Takenoko (magyar) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/2023/tarsas_2016_gemklub_takenoko2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2023/tarsas_2016_gemklub_takenoko3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 45 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerző: Antoine Bauza

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2016

Sorozat: Takenoko játékok
Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


3 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 44*68 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 44*68 mm Prémium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Egy zabálnivalóan cuki kombináció: éhes panda menni bambuszkert!


A Takenoko egy komoly újrajátszási lehetőséget képviselő társasjáték. A játék célja, hogy a játékosok a különböző (kert, kertész, panda) célkártyák feladatait megoldva minél több pontot gyűjtsenek. A játéknak akkor van vége, ha az egyik játékos sikeresen végrehajt adott számú célkártyát.


A játékosok a körüket – az első kör kivételével – azzal kezdik, hogy dobnak az időjárás kockával, különböző bonuszokért; a játékos kaphat plusz egy akciót a körében, növeszthet egy bambuszt egy öntözött mezőn, elvégezhet két egyforma akciót, mozgathatja a pandát, és ehet vele bambuszt, választhat egy fejlesztést (forrás, trágya, kerítés) amit bármikor kijátszhat, vagy ha ügyesen dob, választhat az előbbiek közül.


Miután az időjárás viszontagságai elvonultak, a játékosok két, különböző akciót hajthatnak végre:


 • Felhúzhatnak három, hatoldalú mezőt a pakli tetejéről, és egyet a szabályoknak megfelelően elhelyezhetnek, csatlakoztatva az a kezdő tó mezőhöz, vagy az ahhoz csatlakoztatott, korábban lerakott mezőkhöz. Amennyiben a mező öntözött, egyből nő rajta a színének megfelelő bambusz.
 • Vásárolhatnak egy öntözőcsatornát, amelyet felhasználhatnak egyből, vagy később, hogy olyan mezőket tegyenek öntözötté, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a kezdő tó mezőhöz, vagy nincs rajtuk forrás. Az öntözőcsatorna elhelyezése nem minősül akciónak.
 • Húzhatnak egy új célkártyát; a kert kártyák akkor teljesülnek, ha az ábrán lévő, megfelelő színű öntözött mezőket rakja le a játékos. A kertészkártyák akkor, ha a megfelelő színű mezőn, vagy mezőkön a megadott magasságú bambusz nő. A panda kártyák pedig akkor, ha a panda a megfelelő színű bambuszokat ette meg.
 • A játékosok akcióként mozgathatják a kertészt is, egyenes vonalban, bármennyi mező távolságban, de csak a mezőkön keresztül, vagy azok élein, Két mező közti üres területen nem mozoghat a kertész. Azon a mezőn ahol megáll, és minden azonos színű, öntözött szomszédos mezőn növeszt egy bambuszt. A bambuszok maximum magassága 4 egység.

A pandát is lehet akcióként mozgatni, ugyanazon szabályok szerint, mint a kertészt. Ahol megáll, ott megeszik egy egységnyi bambuszt, amit a játékosok megtartanak, mert azokkal tudják majd teljesíteni a panda célkártyákat. A célkártyák teljesítése nem számít akciónak; mihelyst teljesülnek a rajta lévő feltételek, a játékos képpel felfelé maga elé teszi azokat.

Amikor az egyik játékos adott számú célkártyát teljesít, megkapja a császár kártyáját, ami kettő pontot ér, majd elkezdődik az utolsó kör. Az összes többi játékos is lejátszik még egy kört, amelyben még lehetséges további célkártyákat teljesíteni. Ezután minden játékos összeadja a teljesített célkártyákon lévő pontokat (a kézben lévők nem számítanak), és aki a legtöbb pontot gyűjtötte, az nyeri a játékot.


Mivel a játéknak nincs táblája, hanem a játékosok építik a mezőkből fel a kertet, ezért minden egyes játék új kihívást jelent, új stratégiákkal és lehetőségekkel. A játékosok megpróbálhatnak sok pontot érő célkártyákat teljesíteni, vagy gyorsan elérni a kellő számú célkártyát, így szerezve előnyt.Magyar nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető
Angol nyelvű ismertető

A Takenoko játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

16041,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

9155,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kellékek:

4500,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

3 értékelés alapján
 • 3
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Kedves Olvasóközönség,

  Ez egy nagyon igényesen kivitelezett játék, a figurák, a kártyák, a föld lapok egyenként is szépek, összességében pedig öröm ránézni a pályára miközben játszotok.
  Minél többen vagytok annál jobb, (igaz én legtöbbet duoban játszottam vele.) Mint minden véletlenszerű kártyákat, dobókocká(ka)t használó játék a szerencsének szerepe lesz abban, hogy ki győzedelmeskedik, de a taktika nemkevésbé fontos.
  Magával fog ragadni, egy körre le se üljetek vele játszani .)

 • Nagyon szép a társas, aranyosak a bábuk, a szabály sem bonyolult, mégis sokszor újrajátszható, mert mindig máshogy jönnek a lapok, stb. A családommal rengetegszer szoktunk ezzel a társassal játszani, egyből mindenki kedvence lett, mert könnyen érthető, mégis ad lehetőséget taktikázásra. A játékidő sem túl hosszú, de azért nem egy villámjáték. Könnyed kikapcsolódást nyújthat a keményvonalasabb társasfanatikusoknak is, de igazából minket azzal nyert meg magának, hogy az idősödő szüleink és a fiatalabb unokatestvérek is egyaránt értették és élvezték ezt a játékot.

 • Nagyon kellemes, dinamikus, de mégis könnyen érthető játék.
  Sokadik alkalommal sem unalmas és hihetetlenül szép a kivitelezése.
  Próbáljátok ki!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.