Azul (magyar) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2017_gemklub_azulmagyar2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2017_gemklub_azulmagyar3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 2 játékossal

Játékidő: 45 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerző: Michael Kiesling

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2017

Sorozat: Azul játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


7 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

I. Mánuelt, Portugália királyát rabul ejtették az Alhambrában látott gyönyörű, színes csempék. Felszólította országának mestereit, hogy királyi palotáját, mely Evorában áll, ilyen szép díszítéssel lássák el. De ki lesz vajon az, aki legügyesebben választ a mozaikgyárak készletéből, gyakran vetélytársai orra elől halászva el az azok által kinézett darabokat? Ki tudja a vetélkedésben a legszebb, legértékesebb falat összeállítani, amellyel elnyeri a király bizalmát és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?


Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait. Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek...


A játék menete


Játékosszám alapján meghatározott számban helyezünk manufaktúrákat az asztalra (korongok), ezekre minden forduló elején felrakunk 4-4 csempét, amit egy zsákból húzunk ki. Csempét. Így van, na azért nem 1:1-es csempékben kell gondolkodni, kompakt kis játék ez, de a játékelemek az azulejo csempéket idézik, ami egyfajta tradicionális portugál királyi belsőépítészeti remek. És jellemzően kék (erre utal az elnevezés is, az "Azul" ugyanis kéket jelent). A készítők ennél tovább merészkedtek, piros és sárga csempéink is lesznek - mindegyiken más-más minta, illetve egy-egy csupasz fajta a pirosból és a kékből.


Innen kezdődik a csempebeszerzés. A játékosok a saját körükben egy gyárról leveszik egy adott színből az összes csempét, majd felrakják azokat a saját táblájuk soraiba.


Töltsd fel a készletet, építsd a falat és szerezd meg a legtöbb pontot!


A forduló végén pontozunk. Ilyenkor a teljesen feltöltött sorok kiürülnek, és róluk egy csempe felkerül a játékos tábláján lévő mátrixba, a megfelelő helyre, ezeket pontozzuk. Ha önmagukban állnak, akkor egy pontot érnek, ha viszont felkerülésükkor vízszintesen vagy függőlegesen szomszédosak más csempékkel, akkor az egybefüggő sor vagy oszlop minden egyes eleme után kapunk egy-egy pontot.


Az Azul-ban tehát nincs más dolgunk, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudunk tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.


Ehhez nem csak a saját készülő munkánkat, de a többiekét is figyelni kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut nekünk, amelyet nem tudunk beépíteni, így a nyakunkon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek.

Összegzés, ajánlás


Akinek fontos egy jó játék során a stratégia, a taktika, az előre gondolkodás és az esztétikai élmény is, azt biztosan elvarázsolja az Azul társasjáték a gyönyörű színes Portugál csempéivel. Absztrakt családi társasjáték.


Újrajátszhatósága nagyon jó, mert a pontszerzés során sok dologra kell figyelni, ezért minden egyes játék után eltervezi az ember, hogy mit fog másképp csinálni a következő játékban / körben. Ezt a szándékot azonban megmásíthatja az éppen a manufaktúrákba véletlenszerűen kerülő 4 csempe kombinációja.


Iskolás korú gyerekekkel is érdemes kipróbálni, mert a játék során észrevétlenül gyakorolhatjuk velük az alapvető matematikai műveleteket, nem utolsó sorban a taktikai – stratégiai érzéküket is fejlesztjük. Ehhez mi sem jobb, mint ez a gyönyörű tartozékokból összeállított játék. Viszonylag rövid idő alatt lejátszható, kb. 40 perc. Élvezetes, előre gondolkodást igénylő társasjáték.


Letöltés
Magyar nyelvű ismertető

Magyar nyelvű játékmenet

A Azul játékok sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

6035,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

7 értékelés alapján
 • 7
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Azért neveztünk be rá, mert absztrakt stílusú stratégiai játékunk még pont nem volt, és nagyon megragadott a doboz, és a kis bakelitcsempék mintázata. Nagyon nem lőttünk mellé, remek játék. Kicsit bővebben:

  Komponensekből meglepően kevés van. A doboz tartalmaz 4 játékostáblát, 9 körlapot, amire a csempék kerülnek, 4 kis fakockát a pontok jelölésére, egy kezdőjátékosjelzőt, és 100 darab rendkívül igényes bakelitcsempét, amik kocognak, zörögnek, jó hűvös tapintásuk van, öröm pakolgatni őket. Helyet kapott a dobozban egy vászonzsák is, amiből a csempéket húzhatjuk a játék során, erős, masszív, szép darab az is. Ennek közvetlen folyománya, hogy a játék kb. 1 perc alatt előpakolható, semmit nem kell szortírozni, válogatni, kevergetni. Ilyen tekintetben csillagos ötöst érdemel.

  A játékmenet maga könnyen tanulható, pörgős. Az alap mechanizmus annyiból áll, hogy a játék elején a játékosszám alapján meghatározott számú körlap mindegyikére 4-4 csempét helyezünk, majd a játékosok egymás után cselekszenek: Mindenki elvehet egy adott körlapról minden azonos színű csempét, a többit pedig betolja középre, vagy középről veszi el az összes azonos színű csempét. Az elvett csempékkel tölthetjük fel a sorokat a táblánkon, a betelt sorokból pedig a kör végén egy csempe átkerül a tábla színes felére, ahol pontokat kapunk érte. Természetesen van pár apróbb szabály, amit itt felesleges lenne ismertetni, de a játék lényege tényleg csak ennyi. Hiába hangzik egyszerűnek, rengeteg lehetőség van taktikázásra, és szükség is van rá, mert ha egy adott színből sokat veszünk el, nem fog elférni, és pontlevonás jár érte. Ha viszont ott hagyunk az asztalon egy nagyobb adagot egy színből, a következő játékosnak könnyen pontot érhet. A játék tulajdonképpen arról szól, hogy mennyire manipuláljuk ügyesen a csempék eloszlását az asztalon, és mennyire rendezzük el ügyesen a saját sorainkat.

  A dobozon 30-45 perces játékidő szerepel, mi első játékalkalmunk alatt 5 kört játszottunk le (2 fővel) kb. másfél óra alatt, szóval szerintem az a 45 perc még 4 fővel sincs annyi, tényleg nagyon pörgős játék.

  Mivel nincsenek nagyon komplex szabályok, és mechanizmusok, családoknak is nyugodtan ajánlható, ha tetrisezni, vagy bejeweled-ezni tud a gyerek facebookon, akkor ez sem fog gondot okozni. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki egy pörgős, gyors, de mégis gondolkodós játékot keres, ami az asztalon is remekül mutat.

 • Nagy örömmel írok véleményt erről a játékról.
  Hihetetlen izgatottsággal vártam, hogy megjöjjön a kicsike. És végre itt van! A család és a baráti társaságom is imádja. Remekül bele lehet feledkezni a gyönyörű csempék pakolgatásába ( amik iszonyat jó minőségűek) és a játék különleges mechanikájába. Nekem külön tetszik, hogy amikor fel kell tölteni a tokeneket csempékkel, közben ki lehet oldani az agyalásból. Tényleg jól kitalált az egész. Mindenkinek csak ajánlani tudom, megéri az árát!
  Jó játékot!
  Baráti üdvözlettel,
  Mercs Máté

 • Ez egy nagyon jópofa, könnyen tanítható társasjáték. A "legnehezebb" része a pontozás,de ezt azt is pikk-pakk megérteni, amint eljön az első kör vége és együtt csináljuk, a játék végére már mindenki magának tudja számolni. Érdemes figyelni a többiek tábláját is, ki mit gyűjt és mit nem, ez néha konfliktusra tud okot adni. Nem azt mondom, hogy ez a kedvenc társasom, de szívesen játszom vele, és ezt bármilyen kisebb társaságban elő lehet venni, mert mindenki szeretni fogja. Egy hátrányt érzek csak az a 4 fős limit. Mindenesetre ez egy remek bevezető a modern társasjátékok világába.

 • Nagyon jó játék, szép kivitelezés. Az egész család imádja.

 • Kicsit tartottam tőle, hogy milyen is lesz a fogadtatása mint a gyűjtemény első "absztrakt" társasjátéka.
  Utólag belegondolva kár volt ilyesmin egy percig is aggódni, nem hiába kapott év játéka díjat.
  Mind a családon belül, mind a baráti társaságban elnyerte, szó szerint, mindenki tetszését.
  Csak ajánlani tudom!

 • Már ismertem a játékot, egyszer játszottam vele, és családban/ajándékként vettem meg. Nagyon élvezetes az idősebb korosztálynak is (82 évessel együtt játszottuk), és a fiatalok is szívesen csatlakoznak. Egy-két játék után megérti mindenki, hogyan kell gyűjtögetni, pontozni, ha nem, akkor segítünk - semmi baj. Kiváló hétvégi, ebéd utáni kikapcsolódás.
  Ami különösen tetszik: vászonból van a zsák! Hurrá! Hátamon futkos a hideg a más, egyébként szuper játékoknál, amikor a nylon zsákokba kell nyúlni. Mint ahogyan viselni sem bírom a nylont, műanyagot, úgy hozzáérni is "fázok", főleg, ha minden körben kell valamit húzni a kis tasakból. Ez az AZUL-ban a legeslegjobb! :))) Persze, a csempéket is jó "fogdosni", mert kiváló minőségűek.
  Végül (de nem utolsósorban) az "idősebbek sem hagyják abba hamarabb" (mint a tv-torna szlogenje régebben): a múltkor 82-58-23 évesek játékában, mindhárman 94 pontot értünk el a partiban, hármas holtversenyben. Na ezt csinálja utánunk valaki :D

 • Nagyon jó addiktív gondolkodtató játék, amit csak ajánlani tudok!! :)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.