Vörösingesek

Új Könyv
 5.0
1 értékelés
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Andrew Dahl zászlóst épp most vezényelték az Egyetemes Szövetség zászlóshajójára, a Rettenthetetlenre. Kiemelt állomáshelyén Dahl nemcsak arra büszke, hogy a Xenobiológiai laborban dolgozhat, hanem, hogy részt vehet a felderítéseken is a hajó híres tisztjeivel.

Az élet nem is lehetne szebb... amíg Andrew rá nem jön, hogy
(1) minden felderítés halálos konfliktus egy idegen erővel,
(2) a hajó bizonyos tisztjei mindig túlélik ezeket a konfliktusokat, miközben
(3) egy alacsonyabb rangú katona elkerülhetetlenül meghal.

Ezek után nem meglepő, hogy a ravaszabbak mindenáron igyekeznek kibújni a felderítések alól. Ráadásul Dahl olyan információkba botlik, amelyek hatására a barátaival együtt teljesen átértékeli, hogy mit is jelent a Rettenthetetlen fedélzetén szolgálni. Ahonnan csak egy eszelős, iszonyatosan kockázatos terv révén menekülhetnek meg.

Vörösingesek

Szerző: Scalzi, John
Kiadó: Agave Könyvek Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2016
Címkék: Sci-fi, Humor, 2016 ünnepi könyvhét - Agave,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ez a fantasztikus regény valójában egy vicces szatíra, amiben a szerző gátlástalanul kifigurázza a Star Trek Enterprise űrhajójának fedélzetén zajló életet, a legénység szemszögéből mutatva meg, hogy milyen halálosan veszélyes űrkutatást és bolygófelderítést végezni. A mű címe is a Csillagflotta űrhajósainak vörös egyenruhájára utal.
  A történet igazából a 9. fejezettől kezdve válik igazán izgalmassá és szórakoztatóvá. Nekem rögtön támadt is egy ötletem, hogyan lehetne még kikerülni a Narratívából: ha eljátszák a szereplők a saját halálukat és kilépnek a történetből, majd elmennek egy olyan helyre, ahol a Narratíva nem találhat rájuk, például azért, mert már sokszor járt ott és lerágott csont az a hely a Narratíva szempontjából.
  Az egyetlen dolog, amit hiányoltam a történetből, az a Narratíva hatásának értelmes (fizikai) magyarázata. Viszont kellemes meglepetés, hogy a regény vége után még következik három kapcsolódó novella, amik a történet oldalágait mesélik el az egyes szereplők szemszögéből. Ez egy kifejezetten érdekes megoldás volt a szerző részéről, hogy nem illesztette be ezen eseményeket a regénybe.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat