• webrend/images/termek_large/tarsas_2018_deltavision_odalent2kiadas2_lrg.webp
  • webrend/images/termek_large/tarsas_2018_deltavision_odalent2kiadas3_lrg.webp

Odalent (Descent, második kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 3570,- Ft
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Küzdj szörnyekkel, és fejleszd karaktereidet egy mindenki Overlord elleni fantasy kampányban.


Ismét eljött a hősök ideje. Új gonosz emelkedik, ki minden eddiginél veszélyesebbnek látszik. Megfékezéséhez minden tudásotokra szükség lesz, ideje hát leporolni a csatabárdot és újfent szembeszállni az ádáz szörnyek hordáival és az őket manipuláló sötét erőkkel. Készen álltok a feladatra?


A legenda újjáéled


Nincs olyan vérbeli társasjátékos, aki már ne hallott volna a Descent (Odalent) című játékról. Egy játékos, a sötétség erejét képviselő Overlord állt szemben hősök maroknyi csapatával, kazamatákban, később jeges barlangokban, tengeri szigeteken küzdöttek céljaik eléréséért. Ahogy növekedett a kiegészítők száma, úgy lett egyre hatalmasabb a kaland, gyarapodtak a tengernyi tartozékok, az új és egymásnak néhol ellentmondó szabályok. Eljött hát az ideje, hogy a káoszban rend teremjen és egy átláthatóbb, újjászületett verzió lásson napvilágot.


A kevesebb néha több


Már első pillantásra feltűnik, hogy a doboz mérete pusztán fele az elődjének. Ennek megfelelően kevesebb tartozékot is találunk benne, az ötszáznál is több token jóval kezelhetőbb mennyiségűre, nagyjából 150 darabra csökkent, a műanyag figurák száma szintén jelentősen kevesebb lett. Összesen nyolc hős közül választhatunk, velük szemben pedig 31 szörny figura áll.


Bár kevésnek tűnhet a hősök száma, változatosságukra panasz nem lehet. A játékban négy karakterosztály található (harcos, gyógyító, mágus és felderítő), mindegyikhez két-két hős tartozik. Az osztályokon belül további szakosodás közül lehet választani (pl.: mágus – rúnamester vagy nekromanta). Minden „szak” saját kártyapaklival rendelkezik, melyben a képességei találhatók meg. Ahogy a karakter pontokat szerez és fejlődik, úgy válnak elérhetővé számára újabbnál újabb képességek.

Mindent a szemnek


A következő, amire felfigyelünk az magának a térképnek a kidolgozottsága. Minden egyes küldetés egy-vagy két, kisebb-nagyobb darabokból összeállítandó térképpel rendelkezik, mely darabok sokkalta szebbek és kidolgozottabbak, mint korábban. Az utak mentén szerencsétlenül járt elődeink maradványait, kifosztott szekeret találhatunk, a farm farmnak, a trónterem trónteremnek, a kínzókamra pedig pontosan kínzókamrának látszik. Ezúttal az egyes tereptárgyak, akadályok, gödrök, lávafolyások nem külön tokenként vannak jelen, hanem az egyes mezők szerves részét képezik. A műanyag figurák kidolgozottsága változatlan, az 1-2 centis darabokon is kivehetők a legapróbb részletek is.


Egyszerű de nagyszerű


Maga a játékmenet egyszerűsödött, gyorsabb, élvezetesebb lett. Minden körben először a hősök, majd az Overlord kerül sorra. A hősök miután kézbe veszik felszerelésüket, két cselekvéssel gazdálkodhatnak, mely lehet többek közt mozgás, támadás, kincsek felkutatása megfelelő helyeken, ajtónyitás/zárás, tárgy/képesség használat, elesett társunk feltámasztása, illetve egyéb, az adott küldetés által megengedett speciális képesség.


Az Overlordnak pedig összesen két fegyvere van a hősök ellen. Egyrészt egy kártyapakli, melyből minden kör elején húzhat, majd akár egyből fel is használhatja őket. Használat után a kártya eldobásra kerül. E pakliban négy féle lap található. Alap, mely a kezdő paklinak felel meg, ez a későbbiekben, a hősökhöz hasonlóan, tapasztalati pontokért cserébe bővíthető újabb és újabb lapokkal, melyek egy-egy "szakosodásnak" (Hadúr, Mágus, Szabotőr) felelnek meg az Overlord részéről, akinek így a fejlődése gyakorlatilag a saját paklijának építését jelenti.


Kártyahasználat után pedig következik a szörnyek, szörnycsoportok aktiválása. Minden egyes szörnyfigurát aktiválni kell, akik úgyszintén két cselekvést vihetnek végbe, annyi kikötéssel, hogy ők pusztán egyszer támadhatnak.


A sima fehér és az egy fokkal erősebb piros (mester) szörnyek mellett még megjelennek egyedi, Lieutenant ("hadnagy") típusúak is. Ők névvel ellátottak és az egyes küldetések fontos, többnyire ellenséges szereplői. Sajnos figura nekik egyelőre nem jutott, pusztán token, ám a későbbiekben az igazán elkötelezettek számára elérhetőek lesznek az ő figuráik is külön dobozokban, ráadásul fémből.

Odalent egy teljes napig


A játékhoz alapvetően húsz küldetés tartozik, melyek mindegyike egyedi szabályokkal, egyedi feladatokkal bír. Ostrom alatt álló faluban kell jelzőtüzeket meggyújtani, börtönből kell rabokat kimenteni, goblinok szökését kell megakadályozni, míg az Overlordnak ezalatt egy maszkabál vendégeit kell elrabolni, élőholtakat feltámasztani, néha a hősök elől menekülni és még sorolhatnánk. A klasszikus „öld meg az összes szörnyet/hőst” típusú feladatból alig találunk egyet-kettőt. A legtöbb feladat két felvonásból áll, két térképpel, mindkettőn eltérő feladatokkal, szabályokkal. Általánosságban jellemző, hogy aki a küldetés első felét megnyeri, a másodikban előnnyel indul.


A játék legerősebb része viszont az úgynevezett kampány mód. Az alapjáték ebből egyet tartalmaz, mely a Shadow Rune (Árnyékrúna) nevet viseli. Ekkor a húsz küldetésből kilencet kell végigjátszani meghatározott sorrend szerint (az előző küldetések győztesétől függ általában a következő feladat). A játék mellé kapott kis füzetben a kampány bármikor „elmenthető”, így kényelmesen lehet haladni vele, három-négy alkalom alatt végigjátszható. A küldetések győztese jutalomban részesül (extra tapasztalati pontok, arany, különleges tárgy), melyeket két küldetés között, elkölthet a boltban tárgyak vásárlására (aranyat), illetve képességfejlesztésre (tapasztalati pontot). Kapunk a játék mellé egy kis térképet is, ami a környező területeket, helyszíneket ábrázolja, valamint azt, hogy az egyes küldetések hol helyezkednek el. Hiszen a hősök nem találhatják magukat a városból kilépve máris a sárkányok barlangjánál. Az oda vezető utat végig kell járni, minden állomáson segítség, illetve veszély leselkedhet rájuk (az utazáshoz külön kártyapakli jár). A kampány alatt lejátszott küldetéssorozat egy teljes történetté áll össze a játék végére, mely minden alkalommal, – az egyes részek győzteseitől függően – másképp alakul. Lehet, hogy a szerencsétlenül járt falubeli, akit nem sikerült megmenteni, később ellenségként tér vissza. Ugyanígy elképzelhető, hogy egy – egy ellenséges karakter, ha egy küldetés során sikerült legyőzni, végképp kikerül a játékból.

Harcra fel


A Descent: Journeys in the Dark második kiadása minden szempontból méltó utódja elődjének, helyenként túlszárnyalva azt. A játékmenet egyszerű, könnyen megérthető, az előkészítés és a küldetések közti átmenet, a térkép szétszedésével és összerakásával, a hősök és az Overlord fejlődésével meglehetősen gyors, legrosszabb esetben is tíz percig tart, kényelmesen, nem kapkodva. A küldetések szintén felgyorsultak, átlag két óra alatt teljesíthetőek, így egy délutános partiba akár négy küldetés is belefér, ami hét-nyolc különböző térképet, feladatot jelent. Aki szereti a fantasyt, élvezi a karakterei fejlesztését, szeret szörnyekre vadászni erdőn, mezőn, sötét alagutakban, nem zavarja, hogy akár egy több napos történetbe vág vele, semmiképpen se hagyja ki az újjászületett Descentet. Nem fog csalódni.


Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertetőAngol nyelvű játékmenet

Odalent (Descent, második kiadás)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Kevin Wilson,
Corey Konieczka,
Daniel Clark,
Adam Sadler
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2018
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Descent játékok
Címkék: Fantasy, Harci, Maratoni játék, Kalandjáték, Ajándék társasjáték jediknek, Stratégia (Eurogame), Festhető figurák, Tematikus (Amerigame),
29990,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat