok a rendőrséggel egy rajtaütés során, az antikváriumban találhattok egy különös varázstárgyat, de lehet csak egy összezúzott ajtót találtok vérnyomokkal. Arkham rengeteg furcsaságot rejt magában.

Képességek és tagságok

A város utcáit és épületeit járva számos különféle hasznos eszközt találtok majd a küldetéseket végrehajtásához. Ilyen például a képzettségek szerepe, amelyek a játékosnál maradnak egészen a karakter haláláig vagy eldobásig. Minden feladat megoldásához használhatóak. Például képzett lehetsz az okkult tudományokban, amely segítségével a terror dobást átforgathatod tudássá.


Több olyan lapot is megszerezhettek, amik a városban tevékenykedő szervezetekhez adnak bejutást. Beállhattok bandatagnak vagy akár az Ezüst Alkony társaságába is, amik jelentős előnyöket adnak majd bizonyos feladatok elvégzésekor.

A kapuk megnyílnak

A városban a tér és idő szövete megszakad a Mérhetetlen Vén jelenétének következtében. Dimenziókapuk nyílnak más világokra, amelyek beszippantják a játékosokat, hihetetlen kalandokba keverve őket. Ezek bezárása nem lesz egyszerű feladat, de meg kell tennetek mindent. Ha a kapuk nyitva maradhat, a szörnyek elsöprik az emberiséget.

Ki mersz menni az utcára?


A Gates of Arkham alaposan felforgatja az Elder Sign világát azzal, hogy a játékosokat kihelyezi a múzeumból egyenesen Arkham legveszélyesebb negyedeibe. A rejtett feladatok miatt megfontoltabban kell játszanotok és a feszültség mindig jelen lesz. Legyen bármilyen könnyű is egy kihívás, a győzelem sosem garantált.

A kiegészítő természetesen a legtöbb kártyatípusból ad még a játékhoz. Új fegyverek, mágiák, nyomozók és szörnyek kerülnek a birtokotokba, hogy még izgalmasabb lehessen a város világa.


Minden Elder Sign játékosnak és a Cthulhu-mítosz kedvelőjének ajánljuk Arkham városát!

Elder Sign - Gates of Arkham

Szabály a dobozban:Angol
Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Elder Sign játékok
18180,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
12503,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
12600,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
13257,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8733,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
13194,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 2022-08-18
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
13196,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5 értékelés alapján

4.8

A pontok átlaga

 • 4
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Az alapjáték megvallom nem aratott akkora sikert nálam mint amennyire dicsérték nekem sokan... nem volt rossz játék, de valahogy kevéskének éreztem az egészet és vérszegénynek- arról nem is beszélve, hogy végtelenül könnyű is volt, ami jelentősen elvett a Ctulhu és Lovecraft-féle "semmi esély és remény nincs" feelingből- aztán megvettem ezt a remek kiegészítőt. Aki ismeri és szereti, de túl hosszúnak és olykor vontatottnak tartja az Arkham Horrort, annak ajánlom ezt a játékot, mert biztosan be fog jönni neki.
  Ebben a kiegben Arkham kihalt utcáit és ősi, de borzalmas titkokat rejtegető helyszíneit kell bejárni- amiket már a fentebb említett játékból már ismerhetünk, azaz a Megnevezhetetlen vagy a Boszorkány ház, Sötét Barlang stb. A kalandok ezúttal viszont zártak és titkosak, azaz sosem tudhatjuk, mi vár pontosan ránk egy helyszínen, ha meglátogatjuk- ami nagyon jó és feszült légkört ad a játéknak. Tagjai lehetünk a Sheldon bandának vagy az Ezüst Alkony Páholy szektásainak- amik ha nem is olyan bonyolult mechanikával bővítik az alapjátékot, de a hangulathoz mindenképp hozzáadnak. Az új mítoszpakli (mert azt is kapunk ám.. ohh de még milyet!) nem játékos kímélő az alapjátékkal ellentétben és csak úgy dobja ránk a szörnyűbbnél szörnyűbb csapásokat. Az új tárgyak/varázslatok/szövetségesek is megtörik az alapjáték kártyáinak monoton egysíkúságát és ez is pozitívum. A játék nálam abszolút 5/5-ös.
  Két kicsi negatívumot tudnék felsorolni, de a fenti pontszám még így is marad. Egyrészt sokan panaszkodnak a játék bődületes nehézségére... hát olyan nagyon-nagyon sok játék még nincs mögöttem, de valahogy én ezt nem vettem észre. Érezhetően nehezebb az alapjátéknál (finoman szólva...), de messze nem teljesíthetetlen a feladat. Emellett amit tényleges negatívumként tudok felróni az egész ES szériára, hogy az alapjáték múzeum kártyái de maga a múzeumos tematika is gyakorlatilag teljesen kihal, mire a játék tényleg jó és igazán élvezhető lesz a kiegekkel. Tetszett a múzeum köré épített tematikus kártyás/kockás játék ötlete, de a megvalósítás valahogy nem lett az igazi szerintem és most, hogy ezzel a kieggel élvezhető lett játék- ott tartunk, hogy van egy alapjátékom, aminek a kártyáit, azaz a múzeum eseményeket max csak nézegetni tudom, de funkciójukat vesztették, mert elő lehet még venni ugyan azokat is, de ha az alapjátékkal játszotok, ennek a kiegnek a megléte mellett akkor nem lesz arkhami esemény pakli, nem lesznek bandák és szekták és nem lesznek zárt küldetések se semmi... azaz marad az unalmas nyílt lapos kocka dobálás, max több nyomozóval és több dimenzió lappal ugorhatsz neki. Persze aki szerette az alapjátékot annak talán ez nem akkora probléma, de ez a kettősség valahogy nekem nem jött be.
  Összességében ha tetszett az alapjáték, akkor mindenkinek bátran ajánlanám ezt a kieget, akár az Unseen Forces előtt is, mert jóval többet ad hozzá a játékhoz ez a kieg, mint tartalom mint pedig hangulat/élvezhetőség terén, mint az előbb említett kiegészítő.
  Ajánlom mindenkinek :)

 • Az alapjátékaz egyik kedvenc társasjátékom, tetszik a játékmenete, a mutatós kivitelezése és a lovecraft-i hangulata. Azonban amit az alapjáték fő kritikájaként szoktak megfogalmazni (kissé egyszerű és könnyű) azzal is egyet kell értsek. A Gates of Arkham kiegészítő ezeket a hiányosságokat korrigálja, számos új elemet és mechanizmust vezet be, és természetesen a kivitelezés és hangulat ez esetben is tökéletes lett. A játék így jóval összetettebb és nehezebb lett, sőt azt kell mondjam, hogy talán egy kicsit át is estek a ló túloldalára a fejlesztők. Így kritikaként azt fogalmaznám meg, hogy sokkal időigényesebb egy parti (nem lehet a pszichológiai határt jelentő 1-2 óra alatt lejátszani általában) és sokszor szinte lehetetlenül nehéz (legalábbis nekem).
  Mindent összevetve szerintem nagyon érdemes beruházni erre a kiegészítőre, mert az alapjáték erényeit megtartja és erősíti, de fel kell készülni a hosszadfalmasabb játékokra és a magas nehézségi fokra.

 • Akinek az alapjáték és az Unseen Forces kiegészítő után is netán hiányérzete támadt kihívások terén azoknak a Gates of Arkham telitalálat lesz.
  Az új mechanikák vadonatúj atmoszférát hoznak a játéktérre.
  Igaz, a nehézségi ugrásnak köszönhetően a játék egy-egy körben csak a kilátástalanság érzését tudja kelteni a játékosokban, viszont az esetek többségében még ezek sem lehetetlen helyzetek, amikből ha egyszer sikerült kikeveredni mély sóhajok és hatalmas mosolyok közt állhat fel a társaság az asztaltól.
  Akik a Gates of Arkham megvásárlása előtt is szívesen ültek az Elder Sign köré azoknak csakis ajánlani tudom, nem fogják megbánni!

 • Mindenképpen ajánlanám ezt a kiegészítőt. Nagyban megváltoztatja az alap játékmenetet, sokkal izgalmasabbá és nehezebbé teszi, amire igenis szüksége van az alapjátéknak.

 • Nekem ezzel a kiegészítővel jött meg az igazi Lovecraft hangulat, egy Múzeum és a sokszor bele nem illő helyszínek kicsit banálisnak, erőltetettnek hatottak. Ez a kiegészítés viszont mind játékkomplexitásban, mind hangulati elemeiben felrakja a koronát az Elder Sign-ra.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat