• webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2018_wotc_betrayal_legacy2_lrg.webp
  • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2018_wotc_betrayal_legacy3_lrg.webp

Betrayal Legacy

Új Társasjáték - Önálló játék
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

A Betrayal at House on the Hill játék már-már kultikus követést tud maga mögött és most eljött az idő, hogy az ún. Legacy, azaz Hagyaték játékok soraiba emelkedjen.

A Legacy játékokról itt olvashattok többet.

Minden eltelt játékalkalommal évek vagy akár évtizedek szállnak tova és már lehet, hogy egy új generáció fogja felkutatni az 'elhagyatott' házat, melyekben az őseik hagyhattak hátra kulcsfontosságú dolgokat.

Minden döntésünk számítani fog és a súlya az elkerülhetetlen árulásnak zengeni fog az azt követő játékalkalmakon.

Ezek a történetek bizony most nyomot hagynak maguk után!


A Betrayal Legacy gondolt egy merészet, és egybegyúrta a Betrayal at House on the Hill sikeres koncepcióját - egy kísértetjárta kúria felfedezését – a Legacy, vagyis örökség típusú játékokkal, ahol a játékosok valóban nyomot hagynak a játékon egy izgalmas kampány során! A játék története egy izgalmas, generációkon átívelő szálat kapott, az 1666-as évektől indulva egészen „napjainkig”, melyen egy külön kártyapakli vezet majd végig.


A játék egy prológusból és egy 13 fejezetből álló történetből áll. A játékosok egy a játékos által választott és elnevezett család tagjának bőrébe bújik, és amennyiben a karakter túlélte az aktuális fejezetet, akár idősebb formában folytathatja is a következővel, de szerepét átveheti egy későbbi leszármazottja is.


De miért is kutatnának az emberek évtizedeken (vagy épp évszázadokon) át egy kísértetjárta kastély szobáiban, sőt, ezúttal a ház falain kívül is, különösen akkor, ha nem kevés szörnyű esemény vette már ott kezdetét? Nos, gondolom, kíváncsiságból, vagy tán tudatlansággal párosult merészségből, amely abból a tévhitből fakad, hogy majd mi biztosan jobban tudjuk, mint azok, akik előttünk koptatták e padlókat. Érdemes tanulni azoktól, akik előttünk már számos hibát elkövettek, és használjuk bátran a ránk hagyott dolgokat! Ezúttal biztosan mindannyian biztonságban kijutunk...


A többi Betrayal játékhoz hasonlóan a Betrayal Legacy is narratív-központú, ezúttal viszont olyan elemekkel gazdagítva, amelyek megőrzik az adott fordulók változásait. Ilyen például egy tárgy (amik ezúttal adott szintekhez kapcsolódnak) felmatricázása, mint családi örökség, ami, ha egy későbbi fejezet kapcsán ismét a családhoz kerül, számíthat némi bónuszra. Pl. ez nem csak egy közönséges hegedű, hanem ez az én családom hegedűje, úgyhogy kapok érte 1 Sanity-t! Ez az én örökségem.


Végig haladva a teljes kampányon, minden döntéssel óhatatlanul nyomot hagysz a házon és a játékon! Elég csak arra gondolni, hogy az adott szobában az elhunyt felfedező szelleme ott maradhat, de előre szólunk, lesznek dolgok, amik még ennél is jobban megviselnek majd. Eljön majd ugyanis az a pont, amikor kezedbe kell venni egy kártyát, és szét kell tépned a többiek szeme láttára!


A történet a 13. fejezet végeztével sem ér véget, mivel marad egy teljesen játszható, személyre szabott játékod, egy olyan kártyapaklival, ami a te döntéseiden keresztül alakult, változott. A kampány után újra átélhetők a kísértetjárások, a már ismertek, és a történet során fel nem fedettek is.


Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenet

Betrayal Legacy

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Rob Daviau
Kiadó: Wizards of the Coast
Kiadás éve: 2018
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Betrayal at House on the Hill játékok
Címkék: Fantasy, Horror, Kooperatív, Nem kipróbálható, Legacy játék, Áruló,
19390,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
20990,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
9690,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat