T.I.M.E Stories (magyar) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 60 perc

Ajánlott: 10 éves kortól


Adatok:

Szerző: Manuel Rozoy

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2019

Sorozat: T.I.M.E Stories játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


2 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány
Eljött az az idő, amikor már nem szimplán utazgatunk az időben, hanem küldetésünk is van. Ez pedig nem más, minthogy megakadályozzuk az időbeli hibák és paradoxonok létrejöttét és ezáltal megvédjük univerzumainkat.

Sose add fel!

A T.I.M.E Ügynökség csapataként különböző idősíkokba utazva, az ott élő karakterek bőrébe és szerepébe bújva, küldetések sorát hajtjuk végre. A kudarc számunkra ismeretlen fogalom, addig kell újra és újra nekifutnunk a küldetésnek, amíg sikerül teljesítenünk a feladatunkat.

Fantázia és narráció

A T.I.M.E Stories egy olyan narratív kalandjáték, ahol a különböző helyszíneket és világokat kártyapaklikon keresztül fedezzük fel (angolul "decksploration"). Minden játékos a választott karakterének tulajdonságait és jellemzőit felhasználva, szabadon hozzátehet a történet alakulásához (nem szabad szó szerint felolvasni mit találtunk, el kell mesélni röviden a többieknek) - így kellemes szerepjáték hangulatot is kapunk társasozás közben.

Az időbeosztás kulcskérdés

Minden játék elején a bázison kezdünk, ahol megkapjuk az eligazítást - meg tudjuk feladatunkat és célunkat a következő küldetéssel kapcsolatban. A játék hosszát időegységekben mérjük (TU), melynek mennyisége függ az adott történettől és a játékosok számától. Minden küldetést (történetet) meg kell próbálnunk a lehető legkevesebb nekifutásból (run) teljesíteni.

A poén az, hogy amikor a TU eléri a nullát, az ügynökök visszakerülnek a bázisra, de immár tapasztalatokkal és emlékekkel gazdagodva futnak újra neki a küldetésnek. Tehát nem muszáj minden egyes helyszínt újra felfedeznünk, ahhoz hogy továbbjussunk, hiszen emlékszünk rá mi is történt ott.

“Mit is találtunk a zongora fedele alatt? Volt ott egyáltalán valami?”

Ez az egyik legfontosabb pontja a játéknak, ahhoz hogy sikeresek legyünk. A futamok során szerzett információkat és tapasztalatokat felhasználva kell kiügyeskednünk a legoptimálisabb útvonalat ahhoz, hogy a futam a legjobban sikerüljön.

A játék keményen ráépül a memóriánkra (s itt jegyeznénk meg, ha kihívásra vágytok, ne jegyzeteljetek), s ahogy majd tapasztaljátok, nem is olyan egyszerű minden apró részletet fejben tartani.

Forgatókönyvek = kiegészítők = újabb mozifilm

Az alapdoboz teljes egészében tartalmazza a T.I.M.E történetek vázát képező rendszert, és lehetővé teszi, hogy bármilyen forgatókönyvet lejátszhassunk a jövőben. Az első történet az Asylum, melyet a doboz tartalmaz. Ebben egy franciaországi pszichiátriai elmegyógyintézetbe repít el minket az ügynökség, hogy derítsünk fényt a sötét tevékenységekre.

Ne kukucskálj!!

A játék fő eleme egy, több mint 120 kártyát tartalmazó pakli, melyben a felfedezendő helyszíneket, tárgyakat, ellenségeket, fejtörőket, nyomokat és veszélyeket találunk. A paklit - hacsak nem akarjátok lelőni a poént - TILOS átlapozni és megnézni. Erre több helyen is figyelmeztet a leírás és a játékszabály.

Saving... → Loading...

A doboz belsejét úgy alakították ki, hogy el tudjuk menteni a játékot (akárcsak a számítógépen), mindennek meg van a pontos helye, ami alapján visszaállíthatjuk a táblát, a kártyákat, pontokat stb. mikor újra elővesszük.

Negatívumok:

- a dobozban össz-vissz egy történet található, mely gyorsan (6-10 óra alatt) végigjátszható
- ha az adott történetet végigjátszottuk, a lényeget már ismerjük, így a felfedezés része már nem nyújt további újdonságot.
- ketten játszva több szabálymódosítást is igényel

Pozitívumok:

- zseniális ötlet - a játék kiválóan visszaadta a számítógépes kalandjátékok hangulatát
- izgalmas kalandok, fordulatos játékmenet
- átlátható tábla, egyszerű szabályrendszer
- szépen kidolgozott helyszínek, érdekes karakterek
Vélemény:

A T.I.M.E Stories egy egészen új oldalról közelíti meg és vegyíti a szerepjátékot és a kalandjátékot. A hangulata nekünk nagyon tetszett - a felfedezés, a meglepetéssel teli helyszínek, a feladványok, döntések sora - mind-mind új oldalát mutatták meg a társasjátékos világnak. Igen ötletes, hogy az egyes futamoknál már tapasztalatokkal gazdagodva futhatunk újra neki a kalandnak, kihagyva a feleslegesnek vélt helyszíneket, párbeszédeket. Azonban mindenképp javasolt, hogy ne játsszatok vele minden héten - hagyjatok magatoknak pár hetet-hónapot, hogy elfelejtsétek a részleteket, valamint igyekezzetek mindig más társasággal játszani, hiszen az is része az élménynek, ha láthatjuk mások hogy oldják meg a rejtélyt. Így egy-egy kaland hosszabb életű és élvezetesebb lesz.Javasoljuk mindig a maximális 4 fős játékot, de akik csak ketten vannak, azok se hagyják ki, nekik javasoljuk a vélemények között és a BGG-n olvasható szabálymódosításokat.

Összességében nem csalódtunk, csak lehetne pár kalanddal több is az alapdobozban…

A magyar nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

A magyar nyelvű szabálykönyvet készítették: Földesi Kata és Schmidt Gergő


A T.I.M.E Stories játékok sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
4742,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

2 értékelés alapján
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Sci-fi, misztikum, kockacsörgés és mindez egy dobozban...

  Nekem nagyon átjött a játék, igaz nem mindenkinek való. A sztorik (kiegészítőkkel együtt) nagyon megosztók lehetnek. A játékmenet elképesztő és nagyon nem mindegy, hogy milyen emberekkel ülsz le játszani. Érdekes a játék dizájn, a fa elemeket elsőre én se tudtam értelmezni, de könnyen meg lehet szokni, szerintem azért is ilyen, hogy mindenki a történetre fókuszáljon. Sokakat zavar a kocka által képviselt szerencse, de aki szerencsefaktor nélkül akar egy történetet megélni olvasson könyvet (csak ne kaland, játék, kockázat könyveket ÷)
  A játék alapötlete, hogy a tudatunkat utaztatjuk az időben nagyon érdekessé teszi a játékmenetet. Alapvetően nem lehet elbukni, mert akkor visszaküldik a tudatokat az időben és újra neki lehet ugrani a történet felgöngyölítésének és itt jön be a csavar, hogy mint időutazók, emlékszünk az előző körökre, így már célirányosan haladhatunk. A játék az időlimittel irányítja, ösztönzi a játékost, hogy keresse a rövidítéseket, fókuszáljon a legszükségesebb dolgokra, de ez szerintem egyáltalán nem rombolja a játékélményt. Valamint nagyon fontos az információ megosztás, mivel a játék azt mondja, hogy - bizonyos esetek kivételével - ne olvasd fel a kártyát, hanem az azon olvasottakat (látottakat) saját szavaiddal mond el. Így, vagy időt áldozunk és mi is megnézzük az adott kártyát, vagy a játékostársunkra hagyatkozunk. Nekünk az alapjátékot 3. alkalommal (nem futásra, abból minden alkalommal sok volt) sikerült csak végig vinni, mivel minden alkalommal ugyan ahhoz a játékosunkhoz keveredett egy kulcsfontosságú információ, ami fölött minden alkalommal elsiklott. Az ilyen dolgok kicsit frusztrálók tudnak lenni, de ezek is a játékmenet részei.
  Mellesleg akik azt állítják, hogy elsőre az első futásban sikerült végigvinniük a játékot azok, vagy hazudnak, vagy csaltak.

  Reménykedek, hogy a többi kiegészítő és a kék sorozat is megjelenik magyarul.

 • Zseniális társasjáték! Tetszett, hogy a játék az eligazítás után, a kaland kezdetekor teljesen elereszti a kezed, teljes szabadságot adva ezzel a játékosnak a sztori bejárásához, megismeréséhez. Egyetlen negatívuma az újrajátszhatóság, ugyanis ha egyszer végigjátszátok egy ideig (amíg ki nem kopnak a részletek) nem tud újat mutatni. Ennek ellenére nagyon tetszik, kiegészítők beszerzés alatt. :)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.