• webrend/images/termek_large/tarsasjatek_tickettorideeuropa_magyar2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsasjatek_tickettorideeuropa_magyar3_lrg.jpg

Ticket to Ride Európa (magyar)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.5
14 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 56*87 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 56*87 mm Prémium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Értékelés

Irány Európa!


Edinburgh, Konstantinápoly, Berlin, Amszterdam… és persze Budapest. Ezúttal Európa nagyvárosait kell körbevonatoznod a fődíjért. Feladatod most sem lesz egyszerű, sőt! A kontinens nem olyan egységes, mint az Egyesült Államok: alagutakon, csatornákon, kikötőkőn kell keresztülutaznod minél rövidebb idő alatt. Vajon te tudod a legjobban megtervezni az útvonalat és bezsebelni a pénzt?


Utazások az Óvilágban


A játék célja ugyanaz maradt, mint az első Ticket to Ride játékban. Minél több vonat útvonalán kell utaznod Európa városait bejárva. Az alapjátékban minden útvonal ugyanúgy működött: ha ki tudtad játszani a megfelelő kártyákat, elfoglaltad a szakaszt. A Europe-ban kicsit megbolondították a dolgokat néhány új elemmel, így a játék sokkal változatosabb és nehezebb lett. Nah de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az előkészületeknél!


Az első teendő a játéktábla felhelyezése az asztalra. Nem meglepő módon Európa és a vasútvonalak szövevénye van a táblán. Az útvonalak különböző színűek. A szín határozza meg, hogy milyen vagonkártyákat kell kijátszanod ahhoz, hogy utazni tudj az adott vonalon. Ahány mezőből áll az út, annyi lapot kell kitenned. Néhány vasútvonalon szerepelhet két jelzés. Az egyik jelölés egy mozdonyt ábrázol és minden esetben a víznél van. Ez azt jelenti, hogy át kell szállni egy kompra a továbbhaladáshoz. A jellel rendelkező mezőknél nem számít a szín, mindenképpen mozdonylapot kell felhasználnod.


A másik jelzés az alagutat jelöli. Ezek az útvonalak komoly akadályt jelenthetnek. Sosem lehetsz biztos abban, hogy egy alagút mégis milyen hosszú és mikor érsz ki belőle a vonatoddal. Ha el akarsz foglalni egy ilyen szakaszt, ki kell tenned a megfelelő színű és mennyiségű vagont, majd fel kell csapnod a vagonkártyák paklijából hármat. Amennyiben van ezek között olyan színű, mint amilyent kijátszottál, vagy van közte mozdony, sajnos az alagút hosszabb, mint gondoltad és fel kell még használnod újabb lapokat. Ha nem tudsz kitenni megfelelő színűt és eleget, a lapjaidat vissza kell venned és köröd úgy ért véget, mintha nem is tettél volna semmit.


A választott színetek szerint kaptok negyvenöt vasúti kocsit, valamint három állomást. A vasúti kocsikat kell majd letennetek az elfoglalt útvonalra, az állomásokat pedig majd a városokra helyezheted. A bábuk kiosztása után mindenki kap négy-négy vagonlapot, a maradék lapok közül pedig ötöt ki kell helyeznetek a tábla mellé. A későbbiekben innen fogtok majd új lapokat húzni. Ezután ki kell osztanotok a menetjegykártyákat. A kék hátterű, hosszabb útvonalat jelentő lapokból egyet-egyet kap mindenki, a maradékot tegyétek vissza a dobozba. A barna, rövidebb utazásokból pedig három-három jár, és a későbbiekben a megmaradtak fogja képezni a menetjegyek pakliját. Az első kör kezdete előtt mindenkinek ki kell választania minimum kettőt, amit megpróbáltok majd megoldani. Ha sikerül, sok ponthoz juthattok… de ha nem, pontlevonást kaptok.


Játékmenet


Minden körben egy akciót kell végrehajtania mindegyikőtöknek. Négy lehetőség közül választhattok: húzhattok vagonkártyát, megszerezhettek egy útvonalat, húzhattok menetjegyet, valamint építhettek egy állomást. A vagonkártya húzásakor a tábla melletti felfedett lapok közül magadhoz vehetsz két színes vagont vagy pedig egy mozdonyt. Dönthetsz úgy is, hogy a nem felfedett pakliból húzol kettőt. Akár kombinálhatod is a kettőt. Amint egy lapot felveszel, a helyére rögtön ki kell tenned egy új vagonkártyát.


Útvonal elfoglalásához ki kell játszanod a kezedből annyi lapot és olyan színűt, mint amilyen a kiszemelt szakasz. Ha ki tudod rakni a megfelelő lapokat, az útvonalat elfoglaltad, felhelyezheted a figuráidat a mezőkre. Ezután lépned kell a pontozósávon az út hosszától függően. Fontos, hogy ha van alagút vagy komp a szakaszban, azt figyelembe kell venned a fentebb leírtak szerint. Felveheted a felső három menetjegykártyát, amik közül legalább egyet meg kell tartanod. A menetjegyen szereplő két város közötti utat kell végigjárnod ahhoz, hogy megszerezd a kártyán szereplő pontokat. Ha ez nem sikerül, sajnos ugyanannyi pontot veszítesz a játék végén.


A játék negyedik, új akciója egy vonatállomás felépítése. Az első állomásodért egy vagonkártyát, a másodikért két megegyezőt, a harmadikért pedig három egyformát kell kifizetned. Az állomást bármely városra ráteheted, amin még nincsen másik állomás. Jó párszor előfordul, hogy valakinek az útvonala pont keresztülmegy előtted és egyszerűen nem tudsz összekötni két várost. Ez akkor igazán bosszantó tud lenni, ha több mint tíz pontot kapnál a menetjegyed miatt. A vonatállomást ilyen helyzetekre találták ki. Az egyik ellenfélnek a városból kivezető útvonalát a játék végi elszámolás során veheted úgy, mintha a tied lenne. Nagyon jól tud jönni ez a kis segítség! Mikor valamelyikkőtöknek kettő vagy kevesebb kocsija maradt, még mindenkinek van egy utolsó cselekvési lehetősége, majd jön a végelszámolás.


A megszerzett útvonalakért pont jár, amit valószínűleg már leléptetek játék közben. Ha nem, akkor most megtehetitek. Ehhez a ponthoz jön hozzá a menetjegyek pontszáma: a befejezettekért plusz pont, a sikertelenekért mínusz. Minden nem megépített állomásodért négy-négy pontot kapsz. Akié a legnagyobb összefüggő úthálózat, megkapja az Európa Expressz kártyáját, ami további tíz pontot ér. Akinek a legtöbb pontja van a játék végén, az lett Európa legnagyobb utazója!

A doboz tartalma


Egy játéktábla Európa városaival és útvonalaival, 240 színes vasúti kocsi (öt különböző színben), 15 színes állomás figura (öt különböző színben), 156 kártya (110 vagonkártya, 1 összefoglaló kártya, 1 Európa Expressz kártya, 46 menetjegykártya), 5 fabábú a pontozáshoz, a szabálykönyv, illetve egy Days of Wonder internetes kód.


Valahol Európában…


Az új térkép kicsit zsúfoltabbra sikerült, mint az alapjátéké, de még átlátható. Az a néhány új elem nagyon sokat dob a játékon. Az alagutakban sosem lehet biztos az ember, a komp drága, az állomásokból kevés van… de muszáj kockáztatni, ha Angórából Edinburgh-ba el akarunk jutni! Az útvonalak megszerzése nehezebb lett, de ez kellett is a játékba. Ha tetszett az alapjáték, nem fogsz csalódni ebben sem. Nem lett bonyolultabb a Europe mint az elődje, így az új játékosoknak sem fog gondot okozni. Bátran ajánlom kezdőjátéknak!


Jegyeket, bérleteket: Európa vár rád!


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető

Ticket to Ride Európa (magyar)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Alan R. Moon
Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Magyar
Sorozat: Ticket to Ride Europe játékok
Címkék: Gazdasági, Vonatos, Stratégia (Eurogame), Családi, Draftolás, Lap menedzsment, Hálózat építés, Rizikózás & kockázatvállalás, Szett gyűjtés, Ticket to Ride Európa,
18122,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
40091,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
6295,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
14 értékelés alapján

4.5

A pontok átlaga

 • 9
 • 4
 • 0
 • 1
 • 0
Értékeld ezt a játékot és írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon gyors, pörgős játék. Mi nagyon szeretjük, az utóbbi időben ez lett a nagy kedvenc. Európa városait és azok elhelyezkedését egy kettőre megtanulja az ember. :)

 • Könnyű másoknak elmagyarázni a szabályait, élvezetes és nem kell sokat agyalni benne. Ahhoz képest, hogy 5-en lehet vele játszani, meglepően pörgős is. Mi ezért szeretjük. :-)

 • Ez az a játék amit a család minden tagja szeret. Egyszerű a szabálya, de mégis nagyon izgalmas.

 • Nem csalódtam ebben a Days of Wonder játékban sem. Egyszerű, könnyű szabályai vannak, amit 10 perc alatt el lehet magyarázni. A játék kidolgozás hozza a szokásos Days of Wonder minőséget. Eddig 4 játékossal játszottuk. Nem egyszer érte kellemetlen meglepetés az embert, mikor a kiszemelt útvonalat valaki más foglalja el. Öt játékossal valószínű még több lesz a befejezetlen útvonal. :) Ez az a játék ami szerintem 2 játékossal is élvezhető játék, bár úgy még nem próbáltuk. Akinek tetszett a játék, az vegye meg az 1912-es kiegészítőt is hozzá. Ha másért nem, az új jegyekért mindenképpen érdemes!

 • Nagyon jó játék, mert könnyű átlátni és megérteni, még valamennyi stratégiázás is van benne. Az bosszantó, ha még építene az ember, valakinek viszont hirtelen elfogynak a vagonjai, erre figyelni kell. Többen izgalmasabb játszani, talán öten a legjobb, de ketten is lehet, úgy kevesebb a konfrontáció, de akinek ez nem gond, az élvezheti.
  Kicsit kevés nekem a hosszú útvonal, azokat már kívülről tudja az ember egy idő után, ez a játék újrajátszhatóságának rovására megy sajnos. De időről időre jó újra elővenni és lenyomni vele egy-két kört egyhuzamban.
  Nagyon szép igényes kivitelezésű, még a műanyag vasúti kocsik is elmennek szerintem. Esetleg a tábla lehetett volna eleve double-sided, hogy ne kelljen a kiegészítőket venni, ha már unja az ember a térképet, de tudom, az az árban is megmutatkozott volna akkor... (bár így sem olyan nagyon olcsó).
  Jó családi játék, kisebb baráti társaságoknak is bejöhet (mivel max öten lehet játszani csak sajnos).

 • Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki csak szeret játszani! Könnyen, gyorsan elsajátítható szabályok, (annak ellenére, hogy csak angol nyelvű szabálykönyv van a dobozban, viszont neten elérhető a magyar nyelvű is). Míg nem ismertük a játékot, kicsit tartottunk tőle, mennyire lesz élőben jól játszható, hisz viszonylag kevéssé interaktív, de nagyon kellemes csalódás volt, véleményünk szerint 3-an a legjobb játszani, mert úgy igazán pörgős. Azóta mióta megvettük, már saját "gyártásban" elkészítettük hozzá a "Nagymagyarország vasúthálózata" verziót is, szerintünk az is remek lett, talán még izgalmasabb mint az Európa :).

 • Jó játék, tessék megvenni. Azt hittem gyerekjáték, úgyhogy csak azért vettem meg, mert visszacseréltem egy másik játékot (éljen a Szellemlovas, Isten éltesse a Szellemlovast!), és "jó lesz az" alapon. Azóta megszerettük, már jönnek a kiegészítők is :) Kellemes keveréke a stratégiának és a kockázatvállalásnak...

 • Vélemény a játék tartozékairól: Funkcionális, egyszerű.

  Vélemény a szabálykönyvről: A szabályok egyszerűek, gyerekekkel is játszható.

  Vélemény általában a játékról: Egyszerű, de nagyszerű.

  Kiknek ajánlaná: Fiataloknak.

  Ami a legjobb volt: Egyszerűsége.

  Ami a legkevésbé tetszett: A hosszú útvonalakból kevés van, ez az újrajátszhatóság rovására megy.

 • Nagyon kellemes játék, ketten és többen is izgalmas. A szabályait nagyon egyszerű megérteni, akár gyerekeknek is. Az egyszerűség viszont nem megy az élvezet rovására, inkább a játék lefolyásának gyorsasága jellemzi, hogy gyerekkel vagy felnőttel, illetve hogy hányan játsszuk. Ajánlom mindenkinek, aki egy uzsonna mellé szórakozást is szeretne.

 • Nem igen találkoztam még olyannal akinek ne tetszett volna ez a játék, vagy akinek ne az lett volna a játék végén a reakciója, hogy na akkor még 1 kört. Nagy pozitívum számomra hogy rengeteg kiegészítő van a játékhoz, és hogy pillanatok alatt el lehet magyarázni a játékszabályt még is órákat el lehet tölteni a játékkal. Az egyetlen ami kicsit "rossz ízt hagyott a számban" ,hogy a térképet nem magyar nyelven kapjuk. Sokkal gyorsabb lenne a tájékozódás. A days Of Wonderhez megszokott minőségben most sem csalódtam "patent" doboz, amiben mindennek van helye és szállításkor nem borul össze! A vonat kártyákhoz javaslom szerezzetek be kártya védőt. Aki teheti próbálja ki, vegye meg nem fog csalódni. Nagyszerű szórakozás, mind az egyszerűbb játékok kedvelőinek, mind az összetettebb játékok kedvelőinek! Hiszen megfontoltan kell döntenünk, ha keresztezzük egymás útvonalait

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat