Trónok Harca (második kiadás) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 3-6 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 180 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerző: Christian T. Petersen

Kiadó: Delta Vision

Kiadás éve: 2015

Sorozat: A Game of Thrones játékok


Értékelések:

4.6

A pontok átlaga


7 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

A király halott. A hét királyság háborúban áll. A George R. R. Martin népszerű regényciklusának (A tűz és jég dala) világában játszódó társasjátékban, melynek immáron második kiadása látott napvilágot, hat nemes ház egyikeként szállhatunk versenybe a Vastrónért.
A trónok harca stratégiai játék, melyben legfőbb feladatunk seregeink irányítása és Westeros területeinek elfoglalása, s mi még fontosabb: megtartása. Lássuk, hogyan is történik ez a gyakorlatban.
A regényekből ismert nemesi házak (Stark, Lannister, Martell, Greyjoy, Baratheon, Tyrell) egyikeként kelünk harcra a játéktáblán, mely Westeros kontinensét és az azt körülölelő tengert ábrázolja, különböző területekre felosztva. Egyes területeken találhatunk erődöket, kastélyokat. Az a játékos, aki a tíz rendelkezésre álló kör alatt bármikor hét ilyen területet elfoglal, megnyeri a játékot.

Kardok vihara
A területfoglaláshoz természetesen szükségünk lesz hadseregre is, melyet négy különböző egységből állíthatunk össze. Rendelkezésünkre állnak hajók, a tengeri csatákhoz és a többi egység szállításához, gyalogosok, illetve lovasok, a szárazföldi harcokhoz, valamint ostromtornyok az erődök elleni csatákhoz. Az elfoglalt területeken az erődök, várak mellett még két fontos dolgot találhatunk: ellátmányt, melyet hordók jelképeznek, illetve koronát, mely hatalmunk növekedését biztosítja. Minél több ellátmányt biztosító területet birtoklunk, annál több és hatalmasabb seregünk lehet.

Seregeinknek különböző parancsokat oszthatunk ki, melyek a többi játékos előtt eleinte rejtve maradnak, majd egyszerre kerülnek felfedésre. A parancsok közé tartozik a mozgás (támadás), védekezés, hatalomgyűjtés, fosztogatás (más játékos parancsainak semlegesítése), illetve segítségnyújtás (a környező területeken folyó csatákba).
A területek mellett továbbá van három szerep sorrend (Vastrón, Hűbéresek, Tanács), melyekért rendszeresen meg kell küzdenünk egymással. Az egyes szerepekre a rendelkezésünkre álló hatalomból, melyet tokenek jelképeznek, kell egymás után téteket tennünk. Az így megtett téteknek megfelelően mindegyik szerepre kialakul egy-egy sorrend. (A legtöbb hatalmat ajánló lesz az első helyen, a második a másodikon és így tovább.)

vastrón sorrendje határozza meg a játékosok sorrendjét, valamint az első helyezett dönt a harcokon kívüli patthelyzetekben.
hűbéresek sorrendje dönti el a csatákat, döntetlen esetén, valamint az első helyezett harci bónuszt is kap.
Végül a tanács sorrendje a kijátszható különleges parancsok számát határozza meg, az első helyezett pedig utólagosan megváltoztathatja egyik, már kiadott parancsát, illetve felderítheti a vademberek következő támadását is.

Ha az állandó belviszály nem lenne elegendő, folyamatos fenyegetést jelentenek az északról időnként betörő vadak és seregeik. Amikor ez megtörténik, minden játékosnak együttesen kell visszaverni őket, a rendelkezésükre álló hatalom felhasználásával. Amennyiben sikeres a védekezés, a legtöbb hatalommal hozzájáruló jutalmat kap, ellenkező esetben pedig mindenki súlyos veszteségeket szenved el, ám a legkevesebb hatalmat felhasználó játékost sújtja a legnagyobb veszteség.

A második kiadás
A legszembetűnőbb változás az első verzióhoz képest maga a látvány. Az új térkép gyönyörűre sikeredett, a régi fa figurákat pedig díszesebb, enyhén márványmintás műanyag váltotta fel. A kártyákon szereplő ábrák is sokkal szebbek, hangulatosabbak lettek. Újdonság, hogy a játék már alapvetően nem legfeljebb öt, hanem hat játékossal játszható (mely mindenképp ajánlott), a régebbi kiegészítők egyes elemei is bekerültek az alapjátékba, mint például a már említett ostromtornyok, vagy éppenséggel a kikötők.

A vadak támadásához pedig ezúttal külön kártyapaklit kapunk, melyek az támadás következményeit, a nyereségeket, veszteségeket tartalmazzák.
A felsoroltakon kívül még apróbb változtatások történtek a szabályok terén, valamint új opcióként kapunk egy kártyapaklit, mellyel a véletlen szerepét emelhetjük be a csatákba.

Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút.
Bizony, a Trónok harca vérbeli stratégiai játék, kezdő, illetve a könnyedebb, rövid játékok kedvelőinek kevésbé ajánlott, ám mindenkinek kötelező, aki szereti a kidolgozott, hangulatos, összetett játékokat. A játék során folyamatosan stratégiai és diplomáciai képességünk használatára van szükség, ugyanis gyakorlatilag a szerencsének semmi szerep nem jut. A győzelemhez vezető utunk során ugyan szükségünk lesz játékostársaink segítségére, ideiglenes szövetségekre, ám sosem szabad elfelejtenünk, a másik hátbatámadása bár nem szép dolog, de szükséges, hiszen végül csak egy maradhat.
 
Magyar nyelvű játékszabály Thaur jóvoltából
Angol nyelvű szabály
Hibajavítás az alapjátékhoz
Segédletek
Segédlet a házakhoz - Hajsrekker György munkája
Házkártya fordítások - Tiba Roland munkája
Részletes bemutató

Kártyák:
24db (43*65)
81db (57*90)


A A Game of Thrones játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

26732,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
17246,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
12891,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

4.6

A pontok átlaga

7 értékelés alapján
 • 4
 • 3
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon összetett játéknak éreztem. A játékidő nekünk általában több mint 4 óra, úgyhogy csak teljes szabad napon merjük elkezdeni! A stratégia szintén elég bonyodalmas, a szövetségek létrehozása mindenképp élvezetesebbé teszi a játékot. Ezt inkább nem ajánlanám az alkalmi társasjátékosoknak. Ha a neve nem lenne hozzá, szerintem annyira nem lenne népszerű.

 • Ez egy zseniális játék. Olvastam a könyveket, és a sorozatot is nézem, de mivel szerintem a sorozat éppen mély zuhanásban van, bátran dicsérhetem elfogultság nélkül a játékot. Természetesen előny ismerni a Trónok harca történetét, mert úgy az ember jobban beleéli magát például a Lannisterek gyilkolásába. :D A játékot sajnos még a magyar megjelenés híre előtt vettem meg, így én egy videón keresztül értettem meg a szabályok nagyját, amit két rendes fiú töltött fel YouTube-ra (remélem meg lehet nevezni). Régen sokat Rizikóztunk, de hamar ráuntunk , mert ott csak a szerencsén múlik minden, akár egy emberrel le lehet mészárolni egy egész hadsereget.:D A trónok harca szerencsére teljesen más játék, itt igencsak alacsony a szerencse szerepe, a komplikációra és az átverésekre épít a játék. Mivel szövetségek nélkül lehetetlen benne nyerni, legalábbis hat játékossal, így még érdekesebb lesz a játék, főleg hogy a szövetségeseid csak addig maradnak azok, ameddig így járnak a legjobban. Mi már tapasztalt játékosok vagyunk, így például már csak úgy tudok nyerni, hogyha 4 váram van és egy kör alatt elfoglalok 3-at (ami nem könnyű, mert maximum 3-at támadhatok egy körben), különben észreveszik hogy jól állok és megtámadnak. Esetleg 5 várral is lehet próbálkozni, de akkor már nagyon figyelni fognak a többiek, jobb ha a háttérből nyerjük meg. (Ez egyben tanács is, figyeljétek akinek sok vára van, és támadjátok meg.)
  Végül negatívumként megjegyezném, hogy aki nem szeret szövetkezni, annak nem fog tetszeni a játék, mert nálunk a játék közepe felé van hogy fél órás egy kör, amíg mindenki mindenkivel megbeszél mindent:D, illetve a játékszabály elmagyarázása masszív egy-másfél órás figyelmet igényel legalább, és még egyszer ennyi idő lesz mire az első játékod alatt megérted, hogy mi miért történik. Még egy, ha már csak kevés területen leszel jelen, nagyon unalmassá válik a játék, ezért kell jól taktikázni. Ettől függetlenül számomra 10/10 a játék, mert minden menet más, viszont ajánlanám hogy hat emberrel próbáljátok ki mindenképpen, mert különben a Tyrellek suttyomban nyerni fognak pár kör alatt.:D (Mert a hatodik játékos helyén mindent elfoglalnak könnyedén.:D)
  Alapvetően a fiatalabb korosztálynak ajánlanám, és azoknak akiknek felkeltettem az érdeklődését.:D

 • Sokszor játszottam már az első kiadással a barátaimmal. Ma a weboldalnak köszönhetően megkaptam a második kiadást magyarul- amit jó ideje próbálok megszerezni. Holnap pedig ki is próbáljuk a társasággal. Eddigi tapasztalataim alapján csak dicsérni tudom a játékot. Nagyon összetett és stratégiát igénylő játék. Köszönöm, Szellemlovas csapata!

 • Nemrég vettük meg a játékot és ki is próbáltuk. Sok helyen olvastam hogy maximális számmal érdemes játszani, mi sajnos csak 4-en voltunk. Egyetértek abban hogy akik délen kezdenek ebben az esetben kicsit egyszerűbb dolguk van. Az öcsém játszott a Baratheonok-kal, és valóban a játék felére ott volt, hogy megnyeri a játékot a déli területek miatt. Mindenki úgy volt vele hogy ennek vége ő nyert, de tovább játszottuk és még legalább másfél óráig tartott a játék mert 2-en úgy döntöttek hogy megtámadják. A végén a 9. körig tartott a játék és a Lannister játékos nyert.

  Összességében nekem nagyon tetszett a játék és szívesen játszok még vele. Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni az a random harc kártyákkal kapcsolatos, de mivel nem muszáj játszani velük ezért ez nem nagy probléma.

  Csak ajánlani tudom, de az igaz, hogy a játék időigényes. Szóval csak azoknak akiknek van 2-3 órájuk minimum.

 • Amikor megvettem a játékot, nem tudtam mire számítsak, össz-vissz egy videót néztem meg a megvétel előtt, de mivel nagy Trónok harca rajongó vagyok, gondoltam tetszeni fog. Hát így is lett.

  Ugyanaz az intrika, a harcok, a karakterek személyisége, a játéktábla szépsége, egyszóval ugyanaz a Trónok harca, amibe azt olvasva beleszerettem. Mindenki, aki szereti George R.R. Martin remekművét, az ha teheti, vegye meg, de legalább próbálja ki ezt a játékot.

  Igen, tudom, nem ez az egyetlen ezen a világon alapuló játék, de nekem csak ebben jöttek ugyanazok az "érzelmek", mint a könyv olvasása közben. Egyszerűen zseniálisan visszaadja Westeros hangulatát a játék.

  Negatívumnak sokat hallom azt, hogy a játék hosszú. Ezt egyszerűen meg lehet oldani. Nem kell 10 kört játszani, hanem mondjuk 8-at. Még mindig hosszú? Akkor csak 6-at( 5-nél kevesebb körrel szerintem nem érdemes játszani). Simán meglehet tenni ilyen szimpla módszerrel, hogy a játék egyik nagy hátulütőjét "kijavítsuk", hiszen még így is ugyanazt az élményt adja.

  Egy szó, mint száz, szerintem az egyik legjobb társas amivel életemben játszottam, akár mondhatnám azt is, hogy ez az én Twilight Imperium III-am (hiszen a szerző mindkét játéknál ugyanaz) A társas csoportomban is nagy sikere van, volt hogy egy héten négyszer(4x!) játszottunk ezzel.

 • Sokat hezitáltam a 4-es és az 5-ös döntés között, mert szerintem erős 4,5. Én nem olvastam sem a könyveket, sem a sorozatot nem követtem, így a legismertebb karaktereken kívül senki nem ismertem. A játék szerencsére nem hagyatkozik igazán a sorozat/könyv elemeire, így azok ismerete nélkül is tökéletesen játszható.
  A kártyák gyönyörűek, a tábla nagyon szép, a design mindenképpen 5*.
  Igazából a szabályok elsőre bonyolultnak és összetettnek tűnnek, de meglepően gyorsan bele lehet rázódni, főleg ha van tapasztaltabb játékos a csapatban.
  A játék hatalmas előnye, hogy a játékosok alkotta szövetségi rendszereken múlik rengeteg dolog. Én személy szerint szeretem az olyan jellegű játékokat, ahol az ilyen jellegű játékosok közötti intrikák meghatározóak.
  Viszont valahol ez is a játék egyik hátránya: hiába fordulékony, és 2-3 forduló alatt a feje tetejére állhat a parti, könnyen beállhat (főleg óvatos játékosok esetén) egy "világrend", ahol a kölcsönös megsemmisülés elve érvényesül: aki támad, az meggyengül annyira, hogy egy nevető harmadik jön ki jól a szituációból.
  A játékidő valóban nem rövid, de nem tűnik fel a játék közben. Szó szerint órák repülnek el mellette.
  Mindenesetre csak ajánlani tudom, erős játék, de kell hozzá egy szabadnap, hogy játszható legyen. A sok figura, jelző miatt meg sem éri megpróbálni leírni az állást és kipakolni később.

 • Nagyon jó játék. Sajnos ritkán kerül elő a hossza miatt (6-8 óra). Fantasztikusan átadja a könyvek/sorozat hangulatát. Egyedül nagyon nehéz nyerni, kellenek a szövetségesek, (de csak míg érdekeid úgy kívánják...). Sajnos 6 játékosnál kevesebbel nincs jól kiegyensúlyozva. (Ezt a kiegészítője valamennyire javítja.)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.