7 Wonders: Duel (angol - 7 Csoda: Párbaj)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 5.0
4 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 65*100 mm Standard (165 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 65*100 mm Premium (85 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Irányítsd a két nagy ókori birodalom egyikét!

 

Biztosítsd az erőforrásaidat, fejleszd a kereskedelmet, tudományt, de semmiképpen ne feledkezz meg a hadseregről sem! Döntéseid nem csak saját, de ellenfeled lehetőségeit is meghatározzák, ezért válassz körültekintően a kártyák közül!


Egyszerű szabályok, komoly stratégia és végtelen újrajátszhatóság jellemzi a 7 Csoda: Párbajt. A játékosok három fordulón keresztül próbálnak minél nagyobb és gazdagabb birodalmat felépíteni a közös készletet képező kártyákból, ehhez azonban az ellenfelük minden lépésére is figyelniük kell! Harc, tudomány, kereskedelem… A lapok kombinálása és szelektálása, a speciális épületek megszerzése és felépítése újabb és újabb stratégiát kínál minden partyban!


A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!

 

 

 


A játékmenet

 


Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt. 

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

7 csoda: Párbajhoz házilag készített Vezetők kiegészítő

 

 

 

 

 

7 Wonders: Duel (angol - 7 Csoda: Párbaj)

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Antoine Bauza,
Bruno Cathala
Kiadó: Repos Production
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: 7 Wonders Duel játékok
Címkék: Rövid játék, Kártyajáték, Csak ketten játszható, Városépítő, Stratégia (Eurogame), Civilizáció, Ókori, Draftolás, Szett gyűjtés,
8332,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8490,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
6780,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
7116,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
6489,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 4
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Fantasztikus két fős játék. A már jól ismert témában, de mégis más. Jó ötletnek tartom a láncban történő építést jelölő szimbólumok bevezetését. Van benne stratégia, interakció (több mint a sok fős változatban), igencsak ki lehet szúrni a másikkal, ami szerintem nagyon jót tesz a játéknak. Eleinte furcsálltuk az apró kártyákat, de már kezdjük megszokni. :)
  Egy parti sosem elég, 2-3-at mindig lejátszunk. :)
  Ajánlom mindenkinek, függetlenül attól, hogy szereti/ismeri-e az anyajátékot vagy sem. Ha nincs időtök 2-3, esetleg több órára leülni kettesben játszani egyet, akkor mindenképpen próbáljátok ki. ;)

 • Nagyon-nagyon jó. Az, hogy a lapokat meghatározott minta szerint kell letenni, és bizonyos sorokat látunk, míg másokat nem, sokkal több stratégiázást enged meg, mint az alapjáték. A grafika gyönyörű, csakúgy, mint az eredetiben.
  Jó vétel.

 • Vélemény a játék tartozékairól: Nagyon tetszik, hogy kicsi helyen elfér. Ha nem ragaszkodunk a dobozhoz, akár zsebben is magunkkal vihetjük. A lapok szépek (mint a nagyban), a "tábla" és a jelölő ötletes.

  Vélemény a szabálykönyvről: Érthető, jól felépített, szeretjük a kis összefoglalót.

  Vélemény általában a játékról: Élvezetes, izgalmas. Elég jól lehet taktikázni, kiszúrni a másikkal, sok mindenre kell figyelni. Mivel a lapok random jönnek, lehet minden játékban más stratégiát követni, így egyáltalán nem unalmas, sokszor újrajátszható.

  Kiknek ajánlaná: Akik szenvednek a kevés jó kétszemélyes játék miatt. Pörgős, gyors, élvezetes. :)


  Ami a legjobb volt: Amikor direkt azért veszel el egy kártyát, hogy a másiknak rossz legyen. :D Viccelek. Leginkább az, hogy egymástól függetlenül teljesen máshogy taktikázva meglepően interaktív a játék.

  Ami a legkevésbé tetszett: Az nyer, aki kezd. Sokszor (legalább 10x) sokféle emberrel játszottam, és igen, MINDIG az nyert, aki kezdett. Mi úgy kerültük meg, hogy 4 kört játszottunk (nem mindig egymás után), és írtuk a pontokat. Egyébként pedig lehet előnyt adni egy tapasztalatlanabb játékosnak. :)

  Nekünk nagyon-nagyon tetszik, sokszor elővesszük. Pontra megyünk, nem nyerésre (ugyebár), és így napokig elhúzódó duel partikat is tartunk. :)

 • Az alapjátékot nem ismerve próbáltuk ki, és számomra egyenlőre ez az egyik, ha nem a legjobb két személyes társas. Pörgős, de a lapok és a variációk száma miatt nem válik unalmassá több játék után sem, könnyen megtanulható, nagyon igényes a kivitelezés. Egyelőre hibátlan, majd minden nap lemegy 2-3 game.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat