• webrend/images/termek_large/tarsas_2017_gfg_deception_murderinhongkong2_lrg.webp
  • webrend/images/termek_large/tarsas_2017_gfg_deception_murderinhongkong3_lrg.webp

Deception: Murder in Hong Kong

Új Társasjáték - Önálló játék
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 60*92 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 3570,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 3 db Kártyavédő - Swan 60*92 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 4760,- Ft
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Értékelés

Egy rendkívül pörgős és szórakoztató nyomozós játékot mutathatunk be a Deception: Murder in Hong Kong szerepében. Minden játékos egy nyomozót alakít és a cél az, hogy rá kell jönni ki követte el a gyilkosságot.

Természetesen az egyik játékos a bűnös, de ezt az egyszerű koncepciót nehezítik a szerepek, melyeket a játék elején osztunk ki rejtve mindenkitől. (pl. a nyomozó, a tudós, a bűntárs, stb.)

Sokszor újrajátszható, garantált élvezet!

Tanulmányozzátok a törvényszéki bizonyítékokat és találjátok meg a gyilkost. De vigyázzatok, a tettes köztetek lehet!


Rejtélyes gyilkosság történt Hong-Kongban, amit egy csapat nyomozó igyekszik felderíteni - csakhogy közéjük furakodott maga a gyilkos is! Titkos szerepes, megtévesztésen alapuló szociális party játék, amit akár 12-en is játszhatnak!


A "forgatókönyv”


A játék alapkövei a következők: intrika, gyilkosság, megtévesztés, következtetés. Az egyik játékos a Gyilkos, aki titokban választja ki a gyilkos eszközt és a bizonyítékot, amit hátrahagy. Egy másik játékos lesz az Igazságügyi Orvosszakértő; az ő kezében van a kulcs ahhoz, hogy sikeresen elítéljék a bűnözőt, de felfedezéseit csak a pontos analízis elvégzése után tudja közölni a többiekkel. A többi játékos nyomozók szerepébe bújva megpróbálja értelmezni a nyomokat – de vajon sikerül elkapni a gyilkost? Azt gondolod, hogy persze… de a gyilkos is a nyomozók között van!


A nyomozóknak muszáj együtt dolgozniuk és összefogniuk a sikeres akció érdekében. Emellett használniuk kell az eszüket, a megérzéseiket és a deduktív képességeiket, hogy helyesen állapítsák meg, mivel követték el pontosan a gyilkosságot, és hogy megtalálják a szükséges bizonyítéko(ka)t és hűvösre tegyék az elkövetőt.


A tettesnek azonban félre kell vezetnie és össze kell zavarnia a detektíveket, hogy mentse a bőrét.


Megvan benned az a képesség, ami ahhoz kell, hogy átláss a hazugságok fátyolán és elkapd a bűnözőt, vagy ő lesz az ügyesebb és megússza tettét?


Szerepek a játékban


  • Igazságügyi Orvosszakértő (1) – ő a játékmester, tehát a megoldást is tudja, azonban ezt nem szabad sem elárulnia, sem utalnia rá a nyomozóknak. Ha az egyik nyomozó/ nyomozók megtalálja/megtalálják a megoldást (eszköz, bizonyíték), akkor ő/ők nyerik a játékot.
  • Gyilkos (1) – Amikor eljön a bűnözés ideje a Gyilkos kiválaszt 1 Nyom kártyát és 1 Eszköz kártyát. A játék során a gyilkos megpróbálja elrejteni igazi szerepét, valamint bűnbakot keresni (természetesen másra akarja terelni a gyanút). FIGYELEM! Ha a nyomozók azonosították a Gyilkost, de a bizonyítékot és az eszközt nem, akkor a Gyilkos nyeri a játszmát.
  • Nyomozók (8) – Ahhoz, hogy megoldják az ügyet, a nyomozóknak meg kell vizsgálni az Igazságügyi Orvosszakértő által adott nyomokat. Vele együtt nyerik meg a játékot, ha helyesen azonosítják a gyilkos eszközt és a bizonyítékot.
  • Bűntárs (1) – Ez a szerep opcionális, ha hatan vagy annál többen játszotok. A bűntárs tudja, hogy ki a Gyilkos és tudja a megoldást is. Ő is nyer, ha a tettes megússza az emberölést.
  • Tanú (1) – Ez a szerep opcionális, ha hatan vagy annál többen játszotok. A tanú az egyik nyomozó, aki ujjlenyomatait a helyszínen hagyta, így most nem lehet tudni, hogy melyikük a gyilkos és azt sem, hogy hogyan lett elkövetve a gyilkosság. FIGYELEM! Ha a Gyilkost letartóztatják, de meg tudja nevezni a Tanút, akkor a Tanút megölik és a Gyilkos és bűntársa megnyerik a játékot.

Fontos: Tartsátok észben, hogy a Gyilkos (és néha bűntársa is) a nyomozók között van! Éppen ezért az ártatlan Nyomozóknak nagyon igyekezniük kell, hogy megvédjék magukat a hamis vádaktól.


Magyar nyelvű ismertetőAngol nyelvű ismertető

Deception: Murder in Hong Kong

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Tobey Ho
Kiadó: Grey Fox Games
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Bűnjelek (Deception) játékok
Címkék: Történetmesélés, Blöffölés, Következtetés/Nyomozás, Titkos szerepek, Csapatjáték, Áruló,
8720,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Értékeld ezt a játékot és írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat