7 Csoda: Párbaj (7 Wonders: Duel) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2016_gemklub_7csodaparbaj2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2016_gemklub_7csodaparbaj3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2 játékos

A legjobb: 2 játékossal

Játékidő: 30 perc

Ajánlott: 10 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Antoine Bauza, Bruno Cathala

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2016

Sorozat: 7 Wonders Duel játékok


Értékelések:

4.8

A pontok átlaga


10 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*100 mm Standard (165 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 44*68 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*100 mm Premium (85 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 44*68 mm Prémium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Irányítsd a két nagy ókori birodalom egyikét!


Biztosítsd az erőforrásaidat, fejleszd a kereskedelmet, tudományt, de semmiképpen ne feledkezz meg a hadseregről sem! Döntéseid nem csak saját, de ellenfeled lehetőségeit is meghatározzák, ezért válassz körültekintően a kártyák közül!


Egyszerű szabályok, komoly stratégia és végtelen újrajátszhatóság jellemzi a 7 Csoda: Párbajt. A játékosok három fordulón keresztül próbálnak minél nagyobb és gazdagabb birodalmat felépíteni a közös készletet képező kártyákból, ehhez azonban az ellenfelük minden lépésére is figyelniük kell! Harc, tudomány, kereskedelem… A lapok kombinálása és szelektálása, a speciális épületek megszerzése és felépítése újabb és újabb stratégiát kínál minden partyban!


A 7 Csoda: Párbaj a 2011-es Év Játéka díj győztesének, a 7 Csodának kétszemélyes verziója. Egy komplex, de gyors, fordulatos, és nem utolsó sorban rendkívül szép stratégiai kártyajáték, ahol a játékosok felváltva szereznek lapokat a közös készletből és építik a saját civilizációjukat, hogy győzelmi pontokat gyűjtsenek. A mechanika tehát meglepően egyszerű, de a játék egyáltalán nem az!


A játékmenet


Az alapjátékból ismerős három kor, vagyis forduló ez esetben három előre kirakott kártyaelrendezést jelent nyílt és rejtett lapokkal. A játékosok ezekből válogatnak, ügyelve rá, hogy közben az ellenfél nehogy leszorítsa őket a harci sávról, vagy éppen túlságosan nagy tudományos fölényre tegyen szert, mert az azonnal a játék végét jelenti! Ez, valamint a többféleképp kombinálható és felhasználható kártyák, a változatos kezdőállások, és persze a felépíthető csodák teszik igazán izgalmassá és megunhatatlanná a 7 Csoda: Párbajt.


Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Magyar nyelvű játékmenet

A 7 Wonders Duel játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

10175,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

9094,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
8795,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
7362,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
7362,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

4.8

A pontok átlaga

10 értékelés alapján
 • 8
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • (1-10 között)
  előkészület: 9 (néhány perc)
  tanulhatóság: 8 (nem társasjátékosnak beletelhet kis időbe, mire összeáll, egyébként pofonegyszerű)
  játékos spektrum: 7 (fixen kétjátékos hátrány, és nagymamával nem biztos, hogy játszanám, egyébként nagyon játékosbarát)
  interakció: 8
  játékmenet: 8
  megjelenés: 9 (szép grafika, jó minőség)
  hangulat: 9 (a játékmenet és a világ együtt igazán erős játékélményt ad)
  ár/érték: 8
  szavatosság: 10 (sokszor előkerül, könnyen játszható, gyors, és változatos)

  átlag: 8,5
  személyes összkép: 8,5

  Pozitívumok: Kellemes hangulatos világ és játékmenet, elegánsan megtervezett játék. Szinte bárkivel és sokszor játszható.

  Negatívumok: Behatárolt játékosszám, és aki nem társasjátékos, azzal nem biztos, hogy ezt venném először elő.

  7 Wondershez képest: Sokkal jobban szeretem az alapjátéknál (az alapjáték értékelés ~7), mert ott kisebbnek érzem az interakciót (mindenki inkább a sajátjával van elfoglalva, néha kikacsint a másik lapjaira), valamint ott néhány játék után hiányzott a változatosság. Itt a lapok vásárlásának új mechanikája mindig változatos játékmenetet ígér, és a csodák játék eleji kiválasztása stratégiai töltetet ad a játéknak.

 • Mint aki örök rajongója az ókori kultúráknak, monumentális építészetüknek és művészeti sokszinűségüknek ez egy must have játék volt a számomra az első pillanattól kezdve :) Mindig is ki akartam próbálni a 7 csoda játékot, de mivel mi a barátommal, jobbára kettesben vagyunk már nagyon vártuk a párbaj verzió megjelenését. A hódítás sikeres volt! Egy könnyed és élvezetes páros játékot kaptunk a pénzünkért! A kártyák és a tartozékok nagyon szépen kidolgozottak és jó alapanyagokból készültek. A doboz lehetne egy kicsit stramabb, viszont talán ez az egyetlen negatívum, amit a külleme ellen fel tudok hozni :)
  A játêkban mint két birodalom vezetői vannak jelen a játékosok, 3 történelmi koron keresztül fejleszthetik a városukat, törekedhetnek a végső győzelemre. 1-2-3 korban egyaránt lapokat húzunk fel és általuk különbőző épületeket emelhetünk a városunkban, vagy éppen válthatjuk tallérokra azokat ellenfelünk bosszúságára. Míg Rómába bármely úton eljuthatunk, itt a győztesek babérkoszorújához háromféle út vezet...
  1. Katonai győzelem. ( Az a játékos győz, aki a konfliktusjelzőt még a 3. kor lezárta elött az ellenfele térfelén áthaladva, annak városába juttatja)
  2. Tudományos győzelem. ( Az a játékos győz, aki összegyűjt 6 különböző tudományos szimbólumot. )
  3. Több győzelmi pont gyűjtése. ( A harmadik kor lezárása után kerül összegzésre. )
  Kártya húzás alkalmával lehetőségünk nyílik a 7 csoda felépítésére is. A játékosok kezdéskor 4-4 csodát húznak, viszont egy játék alkalmával csak hetet építhetnek fel összesen! Ahogyan a kisebb korkártyáknak, a csodáknak is megvan a nyersanyag- vagy tallér-költségük, és építésük után különféle előnyökhöz vagy nyersanyagkészlethez juttatnak minket. Így biztosítva a lehetőséget, városunk bővítésére.
  Egy hete vettük meg ezt a társast és azóta több partin is túlvagyunk már. Ajánlom mindenkinek, aki szeret kettesben játszani, szereti a logikai és stratégia játékokat, de ezúton egy könnyedebb szórakozásra vágyik ;) Nekünk nagy felüdülés volt egy GoT LCG party után :D Kevésbé akarod áthúzni a másikat az asztal fölött egy balszerencsés kör után! Remek páros szórakozás! :)

  Eszti

 • A kedvenc csak ketten játszható játékom. Eszméletlen eresztés, minden értelemben. Gyönyörűen emeli át a 7 Csoda világát egy újított játékmenettel, fantasztikus ötlet, hogy többféleképpen nyerhetsz, komolyan oda kell figyelni az ellenfél mesterkedésére. Erősen kéri a kártyavédőt, de szerintem nem hiányozhat semmilyen párbajkedvelő gémer kollekciójából.

 • Nagyon szép a játék. Viszont, ha ki akarjátok zárni a szerencsefaktort akkor ne legyenek letakart kártyák. Amúgy a szabályzat 1-2 ponton hiányos, vagy nem fogalmaz egyértelműen a sárga lapokkal kapcsolatban. Ebből volt egy kisebb szóváltás a párommal :) emiatt a mínusz 1 pont

 • Kimagasló remekműnek tartom. Gyors játéklefutása, elképesztően szép külalakja miatt.

  Az ellenfelet folyamatosan figyelni kell, mert elég 1-2 figyelmetlen laphúzás, és hamar kellemetlen helyzetben érezhetjük magunkat.

  A tudományos győzelmet kicsit nehezebbnek találom a másik két győzelmi feltételnél, pedig már lassan 50. partyn is túl vagyok vele, de valahogy még egyszer se jött össze.

  Összességében nagyon jó vételnek tartom, fektetett 8-as mennyiségű játékot elbírok vele képzelni, de csak lazításnak használjuk, nagyobb volumenű játékok között.

 • A játék maga nagyon tetszik, remek kétfős társas. Viszont a szabálykönyv több helyen pontatlan, hiányos, vagy kissé elnagyolt. Pl:. a sárga kártyákat illetően csak a játék alapos megismerése, vagyis több parti után válik világossá, hogy mi is a pontos szabály rájuk vonatkozóan, ezt már logikai úton tudod kitalálni. Ugyanígy a fejlődéskorongok részletezése sem pontos. Helyspórolás miatt van olyan, hogy két hasonló korongot együtt ír le és az információkat magunknak kell a helyére pakolni. Persze ez is kilogikázható, de az eredeti 7 csoda játékot nem ismerő kezdőjátékosként nem tudsz minden részletet saját magad helyrepakolni. A "városban", illetve "városból" szavak felcserélése is okozott némi fejtörést. Elképzelhető, hogy ha már az ember alapból ismeri a 7 csoda világát ezek a dolgok teljesen egyértelműek, de számomra majdnem kiábránduláshoz vezetett ez a kis kuszaság. Szerencsére gameplay videók és a BGG segített, és most már nagyon szeretjük, de ráférne egy kis ráncfelvarrás az ismertető füzetre.

 • Nekünk nagyon bevált Az első öt játék alatt összejött a katonai és a tudományos győzelem is! Szeretjük benne, hogy szép, és hogy kifejezetten ketten játszható, és hogy nagy élményt ad a kiegyensúlyozottságával, fordulatosságával.

 • Zseniális, de nem mindenkinek ajánlós szerintem...
  Konfrontatív gyönyörű kivitelezés egy kis dobozban. Aki szereti a fűszeres csipkelődést miközben a partner lépteinek a nyomon követésére kényszerül, annak ez a "Csoda" nagyon fog tetszeni. Sértődékenyeknek nem ajánlom

 • Barátoknál játszottam először a játékkal, nagyon tetszett, így azonnal megrendeltem :)
  Könnyen érthetőek a szabályok, nem hosszú a játékidő, kicsit gondolkodós, nagyon jó! Ajánlom mindenkinek.

 • Talán az egyik legjobb társas amit megszereztem eddig, 20 parti körül járok, nagyon tetszik. Szerintem gyorsan tanulható, figyelni kell a másikra, néha ki is kell szúrni vele, tehát van benne egy kevés konfliktus, elég pörgős tud lenni, tehát 30 perc alatt bőven lemegy 1-1 parti.
  Szép a grafika, én tettem rá kártyavédőt is mert azért gyakran elő fog kerülni a jövőben is, a doboza viszonylag pici így utazáshoz is tudom magammal vinni.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.