Spicy (magyar) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2020_gemklub_spicy2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2020_gemklub_spicy3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 2-6 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 20 perc

Ajánlott: 10 éves kortól


Adatok:

Szerző: Győri Zoltán

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2020

Sorozat: Spicy játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


6 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 56*87 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 56*87 mm Prémium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Spicy – csípős, de finom!


Legendás idők: három nagymacska klánja legjobbjait új küzdőtérre hívja. Bátorságukat immár nem véres harc bizonyítja. Az igazi hős nem csak erős, de könnyedén fogyasztja a legcsípősebb ételeket is! Lángoló ajkakkal és könnyező szemekkel licitálják túl egymást. Hazugság talán a nagyotmondás, ha vállalod a lelepleződés következményeit? E legendás dilemmából születik meg egy új korszak új harci taktikája, a BLÖFF.


2020 Spiel des Jahres ajánlott az Év játéka kategóriában


Tanuld meg egy perc alatt, és élvezd ezt a remek blöffölős parti játékot!


Győri Zoltán harmadik társasjátéka, melyet nemzetközi kiadásban indított útra a HeidelBÄR és a Gémklub kiadó, gyönyörű ázsiai stílust kapott. A Spicydíszes tünemény lesz mindenki polcán! A társas egyszerre jelent meg magyar, angol és német nyelven, valamint kiadásra kerül más nyelveken is több európai, amerikai és ázsiai országban. Blöffölős kártyajáték, ami során kártyákat játszunk ki, lehetőleg póker arccal és persze figyelve a többieket, keresve a füllentés jeleit.


Csípni fogod?


A játékban nagymacskák klánjai mennek szembe egymással, hogy kiderüljön, ki bírja jobban az erőset? Jimin Kim rajzai humorosan mutatják be azt a szenvedést, amit a tigrisek élnek át annak érdekében, hogy mindenképp ők vállalják a lehető legtöbb csípős fűszer elfogyasztását, akár a taknyuk-nyáluk összefolyását is kockáztatva.


Scoville-skálán hányas?


A kezdésnél mindenkinek kiosztunk hat lapot, majd a játékosok számának megfelelően adott helyre behelyezzük a húzópakliba a világvége kártyát, ami a játék végét jelenti majd.


A kezdő játékos képpel lefordítva kitesz egy lapot, majd egyes és hármas érték között megnevez egy fűszert, pl.: wazabi három. Ez után a következő játékos letesz egy új kártyát a korábbi fűszer nagyobb értékű bemondásával, pl.: wazabi négy, vagy a lapkijátszás helyett passzol és húz egy lapot. De eközben bármelyik játékos kétségbe vonhatja a hármas wazabi igazságtartalmát, kezét a paklira téve kihívja vagy a fűszert, vagy a lap értékét: „Ez nem hármas!”, majd felfordítja a lapot. Ilyenkor csak a számot vesszük figyelembe, mindegy, hogy a színben blöffölt-e a kártyát kijátszó játékos.


Ha a gyanú beigazolódik és valóban nem hármast (vagy ha a fűszert vonta a kihívó kétségbe: nem wazabit) játszott ki a lapot kijátszó játékos, akkor a kihívó nyert, és az addig kijátszott összes lapot maga elé teszi képpel lefelé. A játék egy nagy csavarja, hogy amennyiben fülön csípünk valakit blöffölés közben, megvan rá a lehetőség, hogy ettől még ő fogja kapni a győzelmi pontot jelentő kártyákat, hisz nem csak azt kell tudni, ki blöffölt, azt is jól kell megtippelni, hogy a kijátszott kártyáján a szám vagy a fűszer típusa nem tükrözi a valóságot.


Logikus blöff és pókerarc


Fontos, hogy a lapokat mindig emelkedő sorrendben kell bemondani, a fűszernek mindig egyeznie kell, kilences után szigorúan csak tízes jöhet, majd elölről indul a számsorrend.


Amennyiben egy játékosnak az összes kártyája elfogyott a kezéből (és senki nem hívja ki), kap egy trófeát, majd 6 lapot húz a húzópakliból a kezébe. A játék akkor ér véget, amikor valaki begyűjt két trófeát, vagy mindhárom trófea begyűjtésre került, illetve ha osztás során valakinek a kezébe kerül a világvége kártya.


A játék végén összeadjuk a pontjainkat: minden megszerzett trófea 10, minden kihívás útján szerzett kártya egy pontot ér. A játék végén minden kézben maradt lap -1 pontot fog jelenteni.


Letöltés
Magyar nyelvű ismertető

Magyar nyelvű játékmenet (a készítővel)

A Spicy játékok sorozat többi tagja:

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

6 értékelés alapján
 • 6
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Remek kártyajáték. Szórakoztató, az egész család imádja.

 • Két perc alatt megtanulható, gyönyörű grafikákkal és megjelenéssel.

 • A kártyák nagyon szépek, az anyaguk is kiváló. A szabályok egyszerűek, de nehéz megunni. Legalább 3 fős társaságban a kedvenc játékunk egy jó ideje!

 • Nagyon jó kártyajáték, élvezi az egész család, a kicsitől a nagyszülőkig. Egyszerű, könnyen megtanulható.

 • Fantasztikus party játék, órákig lehet vele játszani. Nagyon szórakoztató, amikor azt hiszed, hogy ismersz valakit és rájössz, hogy sokkal jobban blöfföl, mint gondoltad :D Baráti társaságoknak kifejezetten ajánlott.

 • Nagyon szép kivitelezés, remek, könnyed blöffölős játék. Játékidő kb 15 perc, de több is lesz, mert akarsz visszavágót, 2 fővel is szórakoztató.
  Pároknak, házaspároknak kifejezetten vicces.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.