Summa technologiae

Antikvár Könyv
 
0 értékelés
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények
Jól ismerik és szeretik is Lemet, a kiváló lengyel sci-fi írót hazánkban is. E művében egy új Lemmel ismerkednek meg, Lemmel, a gondolkodóval, aki az emberiség jövőjét igyekszik felmérni. Kétszeresen is kellemes csalódás éri ezt a művet olvasva Lem kedvelőit. A Summa technologiae nem tudományos-fantasztikus regény, de rendkívül izgalmas, fordulatos olvasmány. Mélyre szántó, Lem minden regényírói erényét megőrző tanulmány, hatalmas lélegzetű jövőt felvázoló körkép tárul fel olvasóink előtt a kötet lapjain. A második kellemes csalódást az okozza, hogy a technológia lemi értelmezése merőben más, sokkal-sokkal szélesebb fogalom, mint ahogy általában értelmezzük a technológiát. Aki technológiai eljárások gyűjteményét keresné benne, keservesen csalódik, hiszen ez a munka nem amolyan futurológiai technikatörténet, hanem a legkorszerűbb tudományos szinten megírt, és a legmodernebb tudományokra támaszkodó jövőkutatás, amely az emberi lehetőségeket és azok határait kutatja, arra az alapgondolatra támaszkodva, hogy az ember képes "utolérni" és el is hagyni a természetet. A Summa technológiaét hatalmas körképnek tekinthetjük, amelyen az emberi, és nem is cask az emberi civilizációk óriási időket átívelő lehetséges fejlődésének képe rajzolódik ki előttünk. Lem elemzéseivel olyan messzire tör előre térben is időben, olyan területekre hatolva, amelyek gyakorlatilag nem annyira a tudós-szakember, hanem inkább azoknak a filozófusoknak a területe, akik a tudomány és technika jelenlegi fejlődése alapján a fejlődési tendenciákra figyelve a civilizáció (pontosabban a civilizációk) jövőjét igyekeznek megjósolni. Lem munkáját különösen értékessé teszi, hogy a lehetőségek vizsgálataiban a jelen tudományának alapján áll, ezekre támaszkodva igyekszik felderíteni a határokat, vagyis a lehetséges és lehetetlen birodalmait. Lem optimista, hisz az ember teremtőerejében. S éppen optimizmusa készteti arra, hogy a nehézségekre figyelmeztessen, s óvjon attól, hogy a technika és technológia nyújtotta könnyítésekért cserében engedjük devalválódni azokat a tulajdonságokat, amelyek az embert emberré, a társadalmat társadalommá teszik. Mindazoknak ajánljuk Lem írását, akiket érdekel az emberiség jövője, akik szeretnek gondolkozni, vitatkozni.

Summa technologiae

Szerző: Lem, Stanislaw
Kiadó: Kriterion
Kiadás éve: 1977
Címkék: Sci-fi, Önálló regény,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat