Mage Knight (Ultimate Edition, angol) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
  • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2019_wizkids_mageknight_ultimateedition2_lrg.webp
  • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2019_wizkids_mageknight_ultimateedition3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 1-5 játékos

Játékidő: 150 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Vlaada Chvatil, Paul Grogan, Phil Pettifer

Kiadó: WizKids

Kiadás éve: 2019

Sorozat: Mage Knight játékok


Értékelések:

0

A pontok átlaga


0 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 3 db
Össz ár: 3570,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 4 db
Össz ár: 4760,- Ft

Alternatív festésű miniatúrák, néhány új lap és az összes Mage Knight kiegészítő egy dobozban, természetesen az alapjátékkal.

Mage Knight:

Az Altheai Birodalom nem maradhat fenn a mostani formájában. A Tanács téged küldött, a nagyhatalmú mágust és harcost, hogy törj be a birodalomba. Csupán hűséget kérnek tőled, cserébe viszont hatalom, hírnév és vagyon jár. Képes vagy teljesíteni a Tanács akaratát vagy névtelenül buksz el?

A Tanács nevében
A Mage Knight egy küldetésalapú fantasy játék 1-4 fő részére. Minden játékos egy nagyhatalmú személyiség bőrébe bújik, aki járja a világot, megütközik a szörnyekkel, városokat ostromol, tornyokba tör be új varázslatokért, templomokat pusztít el a Tanács nevében.
A játék számos, előre meghatározott körből áll a küldetéstől függően. A rendelkezésre álló idő alatt kell összegyűjteni a legtöbb pontot a győzelemhez. Hogy mi is szükséges a győzelemhez a küldetés leírásából kiderül. El kell foglalni a városokat, fel kell szabadítani a bányákat, fel kell deríteni a földrészt és így tovább.
Hőseitek a kalandozások során fejlődnek: erősebbek lesznek, új varázslatokat, támadásokat tanulnak, hadsereget toboroznak. Ezeket mind kártyák jelképezik. A hősök tizenhat lapos alap paklija folyamatosan bővül, így újabb lehetőségekkel tudnak majd élni.

Egy körben két cselekvést tudsz véghezvinni: mozoghatsz, majd akciózhatsz. Dönthetsz úgy is, hogy nem teszel semmit. A két cselekvést nem cserélheted fel (akcióba lépni a területen, majd mozogni nem szabad).
A mozgáshoz ki kell játszanod a kezedből olyan kártyákat, amik mozgáspontokat adnak. Többet is kijátszhatsz, sőt: megfelelő manapont elköltésével erősítheted a kártyáid hatását. A különböző területek más-más mennyiségű mozgást igényelnek. Két pont felhasználásával felfedezhetsz új területet, így a térkép kibővül, újabb lehetőségek tárulnak fel.
Ha egy olyan mezőn állsz, ahol található település, akcióba léphetsz vele. Ilyenkor meglátogatod a falut és a hírnevedtől függően vásárolhatsz, toborozhatsz, pihenhetsz, akár ki is foszthatod őket! Mindehhez olyan kártyákat kell kijátszanod, ami befolyáspontokat ad. Ez ugyanúgy működik, mint a mozgásnál.
A városok, erődök, kolostorok is így működnek, bár más és más lehetőségeket nyújtanak. Előfordulnak szörnyodúk, mágikus források, labirintusok és még néhány helyszín, amelyekről részletes magyarázatot és példákat tartalmaz a szabálykönyv.

Gyakori akció a harc. Ilyenkor a területen álló szörnyeket vagy éppen más játékosokat megtámadhatsz. A harc négy fázisból áll: távolsági harc, blokkolás, sebzések kiosztása, közelharci ütés.
A távolsági harcban megpróbálhatod elpusztítani az ellenséget még azelőtt, hogy a közeledbe érne. Ehhez olyan képességeket és kártyákat használhatsz, amik nem a közelharcban használatosak.
A blokkoláskor meg kell védened hősödet és embereidet a támadásoktól. Itt is a kártyáidat fogod használni.
A nem kivédett támadások sebzéseit ki kell osztanod. Sérülhet a hősöd vagy az emberei, rajtad áll.
Az utolsó szakaszban visszatámadsz. Itt csak a közelharci támadásaid vetheted be. Ez után a fázis után a csata véget ér.
A harcokat tovább színesítik a lények egyedi tulajdonságaik, az erődítmények, a különböző ellenállások a sebzésekkel szemben. Ritkán könnyűek az összeütközések.
A végső pontszám sok tényezőből áll össze. Pont jár a megtanult varázslatokért, megszerzett kincsekért, a nagy hadseregért, az elfoglalt építményekért, a felfedezésekért. Ezeken kívül a küldetés speciális feladatainak elvégzése is jelentős pontot ad. Mint látható, nem csak egy út vezethet a győzelemhez.

A doboz tartalma
240 kártyalap, 196 jelző, 20 térképdarab, 8 figura, 54 manakristály, 7 manakocka és két szabálykönyv.
A készítők figyeltek arra, hogy az egyes elemeket könnyen tárolni tudjuk, és mindennek meglegyen a maga helye. Meg kell említeni azt is, hogy a figurák festettek, így ezzel sem kell a későbbiekben bajlódni. A játék minősége szuper!

Értékelés
A Mage Knight kétségkívül egy remek játék lett – de mi más is lehetne Vlaada Chvátil-tól? A világ és a téma garantálja a hangulatot, a karakterek látványosan fejlődnek, erősödnek, a harcok izgalmasak. Egyszóval fantasztikus!
A taktikázás és stratégiai lehetőségek sok jó megoldást eredményeznek, nincs egy tökéletes játékstílus. Ezt tovább erősíti a négy különböző karakter és a rengeteg kártya.
A játékidő elfogadható. Rá kell szánni két vagy három órát, de ez egy ilyen típusú játéknál nem meglepő. Sajnos az előkészületek és a végső pontozás is elvesz még legalább félórát, ami talán kicsit soknak tűnhet.

Hátrányként említeném azt, hogy a felhúzott kártyák miatt a szerencsének is szerepe van. Néha túlságosan is. Aki a játék első egy-két körében lemarad, az valószínűleg nem is fog győzni. Persze visszavágóra mindig van lehetőség.
A szabálykönyvvel lehetnek még problémák. Nem a legmegfelelőbb az összeállítása és a szabályokból is sok van, így az első pár játéknál sokat kell lapozgatni.
Aki fantasy rajongó, szereti a hosszú stratégiai játékokat és nem ijed meg az összetett szabályoktól, az feltétlenül próbálja ki a Mage Knight-ot!

Hivatalos honlap
Szabálykönyv
Szabálykönyv az első játékhoz

Lost Legion:

Mage Knight: The Lost Legion
Egy új hős lépett át a portálon. Két kardjával és mágikus képességeivel nem sokat állták a nő támadásait. Wolfhawk csatát csatára nyer, de nem csak egyszerű rablók vagy orkok járják a környéket. Volkare, a hadúr támadást indított a máguslovagok és a birodalom ellen. Vajon ki lesz a harcok győztese?
 
 

Megújult világ
A Mage Knight első kiegészítője ez a darab, amely számos új elemmel gazdagítja a játékot oly’ módon, hogy a szabályrendszert nem bonyolítja. Szerencsére nem esik ebbe a hibába a Mage Knight, aminek az alapszabályai is elég összetettek. A Lost Legion inkább csak tovább csiszolja a remek játékmenetet, rengeteg új lényt, képességet, eszközt tesz elérhetővé, új területeket enged felfedezni és egy új játékmódot is alkot, melyben egy hadúr csapataival kell szembeszállnotok.


Wolfhawk és a többiek
Az ötödik játszható karakter Wolfhawk. Ő egy női harcos, aki két pengéjét forgatva bocsátkozik harcba. A többi karakterhez hasonlóan Wolfhawk is saját paklival rendelkezik, valamint az ő figurája is festett. Minden gond nélkül beilleszthető a többi hős közé.
Mivel már öt hős áll a játékosok rendelkezésére, így egyszerre már nem négyen, hanem öten is játszhattok.
A korábbi mágusokról sem feledkeztek meg a készítők. Mindegyik kapott új lapokat, így sokkal változatosabb és színesebb játékot lehet velük is folytatni. Mind gyengébb, mind fejlettebb kártyák is szerepelnek a készletben.
 


Gazdag világ
Hat új területlapka került a kiegészítőbe. Ezek nagyon hasonlóak az alapjáték területeihez, mégis bővítik a választékot, ami az újrajátszás szempontjából mindenképp’ előnyös.
A veszélyes vadonban új ellenségek várnak rátok. Katapultok, fosztogatók, hidrák, sárkányok és így tovább. Nem csak új szörnyek, de új romvárosok, tornyok, kazamaták is felbukkannak. A negyvennyolc új jelzővel együtt sok meglepetéssel futhattok majd össze a földrészen.
A kutakodással és a harcokkal új tárgyakat is fogtok találni. Olyan felszerelések kerülhetnek elő, mint például a Bukott Királyok Pajzsa vagy a Druidák Botja. A nyolc tárgyon kívül még négy új varázslat is megismerhető.
Természetesen új zsoldosokat is magatok mellé állíthattok, összesen tíz különfélét. A választékban vannak fosztogatók, famulusok, de még nagyhatalmú hősök is.

A hadúr támadása
Volkare egy nagyhatalmú ellenség, aki két új küldetésben is felbukkan. Az egyik küldetésben egy várost próbál meghódítani, miközben bárkit lemészárolni, aki az útjába kerül. A másik feladat során Volkare a hősök portálja felé tart. Meg kell állítani, mielőtt elérné azt és átjutni rajta.
Volkare figurája is festett, akár a hősöké. Ő is a világot járja, folyamatosan fejlődik, sereget toboroz. Legyőzése nagy feladat, igazi epikus küzdelem vár a játékosokra!

Értékelés
Ennél jobb kiegészítőt talán nem is alkothattak volna a Mage Knighthoz. Szerencsére a szabályok a régiek, így szinte azonnal belevethetitek magatokat a kalandba.
A rengeteg új kártyalap és a jelzők miatt sosem fogjátok ugyanazt a játékot játszani. Az új küldetések remekül sikerültek. Nehéz elérni egy ilyen stílusú társasjátékban az igazi hősies és elkeseredett harc érzékeltetését, de a Volkare-ral folytatott küzdelem sikeresen eléri ezt.
Ha tetszik az alapjáték, ezt a kiegészítőt feltétlenül érdemes beszerezni. Szuper lett!

Hivatalos honlap

 

 

A Mage Knight játékok sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

Új
25024,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 2025-02-28
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.