A Tiltott sivatag (Forbidden Desert) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték
 • webrend/images/termek_large/tarsas_tiltottsivatag2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_tiltottsivatag3_lrg.jpg

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 2-5 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 45 perc

Ajánlott: 10 éves kortól


Adatok:

Szerző: Matt Leacock

Kiadó: Reflexshop Kft.

Kiadás éve: 2017

Sorozat: Tiltott Sivatag játékok
Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


5 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

A sivatag mélyén


Küldetésre indultatok a távoli sivatag szívébe, hogy felkutassatok egy régi repülőszerkezetet, amely a Nap energiáját használva működött. Sajnos megtörtént a legrosszabb: amint elértétek a sivatagot: hatalmas homokvihar tört ki és ti a semmi közepén ragadtatok. Se víz, se segítség és a hőség egyre nő. Egyetlen esélyetek megtalálni a legendás szerkezetet és elrepülni a vihar elől.


A Tiltott sivatag egy kooperatív játék, melyben egy repülőgép négy darabját kell kiásnotok a homokból és minél előbb elrepülni a sivatagból. A feladat nem lesz egyszerű. A vihar tombol, a víz napról napra fogy és senki sem tudja, hogy merre lehetnek az alkatrészek. A győzelemhez remek taktikára és egy kis szerencsére is szükségetek lesz.


A mozgó homoktenger


Nem tudjátok előre, hogy mit is találtok a sivatagban. A terep véletlenszerűen, kis lapkákból áll össze, amik ráadásul homokkal vannak ellepve. Ahhoz, hogy megtaláljátok a szükséges tárgyakat, ki kell ásnotok a homok alól azokat az építményeket, amik megmutatják az utat. Persze a homok alatt sok minden megbújik. Találhattok vizet, ami létfontosságú lesz; akadnak földalatti járatok is, ahol védve vagytok a nap elől; de akár különböző felszereléseket is találhattok, amik segítik majd a túlélést.


A sivatag egyáltalán nem biztonságos. A dűne mozog, így folyton változik a területek helyzete, valamint a homok is egyre több lesz. Ha valamit befed a homok, értékes időt kell feláldoznotok azért, hogy eltakarítsátok azt. Ha már túl sok van belőle, nagyon nehéz lesz a haladás és akár a játék is véget érhet.


A sivatag hősei


A kalandorok csapata nem amatőrökből áll. Mind felkészülten indultatok neki a feladatnak, így hiába a balszerencsétek, minden esélyetek megvan arra, hogy teljesítsétek a küldetést. Mindenki egy-egy különleges képességgel rendelkező karakter bőrébe bújik. A meteorológus a viharjóslásban segít, a vízhordó az életben maradásért felel, míg az archeológus könnyebben eltakarítja a homokot. Mind a hat karakter fontos szerepet tölt be és ösztönöz a csapatmunkára.


Minden karakter négy-négy akciót hajthat végre a saját körében. Ezeket kell felhasználnod a mozgásra, az ásásra, a terület feltárására és a tárgyak felvételére. Fontos, hogy jól oszd be a cselekedeteidet, mert egy rossz döntés is elég ahhoz, hogy a győzelem távolabb kerüljön. Ha sikerült mind a négy alkatrészt összegyűjtenetek és eljuttok a gépezetig, sikerült elhagynotok a sivatagot és megnyertétek a játékot.


A doboz tartalma


49 kártya, 28 homokjelző, 24 sivataglapka, 6 fafigura a kalandoroknak, 6 jelölő klip, 4 repülődarab és a repülő modellje, valamint a homokvihar mérője.


Vár a sivatag


A Tiltott sivatag remek választás, ha olyan kooperatív játékot kerestek, amelyet könnyű szabályok és nagy kihívás jellemez. Ezt megtaláljátok ebben a játékban, talán a nehézségből túl sokat is. Az első néhány játék alatt nem lesz könnyű kikeveredni a homok alól. Jellemző az ilyen típusú játékokra, hogy valaki átveszi a vezetést és megmondja másoknak, hogy mit tegyen. Ez a Tiltott sivatagra nem jellemző. Érdemes megbeszélni a taktikákat és segíteni a többieken, de mindenki meg tudja tartani a saját karakterét és cselekedhet a saját belátása szerint.


