Az összeomló birodalom

Új Könyv

Adatok:

Szerző: Scalzi, John

Kiadó: Agave Könyvek Kiadó Kft.

Kiadás éve: 2017

Sorozat: Az összeomló birodalom

Sorozat hanyadik része: 1

Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


2 értékelés

Írj értékelést

Címkék:

Sci-fi
Ajandekutalvány
Egy ​új világban játszódó űropera-sorozat első kötete a Vének háborúja Hugo-díjas bestseller-szerzőjének tollából.

A világegyetemünket a fizika törvényei uralják, így nem lehetséges a fénysebességnél gyorsabb utazás. De egy dimenziókon túli mező, az Ár felfedezése mindent megváltoztat. Az emberiség elérheti a téridő bizonyos pontjait, melyeken át számtalan naprendszerbe eljuthat.

Az emberiség kiárad a Földről az űrbe, idővel megfeledkezik a gyökereiről, és új birodalmat alapít, az Egyesülést. Alapelvük, hogy egyetlen emberi előőrs sem maradhat meg a többi nélkül. Ez biztosítékot jelent a csillagközi háború ellen, de egyben az uralkodás záloga is a birodalom vezetősége számára – a rendszer azonban nem hibátlan, és erre néhányan rájönnek.

Egy tudós az élete kockáztatásával próbálja tudatni az uralkodóval, hogy a birodalom az összeomlás szélére került. Az egyik kereskedőház sarja ördögi összeesküvés nyomaira bukkan. Az Egyesülés új császárnője pedig veszélyes hazugságokkal és árulással kénytelen megküzdeni, miközben körülötte kitörni készül a forradalom. Míg mindhárman versenyt futnak az idővel, hogy megmentsék az emberi civilizációt, az ellenfeleiknek egészen más terveik vannak.

John Scalzi a világhírű Vének háborúja-sorozat után ismét bizonyítja, hogy miért tartják korunk egyik legjobb űropera szerzőjének. Az összeomló birodalom izgalmas nyitánya egy új, grandiózus sorozatnak, az év kihagyhatatlan sci-fije.

A Az összeomló birodalom sorozat többi tagja:

1-3 a(z) összesen 3 elemből
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
1800,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
2000,- Ft
Nem rendelhető
Előjegyezhető bejelentkezés után
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

2 értékelés alapján
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
  • Ez a történet érdekesen indul, majd a 4. fejezettől kezdve izgalmassá válik és gyakorlatilag végig megtartja érdekfeszítő, figyelmet lekötő jellegét. Fordulatok, ármánykodás, akció, humor és szociológiai eszmefuttatások jellemzik a szöveget, rengeteg káromkodással és trágársággal fűszerezve. Scalzi láthatóan úgy döntött, hogy ezzel a regénnyel megdönti a legtöbb káromkodást és trágárságot tartalmazó szépirodalmi mű, illetve sci-fi regény világrekordját. Nos, szerintem sikerült neki. Mert ennyi durva párbeszédet és sértegetést még soha nem olvastam egy nyomtatásban megjelent könyvben sem. Nem is értem, hogy mehetett át a szerkesztőségen, aztán meg a fordítón?
    A történet lényegi mondanivalója valójában az, hogy a globalizált társadalom ártalmas az emberiségre nézve, mert kiszolgáltatja a tömegeket egy személytelen, hierarchikus rendszernek, amiben a felső tízezer birtokolja a tényleges hatalmat és vég nélkül harácsolhat kedvére, a maga hasznára dolgoztatva az egész civilizációt. Egészen addig, míg a kereskedelmi hálózat egy természeti csapás miatt hirtelen össze nem omlik és az elszigetelődő közösségek bele nem pusztulnak ebbe, lévén képtelenek az önellátásra. A várható regénysorozat ezen első kötete feltárja az okokat és az alaphelyzetet. A folytatások nyilván a következményekkel és mellékhatásokkal foglalkoznak majd. Egy biztos: alig várom, hogy olvashassam őket. És csak azért nem adok 6 pontot erre a műre, mert csak 5-ig lehet felpontozni.

  • Röviden: Ponyvaregény az űrben! Csak ennek sztorija is van... Mindenki laza, mindenki cool, és mindenki káromkodik, mintha az élete múlna rajta (spoiler: általában az életük múlik rajta... :) ) John Scalzi gyakorlatilag tökélyre futtatta a "Vének Háborúja" ciklus stílusát és mondanivalóját, mestermű.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.