A Feast For Odin (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2016_zman_afeastforodin2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2016_zman_afeastforodin3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 1-4 játékos

A legjobb: 3 játékossal

Játékidő: 100-120 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerző: Uwe Rosenberg

Kiadó: Z-Man Games

Kiadás éve: 2016

Sorozat: A Feast For Odin játékok


Értékelések:

4.5

A pontok átlaga


4 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 3 db
Össz ár: 3570,- Ft

Irányítsd saját vikingjeidet, és alkosd meg saját történetedet ebben az epikus játékban.


Stratégiai játék, kicsit másképp! Az A Feast for Odin a vikingek életének egy másik igen erős aspektusát mutatja be a játék: az étkezést. A cél, hogy minél bőségesebb lakomát hozzunk össze Odin dicsőségére, azonban ehhez rengeteg mindenre lesz szükségünk. Fel kel fedezni új területeket, ott vadat kell elejteni, gyűjtögetni kell, fejleszteni a különböző épületeket, amik mind-mind hasznukra lesznek majd a célunk elérésének érdekében.


Az A Feast for Odin egy pontok által vezérelt játék, a győzelemhez vezető ösvények sokaságával, a kockáztatás és a jutalmazás egyensúlyával. Ennek jelentős részét alkotja a központi csarnokod, ahol óriási -86 pontos mezők találhatók, és a játék során ezen mezőket igyekszel majd különféle lapkákkal lefedni. Hasonlóképpen, a hosszú csarnokok és a szigeti kolóniák is nagy jutalmakkal kecsegtetnek, de nem restek büntetésben részesíteni.


A játékban minden év a felkészülés, a munkások lehelyezése, majd az ünnepi lakoma követelményeinek való megfelelés mintáját követik. Kezdésnek vikingeket kell választanod a lehelyezéshez, amihez egy nagy akciótábla áll a rendelkezésedre, 61 különböző lehetőséggel. Az adott helyeket balról jobbra kell feltöltened.


Minden kör végén étellel kell megtöltened az ünnepi asztalt, de értékes zöld és kék lapkákat is lehelyezhetsz a nagyteremben. Ezeknek a lapkáknak meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, de a fő cél az, hogy egy sor érmeikont takarjanak el, amivel a bevételedet növelheted.


Ebben a játékban portyázhatsz, vadászhatsz és új területeket fedezhetsz fel. Megtapasztalhatod árugyűjtést, mint mindennapi tevékenységet, hogy anyagilag stabilabb pozíciót vívhass ki a társadalomban. Az a játékos lesz a győztes, akinek a javai a legnagyobb értéket képviselik.

Az A Feast for Odin felejthetetlen élményt nyújt a munkás- és a csempelehelyezős játékok világában. A játék tervezőjének neve, Uwe Rosenberg, önmagában elég garancia a minőséghez. Ha ehhez még hozzá vesszük a játék súlyát, ami a Cavernáéval vetekszik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ismét egy remek játékot kaphatunk majd a pénzünkért.


Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertető
Angol nyelvű játékmenet

A A Feast For Odin játékok sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

4.5

A pontok átlaga

4 értékelés alapján
 • 3
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Huh, hát nem is tudom. Feleslegesen túlbonyolított, 61(!!!) akciólehetőséggel rendelkező, de igazából egyáltalán nem nehéz játék. Főleg, hogy van olyan akció, ami épp csak egy nagyon picivel másabb, mint a mellette lévő... Arra viszont pont elég, hogy szinte totál átláthatatlan legyen és elvessz a részletekben. Nekem ez a fajta csontszáraz euró nem az esetem, totál lélektelen lapkapakolgatás az egész. Hiányzott belőle Odin, a vikingek és a lakoma is. A bálnavadászatot egy pillanatra nem lehet átérezni, a dobókocka konkrétan egy vicc egy ilyen szintű játékban. Ráadásul a több száz lap is totál értelmetlen benne, hatalmas véletlenszerűséget generál, főleg, hogy alig párat húzol az egész játék során, valamint konkrétan eggyel kezdesz a játék elején. Uwe nem tud kibújni a bőréből és még etetés is van. Itt mondjuk egyáltalán nem frusztráló, mindig lehet teljesíteni, mert több lehetőség is van rá, nem akkora a nyomás, mint az Agricolában.

  Összességében nem bánom, hogy kipróbáltam, de tényleg csomó felesleges dolog van benne. A szigeteket és a házakat simán ki lehetne venni 200 darab lappal és úgy egy tucat akcióval egyetemben, máris élvezetesebb lenne szerintem sokak számára a játék. Aztán jöhetne kiegként, vagy akárhogy annak, aki tovább akarja bonyolítani a semmit. Így most azt érzem, hogy 2 év múlva jön belőle a családi verzió normális áron, a fenti "korlátozásokkal".

 • Nem értek egyet az előttem szólóval! A játék szerintem fantasztikus. A 200 kártyának és a rengeteg lehetőségnek köszönhetően nincs két egyforma parti.
  Hatalmas az újrajátszhatósága ennek a csodálatos játéknak!
  Emellett rendkívül tematikus, tökéletesen lefedi és visszaadja a viking korszakot. Vadászat, fosztogatás, felfedezés... Kincsek, háziállatok, hajók...
  A szerencse szerepe minimális, minden a játékosok döntésén múlik. A kártyák inkább csak "terelik" a játékost bizonyos irányba, de nem kényszerítenek rá semmit.
  Abszolút 5 csillagos! Az egyik legjobb játék, amit ismerek!

 • A játékban valóban rengeteg lehetőség van, és többféle taktika / út vezet a győzelem felé. Az akciók sokszínűsége kellő változatosságot visz a játékba, hogy ne unjunk rá egyhamar.
  Néhány - amúgy elég fontos - akciókhoz dobókockát kell használni, ettől kicsit nehezebb előre tervezni, de ha egy ilyen akciónk sikertelen, akkor kapunk kárpótlást, amivel egy esetleges "B" tervet még megvalósíthatunk. Érdekes, hogy a dobásról mi döntjük el, hogy sikerült-e, avagy sem.
  Hasonlóan az előttem szólóhoz, én is csak ajánlani tudom, aki a Workerplacement típusú játékokat szereti, csalódni nem fog.
  Némi negatívumként talán csak azt tudom felhozni, hogy picit kellemetlen egyes áru lapkák pakolgatása, főleg a kisebbeké, amik a tároló dobozban rendre átfordulnak ezért némileg értelmetlen tartom, hogy külön rekesz van az egyik, illetve másik oldalának.

 • A legszuperebb EURO típusú játékunk. Több mint 60 akció, szóval lehet taktikázni rendesen. Több út vezet a győzelemhez, nekem sajnos még egyet sem sikerült találnom, párom mindig legyalul, de ez nem szegi kedvem, mert nekem ettől függetlenül is a globális ranglistámon első helyen szerepel.
  Tematikus játék, a viking világba visz, ami nekem nagy kedvenc, így egyértelmű volt, hogy beköltözik hozzánk ez is. A hosszú házak, knarrok építése, fosztogatás, bálnavadászat, idegen szigetek felfedezése, állatok tenyésztése, vadászatok... nagyon vissza adja hogyan is éltek a vikingek. Kb 200 kártya jár hozzá különféle foglalkozásokkal, a megszerezhető javak pedig tetris elemek, amivel az otthonodat illetve a meghódított szigeteket lehet lefedni, így elkerülheted a negatív pontokat és bónuszokat is szerezhetsz. Ezenkívül minden kör végén lakomával ünnepelnek a vikingek.
  Ha viging tematikájú EURO típusú játékra vágysz, ez a te játékod. Ajánlom!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.