A tartozékok minősége nagyon jó, különösen a műanyag figuráké. Az összeszerelhető repülőgép remekül mutat. A lapkák kétoldalasak, melyek grafikája nagyon hangulatos és szép.


Ha esetleg a sivatagos téma nem tetszik, akkor érdemes kipróbálni a sorozat első részét, A Tiltott sziget játékot, amely kisebb-nagyobb változtatásokkal átülteti a kalandot egy süllyedő szigetre. Ha valami komolyabb, nehezebb, összetettebb játékra váltanátok inkább, akkor a Pandemic jó választás lehet.


Találjátok meg azt a gépet, mielőtt a homok belep mindent!


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető

A Tiltott Sivatag játékok sorozat többi tagja:

Kellékek:

2900,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

5 értékelés alapján
 • 5
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Tipikusan egyszerű, de nagyszerű játék! Könnyen megérthető, egyszerű szabályai ellenére igazi fejtörést tud okozokozni játékosszámtól függetlenül.

  Érdekesség, hogy az eredeti angol verzióban az “Időjárás előrejelzés” kártya annyi viharpakli lapot enged megnézni, amennyin áll a viharjelző. A magyar verzióban ez valamiért fix 3 lapra lett fordítva. Nem tudom, hogy ez szándekos volt-e vagy csak fordítási hiba.

  Mindenkinek tiszta szívvel ajánlom!

 • Akárkivel játszottam eddig, mindenki szerette! Nem egy komplex játék, de szerintem az egyszerűségében rejlik a varázsa.
  Kimondottan üdítő, hogy nem fél óra fel- és elpakolni, és könnyen tanítható/tanulható. (Új játékosok esetén is lemegy egy kör egy óra alatt, pakolással együtt.)
  Igényes a kivitelezés, nem túl sok elemmel (szerintem a léghajó egészen pofás, és ad egy kis extrát a játékélményhez) habár a "kekszes doboz" elég sérülékenynek tűnik, szóval nem javallott erre halmozni a gyűjteményünk többi tagját.
  Aki könnyed kooperatív játékot keres annak mindenképpen ajánlott!

 • A játék lényege, hogy a játékosok egymással kooperálva kiszabaduljanak a sivatag fogsásából, mielőtt a vihar maga alá temeti őket. A sivatagot felfedezve kell megkeresni a menekülő hajó alkatrészeit, küzdve a folyamatosan vándorló homok viharral, szomjúsággal, napszúrással és délibábokkal. Mindezt a játékosok képességeit okosan kombinálva lehet elérni. Elsőre úgy tűnhet, hogy a játék nehéz és verhetetlen, de ez senkit se tántorítson el, ha az ember már jobban kiismeri a játékot, a karaktereket, képességeiket és hogy azokat hogyan lehet a legjobban kihasználni, akkor már a győzelem is könyebben elérhető :).

  Rendkívül izgalmas, igényes, szép kivitelezésű, fordulatos játék. Könnyen tanulható, tanítható! A játék élménye nem változik a játékosok számával (mi már játszottunk 2-3-4-5-en is), ugyanolyan jó ketten küzdeni a sivatagi viharban mint öten :)! Nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon jó időtöltés!

 • Remek játék! Könnyen tanítható és tanulható játék. A különböző kártyák kidolgozottsága részletes és igényes és a hajónk is aminek a darabjait össze kell szedni a játék folyamán, aprólékosan ki van dolgozva. Fair módon nehéz a játék kellő kihívást nyújt a játékos csapatok számára. Csak ajánlani tudom!

 • Az egyik kedvenc társasjátékom mindenkinek tudom ajánlani!
  Amikor kibontottam penészesek voltak benne a sivatag lapkák de letakarítottam és már egy kis penészszagon kívül nincs más problémája.
  Tudom hogy ez nem a Szellemlovas hibája hanem a gyártóé, de emlétísre méltónak gondoltam ezt a hibát.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!