Root

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 5.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A Root a kaland és háború játéka 2-4 főre (de a Riverfolk kiegészítővel ez 1-6-ra módosul), melyben a vadon irányításáért küzdhetünk meg.

A történet

Az aljas Marquise de Cat hatalomra tört az a nagy erdőség felett és folyamatosan kizsákmányolja azt. Az uralma alatt azonban az erdő kis teremtményei összeálltak ellene, hogy felforgassák Cats birodalmát és erőforrásokra tegyenek szert. A nagy harcban az Ellenállás a Vándorok segítségét is kéri, akik a veszélyes erdei útvonalakon is tudnak mozogni. Bár jó néhányuk együttérez a Ellenállás reményeivel és álmaival, ezek a csavargók azért elég öregek hozzá, hogy emlékezzenek a nagy madarakra, akik korábban az erdőt irányították.

Időközben a régió élén a büszke Fészeklakók közül kiemelkedett egy új parancsnok, aki elérheti a frakció születési előjogát. A terep előkészült egy olyan versenyhez, ami el fogja dönteni a nagy erdőség sorsát. Csak rajtatok, játékosokon áll hogy döntsetek, melyik frakció fog gyökeret verni.

A Root, a Vast: The Crystal Caverns-hez hasonló új aszimmetrikus játék, melyben minden játékosnak más egyedülálló képességei vannak és különböző győzelmi feltételeik.

Marquise

A Marquise és macskái az épületek emelése és logisztikája mellett a vadont felügyeli. Sok fa gyűjtésével műhelyeket, malmokat, barakkokat húznak fel. Új épületekkel és mesterségekkel nyerhetik meg a játékot.

Eyre

A Fészeklakók sólymai csatarendbe vágják magukat, hogy visszafoglalják azerdőt. Annyi helyet kell kiépíteniük és területet kell velük elfoglalni, amennyit csak lehet, mielőtt összeomlik a rendezettség és új vezetőt választhatnak.

Alliance

Az Ellenállás a sötétben bújkál, összeesküvéseket sző és új erőket toboroz. Végig sakkban kell tartania a többi játékost. Ha az ő oldalukon harcolsz, leginkább a végjátékban éleződik majd a helyzet.

Vagabond

A Vándorok a konfliktus minden oldalán játszanak, de végül csak a saját győzelmükre hajtanak. Más frakciók oldalán harcolnak, hogy elnyerjék a bizalmukat és közben rejtett kincsek után kutakodnak.

Összegzés

Aranyos, izgalmas, innovatív. A Rootban a játékosok vezetik a narratívát, és az egyes szerepek közötti különbségek páratlan szintű interakciót és újrajátszhatóságot eredményeznek. Lehet kemény stratégiaként is játszani, de egy hétvégi családi programnak is tökéletesen megfelel.

Öltsd magadra Te is egy frakció szerepét és hódítsd meg az erdőt!

Root

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Cole Wehrle
Kiadó: Leder Games
Kiadás éve: 2019
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Root játékok
Címkék: Fantasy, Állatos, Stratégia (Eurogame), Eltérő játékos képességek,
14990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
16990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
3490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
3490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon klassz es valtozatos jatek.

  Erdekesen mukodik az asszimetrikus jatekmechnaika, emiatt lesz sokszor ujrajatszhato. Minden frakcioval mashogy kell taktikazni, gyakran kell alkalmazkodni az adott helyezekhez, reagalni a tobbiek akcioira.
  Tipikusan olyan jatek amibe idot kell fektetni, hogy minden fajjal kitanuld a megfelelo strategiat. Folyton figyelni kell mindenkire, ha valaki kicsit meglapul es kozben gyujti a pontokat akkor valoszinu hogy megnyeri a jatekot.
  Nehany frakcio OP-nek tunhet a tobbivel szemben, de ha ugyesen taktikaznak a jatekosok es ossze tudnak jatszani az eppen aktualisan legerossebbel szemben akkor meg lehet akadalyozni a gyors gyozelemben.
  Kezdetben talan a Vagabonddal a legkonnyebb nyerni mert senki se fogyel ra es mire eszrevesszuk hogy sok a pontja mar keso :D

  A Riverfolk kiegeszitot is ajanlom hozza, tobben lehet jatszani, valzoatosabb fajok, egyjatekos mod. De az egyjatekoshoz ajanlott letolteni a BGG-rol a Better Bot Project nevu fan-kiegeszitot, ami jobban kiegyensulyozza az AI-t.

  Es nem mellesleg nagyon szep jatek, nagyon jo hangulatot kelt a design.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat