• webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2017_reflexshop_amarsterraformalasa2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2017_reflexshop_amarsterraformalasa3_lrg.webp

A Mars Terraformálása (Terraforming Mars)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 3 db
Össz ár: 3570,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Értékelés

Megindul a verseny a Mars lakhatóvá tételéért!


A Mars terraformálása egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2016-ban (BGG), illetve 2016-ban és 2017-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a darab elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.


A Mars lakhatóvá tétele


Víz, oxigén, és a megfelelő hőmérséklet...Ez a három dolog, amire biztos, hogy szükség lesz, ha a vörös bolygón képzeljük el a jövőt. Biztosítsd ezekből Te a legtöbbet, és tedd lakhatóvá a Marsot!


A kezdetek


Lesznek a kezedben kártyák, amikkel különböző nyersanyagokra és előnyökre tehetsz szert. Ráadásul vannak olyan kártyák, amiknek az akcióját többször is felhasználhatod – néhány jól megválasztott lap a játék végéig nagy segítségedre lesz!


Költsd el a már megszerzett MegaKreditjeid (M€)! Ez nem hangzik túl jól, igaz? De hidd el, hosszú távon kifizetődő lesz, ha a rendelkezésedre álló M€-eket hőerőművek építésébe, óceáni területek kialakításába, vagy egy új város alapításába fekteted!


Ültess növényeket! Ezzel két legyet ütsz egy csapásra, mert nem csak a Mars felszínét teszed kellemesebbé, de az oxigénszintet is növelni tudod. Ráadásul a nagy metropoliszok lakói mindig örülnek a zöld felületeknek, így ha városok mellé telepíted a növényeid, még plusz pontokat is kaphatsz!


A magabiztos játékosok díjakat is alapíthatnak, és ha teljesítik a feltételeket a játék végén, elnyerhetik az értük járó plusz pontokat.


Csak rajtad múlik, milyen erőforrások termelését fejleszted, mire költöd a rendelkezésedre álló nyersanyagot, és milyen mérföldköveket sikerül majd elérned. A lehetőségeid száma végtelen! De vajon az előrelátásod és stratégiai érzéked is megvan hozzá, hogy a lehető legjobb döntéseket hozd meg?

Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető

A Mars Terraformálása (Terraforming Mars)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Jacob Fryxelius
Kiadó: Reflexshop Kft.
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Mars Terraformálása játékok
Címkék: Sci-fi, Egyedül is játszható, Gazdasági, Stratégia (Eurogame), Lapka lepakolás, Eltérő játékos képességek, Terület építés/fejlesztés, Űr, Draftolás, Lap menedzsment, Szett gyűjtés, Szívatás, BGG Top,
26180,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
44610,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4361,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
7750,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8229,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4840,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
7556,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
12600,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
7750,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
14 értékelés alapján

4.8

A pontok átlaga

 • 11
 • 3
 • 0
 • 0
 • 0
Értékeld ezt a játékot és írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Remek játék, szuper igényes kialakítás! Egyedül játszva is kiváló! A szabálykönyv elolvasása lehet, hogy másnak sem lesz elégséges. Javaslom a youtube-on a játékbemutatók megtekintését hozzá. Ezzel együtt hamar elsajátítható. Jó választás volt ez a játék!

 • Szólójátékhoz vettem, túl is vagyok az első kipróbáláson. Az Agricolához és a Dicsőség Rómának! játékokhoz tudnám hasonlítani: fontos, hogy olyan lapokat játssz ki,amelyek kombinációja a legtöbb előnyt biztosítja a számodra. Hogy melyik lap hasznos,melyik haszontalan - ehhez, legalábbis nekem, kell majd pár játék még. Én egészen jól boldogultam a szabályokkal, bár az egyik lapon rögtön felfedeztem egy nyomdahibát (ellentmondásos információk...). A lapok nagyon igényesek, rengeteg van belőlük. Bár még nem volt rá szükségem, de nem tudom, hogyan fogom egymásra pakolgatni a termelési sávban a jelölőket. A játék igen helyigényes,a lapokat áttekinthetően le kell tudni rakni. Szóló játékban az interaktivitás nem jut szerephez, de az a benyomásom, hogy amúgy a játék erre nem sok lehetőséget nyújt. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a réz-, arany-, ezüstkockák festése máris sérült, de inkább nem néztem meg közelebbről, hogy érezzek csalódottságot. Hiányolom, hogy a dobozban nincs semmiféle elválasztó, mindent csak úgy beszórsz, semminek nincs fix helye. Az első játékot amúgy elveszítettem, mégpedig azért, mert bár a hőmérsékletet, és az oxigénszintet kimaxoltam, óceánból nem tudtam letenni elegendő lapkát. Tetszik a játék, örülök, hogy megvettem.

 • Barátokkal 4-en, majd 5-en játszottuk.
  Jó agytorna, ahogy az előttem szólók is említették, kipróbáltuk teljesen kooperatív, és egymást szívató hozzáállással is, mindkét esetben jó játékot eredményezett.
  Sajnos az arany-ezüst-bronz jelölőket a maximum 5 játékos nem tudja kihasználni, magas valuta- vagy hőtermelésnél (volt, hogy +26-ig jutottunk) hamar elfogynak, mi a saját színes játékos jelölőinket használtuk a vége felé arany helyett.

 • Több száz társasjátékunkból ez a TOP 5-ben van. Szerintem 2-en, 3-an a legélvezetesebb, 5 embernél már sokat kell várni a sorodra, én emiatt jobban szeretem kevesebb emberrel játszani. Az alapkoncepció fantasztikus, tényleg úgy érzi az ember, mintha küldetése lenne. Minden kártya egyedi, így sokadik játékra sem unalmas!

 • Nagyon jó játék, teljes átélést biztosít. egy nagy hibája van csupán, hogy a pénz jelölő kockákból annyira kevés van, hogy még két játékos esetében is elfogynak, legalább is nálunk mindig elfogy. Reméltem hogy talán a kiegészítőkkel orvosolják ezt a problémát.

 • sziasztok.
  szerintem ez egy remek ötleten alapuló játék,a kártyák nagyon tetszenek benne.rögtön a kiegészítőkkel együtt vettem meg,már túl vagyunk minden elem bevonásán a játékmenetbe.
  a hellas/elysium olyan hatalmasat nem dob a dolgon szerintem,de abszolút nem rossz.de én nem éreztem hatalmas változást,kicsit csak megszínezi,megváltoztat pár apróságot.azonban a vénusz már más,nagyot lendít az egészen :)
  az alapjáték szerintem egy nagy hibával rendelkezik,mivel bevételt úgy számolsz(ha nem rontottunk el semmit),hogy TR+Mcredit bevétel összege.ez szerintem egy állatság,iszonyat összegek folynak be,a világon mindent kifizetsz creditből,spórolnod sem kell és a titán és acél elveszíti a jelentőségét teljesen,persze,hogy elfogy a kocka.így mi csak úgy csináljuk,hogy csak a creditbevétel a jövedelemforrás,így van benne kihívás és rengeteg lehetőség van a bevétel növelésére.rászorulsz az acél és titán termelésére,szerintem ennek így van értelme.
  amin eléggé ki voltam akadva az a mefogalmazás a hőmérsékletet illetően:ezekkel a max. és legalább/legfeljebb dolgokkal sírba lehet kergetni,mert bizony van olyan lap,amin szerintem ellentmondásos információk vannak.lehet agyalni,hogy mire gondolhattak.hideg vagy meleg kell,mert ugye a legtöbb lap arra törkeszik,hogy melegebb hőmérséklet legyen,de persze van pár aminél a magasabb hőmérséklet meg már nem jó.nekem csak ennyi nem tetszett.

 • Elképesztően jó játék. Egyszerű elsajátítani, de rendkívül sokszínű. Szeretem azokat a játékokat, ahol egy cél eléréséhez több út vezet. Ez a játék ilyen. Minden új parti izgalmas, mert mindig kicsit más stratégiával kell dolgozni.
  Az solo variáns is élvezetes, noha megannyi elem kimarad belőle. Ha pvp módot a pókerhez hasonlítanánk, akkor a solo mód olyan, mint a pasziánsz.
  Nekem mindenesetre mindkét variációban tetszett.

 • Nagyon jó, összetett játék. Aki szereti a tabló építést és akár a lapka lerakást is, az megtalálja a számítását.

  De javasolnám, hogy szerezzetek be hozzá játéktábla kereteket, mert nagyon csúszkálhatnak a kockák.

 • Igazi ritkaságnak tartom. A pozitívumok amikkel jellemezhetném majdhogynem megszámlálhatatlan. Azért 1-2 negatívum is van (amit ki is fejtek lentebb), de ezt mind semmisnek is veszem ennyi pozitívum mellett.

  Kezdem a hangulattal: szó szerint a játék kezdetekor, mikor megkapod a cég birodalmat, a lapból kijön 2 kéz, megragad, és beránt. Onnantól nem is tudsz másra gondolni, csak a vállalkozásra :D

  A kártyákon lévő megnevezések (itt még a leírását a kártyának nem is említem), MÁR tetőzi a cégbirodalom által generált hangulatot, aztán jön a kártya hatása (ahogy bizonyos dolgok, események hatással vannak másokra), a nyersanyagok, a gyűjthető jelzők lapokon, amik az amúgy is változatos nyersanyagokon felül adnak űrhajókat, tudomány pontokat, kisállatokat (kutya, cica -"házikedvencek"-et), vagy esetleg micro organizmusokat - hogy az alapokról se felejtkezzünk el :) Az illusztrációk a kártyákon 100% sci-fi, szemet gyönyörködtető képekkel (itt említeném, hogy ezek a kártyák -amikből akad szép számmal-, meg a játéktábla alkotja a játékteret). Ezután még mindig tudja fokozni a játék az élményt a lapkákkal (erdők városok, vulkánok, laborok, erőművek, mega polisz stb...), amikkel maga a bolygó felszínen lesznek látható nyomai, hogy részesei vagyunk ennek az epikus történetnek.

  A végtelenségig tudnám folytatni a pozitívumait a játéknak, de kapjon helyet az 1-2 negatívum is, amit nem tudok elégszer hangsúlyozni, hogy a hangulat, élmény teljesen 0-ra redukál:

  Először beszélnék a játéktábláról: A kártyák kiválósága mellett, kicsit trehány munkának érzem a tábla grafikai megjelenését. De mivel a felfedett kártyák és a tábla adja a játékteret, a kártyákon lévő képek mindig hatással vannak arra, amit a bolygón látunk.

  A második a játékos tábla: a design-al semmi bajom, csak az anyaggal. Ott se a minőséggel, mert erős anyagból készült, csak nem jóból (a legjobb egy scythoz hasonló játékostábla lenne, de az ára miatt ilyet nem várhatunk el ;-}). Valami mattabb felületű, vagy durvább kartonból lehetett volna készíteni, mert ezen a fényes felületen, könnyen elcsúszik a jelölőnk.

  Egy szó mind száz, egy életre szóló beruházás, végtelen újrajátszhatósággal, mindenképp kötelező minden stratégiai társas kedvelőnek, és ajánlott minden társaskedvelőnek.

  Extra vélemény: Kártya védőt használni erősen ajánlott!

 • Legjobb játék eddig :) 4 fővel a legjobb.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat