Viticulture (magyar, esszenciális kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 5.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 44*68 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 2180,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 44*68 mm Prémium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 3270,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Toszkána történelmi vidéke most próbára teszi a borkészítési tudományodat és a stratégiai érzékedet. Szőlőtőkéket telepítesz, szőlőt szüretelsz, érleled a bort, és teljesíted a kereskedők megrendeléseit, hogy tiéd legyen Olaszország legnagyszerűbb pincészete!

A Viticulture egy munkáslehelyezős stratégiai játék, mely lehetőséget teremt a játékosoknak, hogy bárhol kialakíthassák saját toszkán borászatukat, ahol van egy asztal és körülötte barátok.

Megérkezel a vidéki, modernizáció előtti Toszkánába, ahol örököltél egy elhanyagolt borászatot. Van némi termőterületed, egy régi présházad, egy aprócska pincéd, 3 munkásod… és az álmod, hogy egyszer tiéd lesz Itália legpompásabb pincészete.

Feladatod, hogy egész évben ellásd különféle teendőkkel a munkásaidat és a készséges idénymunkásokat. Egy borászatban minden évszak más és más, a munkásoknak tehát eltérő dolgokkal kell foglalatoskodniuk nyáron és télen. Egyes feladatoknál verseny alakul ki, és gyakorta a feladathoz elsőként érkező munkásnak előnye van a később érkezőkkel szemben.

A munkások és idénymunkások segítenek, hogy építményekkel, szőlőtőkék ültetésével és borrendelések teljesítésével gyarapítsd a borászatodat, miközben egyre csak haladsz a célod fel, hogy tiéd legyen Toszkána legsikeresebb pincészete.

Viticulture (magyar, esszenciális kiadás)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Jamey Stegmaier,
Alan Stone,
Morten Monrad Pedersen
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2020
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Viticulture játékok
Címkék: Egyedül játszható, Gazdasági, Munkás lehelyezős, Stratégia (Eurogame), Lap menedzsment,
21990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
9990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
2 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Általánosságban:
  A játék fantasztikus. Könnyen tanulható, különösen akkor, ha már játszottál stratégiai játékokkal. Van benne szerencsefaktor, a kártyahúzás, mely egyben meg is határozza, milyen stratégiát kell követned. Egész pontosan, érdemes a borrendelések alapján felépítened a termelésed. Nagyon tetszik, hogy nem fix számú forduló (itt év) van (mint a legtöbb játékban), hanem a 20 győzelmi pont elérésnél közeledik a játék vége. Alapjában véve euró kedvelő vagyok, de kell a szerencse faktor (kiszámíthatatlansági tényező), mint az életben. Ez teszi izgalmassá a játékot, meghatározva egy irányt, valamint növeli az újrajátszhatóságot.
  A táblák, a játék hangulata tetszetős. Mi ketten játszottuk, de 3-tól biztos, hogy izgalmasabb, mivel 3-4 ill. 5-6 játékosnál nyílnak meg az újabb munkásmezők.
  Megjelenés:
  Rendkívül jó minőségű alkatrészek. Minden bábu fából készült, az épületek egyedi jelölőt kaptak. A kártyák jók, bár mi mindent védőzünk azonnal, mert úgy könnyebb keverni és hosszabb lesz az élettartama. Pozitívum, hogy a pénzérmék nagyok, így könnyen kezelhetők. Itt meg kell jegyeznem valamit, ami szinte minden játékra igaz, ha kinyomkodós karton pénzérmékről van szó. A legtöbb esetben az érme egyik oldala jó (középre van nyomva), a másik fele elcsúszik. Ebben volt olyan lap, ahol jók voltak az érmék, volt olyan, ahol mindkét oldalán (!) el volt csúszva. Hangsúlyozom, ezt nagyon sok játéknál tapasztalom. A mai nyomdatechnológia (nyomás, stancolás) mellett ezt nehezebb elfogadni. Bár meg lehet szokni, játék közben erre már nem figyelsz.
  Ár/érték:
  A játék drága, szerintem nagyon drága. De egy játék értékét nem csak mennyiségre/kilóra mérik, ami egyébként nem olyan rossz, mert van benne anyag. Hanem élvezetre is: mennyire ragad magával egy játék alatt, valamint ez mennyire érezhető a későbbiekben, vagyis mekkora az újrajátszhatósága. Ez a játék pedig jó. Nem bántam meg az érte kiadott pénzt.

  A játék a Tuscany (Essential edition) kiegészítővel még teljesebb és még jobb, mely jelenleg nem kapható. Nagyon várom.

 • " Akkor most koccintsunk, hogy eladtuk a borunkat!"

  Nagyon sokáig morfondíroztam ezen a társason. Maga a témája annyira nem érdekelt. Mondom bor? Borászat? Szőlő? Vidéken élek, ahol a szüreti mulatságokat szépen megünnepeljük, de a témáért nem voltam oda. DE
  Most már mondhatni 5 játékunk van benne és megnyert magának.
  Alig várom, hogy az első szőlőtőkémet elültethessem, hogy végre leszüretelhessem, és készíthessek belőle bort :D Ahogy minden évbe érlelgetem a bort , az egy mennyei érzés feltologatni a jelölőket, hogy na :D hát a borom most átlépett a nagyobb pincébe ;D
  Nehezen indul el a játék, mivel alig van erőforrása az embernek, alig tud valamit csinálni, de a végén belejön az ember :)

  Új változatba eldöntöttem párommal, hogy megbontjuk a kedvenc borunkat, és ha játék során sikeresen árusítottunk borokat, akkor erre iszunk! :D

  Én azt mondom a játék támogatja az egészséget (természetesen csak vörösbor fogyasztása esetén)
  Egyébként amilyen "unalmasabb" témának tűnt, annyira megnyert magának :)
  Én elég sokat szoktam egyedül játszani (nehéz a csapatot összehozni) így plusz pont, hogy automob ellen játszhatsz :)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat