Kingdomino (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2017_gemklub_kingdomino2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2017_gemklub_kingdomino3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 15 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerző: Bruno Cathala

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2017

Sorozat: Kingdomino játékok


Értékelések:

4.4

A pontok átlaga


5 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Fedezd fel a környező földeket, búzamezőket, tavakat és hegyeket, és szerezd meg magadnak a legjobb területeket!


Dominókból gazdagabb királyságot építeni, mint az ellenfeleink? Nem olyan könnyű, mint elsőre látszik! Dominószerűen osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni, hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek, de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek! Ráadásul minél értékesebb dominót választunk, annál később választhatunk a következő fordulóban. Okos és izgalmas – a Kingdomino nem véletlenül lett az Év Játéka 2017-ben!


Királyságépítő dominójáték


Mindig örülök neki, ha olyan okos játékokkal találkozok, amelyeknek rövid a játékideje, de látványosan épül benne valamit. Ha még ráadásul szép is, akkor tuti nyerő!


Na, a Kingdomino telibe talált. Ebben a negyedórás játékban egy 5x5-ös területű királyságot kell felépítenünk olyan lapkákból, amelyeken vagy erdő szerepel, vagy búzamező, de van bánya, mocsár, legelő és tó is. Minél nagyobb egy terület, annál jobb, de koronaikonok nélkül mit sem ér - ezekkel kell ugyanis megszorozni a terület méretét.


A koronák általában valamilyen épület mellett (szélmalom, halászkunyhó) láthatóak, merthogy a dominók szemet gyönyörködtető színekkel, szép rajzokkal vannak dekorálva. Ráadásul nem minden humortól mentesen. A tóban akár Nessi, a skót túlélőmester is visszaköszönhet, de van olyan is, hogy a legelőn a bárányok félve bújnak össze a sárkány árnyékától megijedve.


Az uralkodói döntések súlya


A cuki kis királyságot persze nem simán úgy rakjuk össze, hogy húzunk egy dominólapkát és keresünk neki helyet. Döntenünk kell, hogy a körben felcsapott lapkákból melyiket választjuk. És hogy ki vehet el dominót először, azt az előző körben választott lapkák erősorrendje határozza meg, azaz, ha elsőként akarunk választani a következő körben, akkor az első dominót kell kivennünk - még akkor is, ha az nem igazán illik királyságunk fejlesztési tervébe. De ha az utolsó lapka kell nagyon, akkor bizony a következő körben utolsóként döntünk, helyesebben szólva a maradékot kapjuk meg.


Ezzel pedig akár rosszul is járhatunk: előfordulhat,hogy addig taktikázunk egy dominólapka lehelyezésével, míg valahol egy fél dominónyi terület marad a következő köre - azaz ide sem rakhatunk már lapkát. Vagy a kapott dominó egyik végét sem tudjuk a korábban lerakott területeinkhez illeszteni. Ergo már dobhatjuk is ki. Így előfordulhat, hogy nem tudjuk hiánytalanul megépíteni az 5x5-ös királyságunkat. Akkor aztán foghatjuk fenséges fejünket...


Az ilyen helyzetek elkerülésére való a királyság központját képező vár, amelyhez bármilyen színű dominót lehet illeszteni. Igen, maximum négyet. Maximum, mert a várat nem vagyunk kötelesek királyságunk közepén tartani, akár sarkon lévő kiindulópontként is használhatjuk.


Egy király kis játék


Élvezetes és könnyed negyedórás játék a Kingdominót választók jutalma. A játékban persze van egy szerencsefaktor, mikor milyen dominók kerülnek elő, de az élmény java részét a taktikus döntés és az előrelátó tervezés adja. A kétszemélyes verzió nekem külön kedvencem: ebben körönként négy lapkából választhatunk 2-2 koronás figuránkkal, és külön elmebajt tudunk magunknak okozni, amikor rájövünk, hogy elkombináltuk: ügyesen lefoglaltuk a két, nekünk kellő dominót, csak azt felejtettük ki a számításból, hogy fordított sorrendben akartuk lerakni...


Szóval klassz kis fillerjáték, ráadásul jókedvre derítően színes. És még egy apró ráadás: aki veszi a fáradtságot, és közelről megnézegeti a dominókat, talál pár elrejtett meglepetést...


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertetőAngol nyelvű ismertető

A Kingdomino játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

9017,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

7112,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

4.4

A pontok átlaga

5 értékelés alapján
 • 3
 • 1
 • 1
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon jó, egyszerű és szórakoztató játék! Már az első partinál a család kedvence lett! Ajánlom mindenkinek!

 • Nagyon tetszik a játék mechanikája. Mindenkinek ajánlom, aki arra is szeret figyelni, hogy a terjeszkedésnak is kerete van. Többszörös játékhoz Queendominoval együtt ajánlom, több lehetőség, több domino.

 • Kellemes kikapcsolódás az egész családnak, könnyed és gyors menetek.

  Bele lehet vonni a 6 évest is és közel azonos a nyerési esélye mivel nem kell hatalmas ész a játékhoz és sok múlik a szerencsén.

  Mivel a játék alapvetően a dominó játékra épül, akit az nem szórakoztatna, ez se fogja sokáig.

  Hiába van nagyon szép köntösbe bújtatva mégsem szól másról mint, hogy vegyél fel elemeket és illeszd be a dominó szabályai szerint. Hamar megunható kb 16-ot játszottunk vele és a 9, 11 éves gyerekeim már nem akarják elővenni. Én sem erőltetem, mert túl egyszerű.

  Azért biztos 2-3-szor előkerül még évente.
  6 éves mellett tökéletes választás.

 • Nagyon jó kis társas, egyenlőre csak ketten probáltuk, de igy is élvezhető!

 • „Kingdomino - Egy Királyi Jó Választás Minden Korosztálynak!”

  A Kingdomino társasjáték igazi gyöngyszem a kezdő és haladó játékosok számára egyaránt. Vásárlásom fő oka az volt, hogy egy könnyen tanulható játékot szerettem volna találni szüleimnek, akik még csak most ismerkednek a társasjátékok világával. A Kingdomino ebben tökéletes választásnak bizonyult, hiszen egyszerű szabályrendszerével és gyors tanulási görbéjével azonnal magával ragadja a játékosokat.

  A játék szépsége abban rejlik, hogy bár a szabályok egyszerűek, mégis kellő stratégiai mélységet kínál, ami garantálja, hogy hosszabb távon is lekösse a játékosok figyelmét. Ez a mélység különösen előnyös, hiszen így a haladóbb társasjátékosok is megtalálják benne a kihívást, miközben a kezdők sem érzik magukat elveszettnek.

  A Kingdomino különösen akkor ragyog, amikor csak ketten ülünk le játszani. Ilyenkor a játék még izgalmasabbá, még taktikusabbá válik, ahol minden döntés számít. Ráadásul a játék gyönyörűen megmunkált alkatrészei és élénk színei még inkább fokozzák az élményt.

  Összefoglalva, a Kingdomino tökéletes választás azok számára, akik egy könnyen tanulható, de mégis mély(ebb) stratégiai élményt keresnek. A játék kiválóan ötvözi a könnyed játékélményt a komolyabb stratégiai megfontolásokkal, így mindenki számára ajánlott, aki szereti a társasjátékokat.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.