Űrhajótöröttek

Antikvár Könyv
 4.0
1 értékelés
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Egyszerű régészeti expedíciónak indult. A Maleiva III-ra érkezett tudóscsapat egy ősi civilizáció romjait akarta feltárni, majd eltűnni a helyszínről, mielőtt megérkezik Jerry Morgan. Hogy kicsoda Jerry Morgan? Egy kóbor gázóriás, ami eltéríthetetlenül tart a Maleiva III felé. E kikerülhetetlen végzetről kapta a bolygó másik nevét: Süllyesztő. Ami ugyanis két hét múlva itt van még, az atomjaira hullik szét a kataklizmában. De hát két hét az rengeteg idő, gondolták a régészek. Míg el nem kezdődtek a meghibásodások, a földrengések, és szembe nem kerültek a helyi élővilág veszedelmesebb egyedeivel.
Priscilla Hutchins hiába remek pilóta, ebből a kutyaszorítóból talán még ő sem mentheti ki tudós utasait, sőt az ő ígéretes karrierje is idő előtt tragikus véget érhet.

 

Jack McDevitt új sorozatának második kötete, az Emlékmű a csillagokban folytatása ugyanolyan lélegzetelállító izgalmakkal szolgál, mint az első rész, és megmutatja, egy női pilóta is lehet találékony és merész, nem csak a Han Solóké a galaxis.

Űrhajótöröttek

Szerző: McDevitt, Jack
Kiadó: Metropolis Media
Kiadás éve: 2015
Sorozat: Priscilla Hutchins (2)
Címkék: Sci-fi,
1-1 a(z) összesen 1 elemből
2967,- Ft3490,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 4-5 nap
Ingyenes szállítás 6000,- Ft felett
1 értékelés alapján

4.0

A pontok átlaga

 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ezt a könyvet a harmadik része (utolsó 130 oldala) miatt érdemes elolvasni. Az első két rész szerintem eléggé lagymatagra és gyengére sikerült, de a végére belejött a szerző és hozta a szokásos formáját.
  Pár észrevétel:
  1. Hogyan lehetséges az, hogy egy lakható, élőlényekkel teli bolygóra nem küldenek több expedíciót az első után évtizedekig, csak azért, mert az pórul járt a helyi ragadozók támadása miatt? Az ilyesminek egyetlen percig sem volna szabad hátráltatnia a kutatást, hiszen a felderítés veszélyes dolog, de fontos is. Ha az Amerikába érkező telepesek is ilyen gyávák lettek volna, az új világ még mindig az indiánoké lenne.
  2. Hogyan lehetséges az, hogy egy 1500 utast szállító luxus utasszállító űrhajón csak egyetlen olyan űrkomp van, amivel le lehet szállni egy bolygóra? Egy ekkora járművön legalább 2-4 vagy inkább egy tucat utas és teherszállító kompnak kéne lennie. Amik szükség esetén mentőhajóként is használhatók.
  3. Miért nem próbáltak meg az orbitális pályán keringő űrhajók utasai a meglévő átkelő kompok valamelyikéből átépítéssel leszállóhajót csinálni? Ez jóval gyorsabb és egyszerűbb feladat lett volna, mint a többi lehetőség, a szerző mégis csak egyetlen kósza mondatban említi meg ötletelés közben.
  4. A 17. fejezetben van egy jó ötlet, ami sajnos igen gyengén lett kidolgozva. Kellemesen feldobta volna az egyébként igen löttyedt sztorit, ha a szerző képes megbirkózni a feladattal és izgalmasan írja le az emberevő növény támadását a figyelmetlen főszereplő ellen. De sajnos a szexuális gátlásai (vagy írói félénksége?) miatt képtelen volt kihozni az ötletből a benne rejlő lehetőséget.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 6000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat